Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Reňullka taky jsem to tak měla u dcery.
Podle poslední ms se řídili celou dobu.
Nakonec se narodila o týden později, což byl přesný termín porodu podle prvního screeningu. 😁
Ale byla “přenášená” a měla 4020g. 😄
@zuupe Přesně tak
Oni ovulaci prostě neřeší
A jedou si to svoje
i když na 1.screeningu stanovili jiný termín, tak žádný dr na to nekoukal
Dokonce si pamatuju, jak mi jednou na pohotovosti řekl jeden pan doktor, že ho nezajímá termín podle ult, ale podle poslední ms
![]()
Ahojky (37l maminka, co čeká 4.)..
Byly tady dva dotazy. První: jestli jsme vždy chtěli víc dětí, příp. věkový rozestup mezi nimi… První tři jsem jela při jednom rodičáku, takže 8 let doma. Bylo to dlouhé a sem tam mi chybělo taky něco jiného..ale těch let nelituji, všechno mělo smysl a bylo, jak být mělo. Teď jsem rok a půl v práci, před porodem 2r a o nic jsem nepřišla ![]()
Druhý dotaz: víc dětí a mít se dobře…No, my bydlíme v lokalitě Praha-východ v rodinném domě 5+2 se zahradou, v tomhle ohledu fakt děti nestradaji, s mužem máme jako vysokoškoláci přeci jen pěkné platy, takže dovolené zima i léto (když není lockdown), kroužky pro děti, dvě auta, obě 7mi místna..Ne, špatně se nemáme a láska? Ta se jen násobí
V tomhle ohledu bez obav ![]()
Ahoj holky, po dnešním testu se také přidávám. Je mi 32, mám kluka 2 roky, v lednu jsem měla ZT, tak doufám ze se nyní podaří 🙏🏻 Termín 12.12.. Všem přeji at se dočkají zdravých miminek
![]()
K těm počtům dětí:
Každý to má individuálně i s ohledem na to, v jaké rodině vyrůstal. Já jsem ze tří dětí a máme pěkný vztah. Moje sestra je moje nejlepší kamarádka, s bratrem to není tak intenzivní, ale pořád se máme rádi. Jasně, že jsme se všichni hádali. Jasně, že jsme třeba neměli vždy tak pěkné věci jako naši spolužáci. Ale vycházíme spolu, doma bylo vždy živo a neměnila bych. Můj manžel je naopak jedináček a ani mu nepřijde, že by měl nějakého sourozence vůbec postrádat. Taky je spokojený a taky by neměnil. Počet našich dětí bude na domluvě a na našich možnostech. Třeba po tom prvním oba zjistíme, že to bohatě stačí. Nebo si naopak troufnem i na další. Ale to je teď fakt těžký předjímat. Vypočítávat tady, co kdo vlastní, mi přijde mimo.
Příznaky:
Občas mě píchne v podbřišku, občas mám pocit jako kdybych měla kocovinu, ale to jen tak na chvilku. Včera jsem byla na výletě a to mi moc neprospělo, celý večer už jsem jen ležela v posteli. Fakt jak po flámu. Zatím jsem ještě nezvracela.
První kontrola na gynekologii je 15.4.
Dopoledne jsem šla na endokrinologii, protože mi teď v únoru alergoložka úplnou náhodou zjistila protilátky na štítnou žlázu. Obvoďačka mi sice dělává odběry a v prosinci projela i hormony ( výsledek v pořádku), ale teprve až alergoložka to projela i na protilátky a zjistila to. Takže dnes jsem byla poprvé na endokrinologii a udělala mi ultrazvuk štítné žlázy. Prý je uzlovitá (což je špatně). Takže budu muset být pod kontrolou a chodit na odběry i k ní. Takže tak, co všechno se člověk o sobě nedozví.
@lenule1982 já se telefonicky ptala, zda mohu dobrat inofolic forte a že samozřejmě. Nic víc neberu 😊 snažím se o více zeleniny.
@annarm Já jsem po potratech, tak mi taky doporučili jít na endokrinologii hned, jak zjistím těhotenství.. Byla jsem minulý týden, dnes jsem si volala pro výsledky a už mám v sobě i první prášek
Prý hodnoty OK pro netěhotnou, ale v těhotenství to nestačí ![]()
@vendisek23 ten taky beru. Myslím ze mi pomohl ke všem těhotenstvím. Stačilo brát 1-2 měsíce.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat