Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@_Nixol jo ja v tydnu taky absolvovala turu do kopce a bylo to utrpeni (a to jsem sla lesem). Pritom jsem pred tehu fakt hodne sportovala a byla v dobre kondici. Bricho, trisla zada a nohy me bolely dalsi 2 dny.. Nasla jsem si ted serii prenatalni jogy pro II. trimestr a musim rict, ze je to fakt super, krasne se protahnu, lehce posilim a mimco dostava v tech pozicich peknou davku kysliku, jak se dycha zhluboka nosem ![]()
@Kulich6 @Blangie no my jsme už řekli, ze se bude mimino jmenovat po mamince nebo tatínkovi radši
. Což teda dost lidi vzalo, ze to tak opravdu myslíme a je to super
. Což nám najednou nerozmlouvali
.
Tak budou ještě překvapení 😂 😂.
Holky, na ty pleny a ubrousky fakt juknete sem
https://nontoxiclife.cz/…azove-plenky
Jsem si docela, ze tam najdete ty nejmene chemicke varianty, co se na trhu daj sehnat.. samozrejme se od toho pak odviji zase ta cena zejo 🙄 ale za me fakt dulezita investice.
Budu tam objednavat i pripravky na prani, malymu budu prat vsechno zvlast
@Banila aby Vám nedali „do kouta“ nějaký ty deky a věci se jménem 😂. To by koukali 😂.
@Kulich6 píše:
@darkwulf úplně Ti rozumím, jsem na tom stejně 😆.
Mě brzdu, že nám přijdou teprve v září dodělat patro, takže nechci ani moc nakupovat, protože opravdu to nemám kam dát 🥺.
Ale už koukal, dělám seznam a stejně si pak přijdu bezmocná. Třeba zavinovačka, jednu chvíli ano a pak zase přemýšlím zda bude opravdu potřeba. Ale tento měsíc to objednám, objednám pleny látkové, lahvičky a něco ještě.
Oblečení nechci kupovat, 3 kamarádky se zbavují věci a tak koncem srpna pojedu probrat a třídit, takže potom dokoupim kdyžtak zbytek.
Ale příští pondělí začátek 5. Měsíce a to je mazec když si to člověk řekne, že už bude 5tý.Jinak holky tento týden jsme si asi téměř všichni dali oraz od kontrol u Dr. Tak myslím, že příští týden to zase začne 🤭.
Ale pamatuju si, že středu budem držet palce @Džejn10 a @Rosiga 🍀 🍀.
Ano.. v úterý v 11…
Holky tak já mám po kontrole. Mimi se daří parádně, dokonce podle utz vyšlo, že jsem už 16+5 a ne 16+2. S každou kontrolou se to posouvá😅 pohlaví Dr. taky viděl, hned jsem ho upozornila, že to nevím a nechci vědět 😂 tak říkal, ať se otočím a nedívám se. Tak si říkám, co bych tam asi tak viděla, no beztak šuli. Nedivila bych se, kdyby to byl další kluk do party 😂 tak uvidíme. Mám si dávat hořčík, takže si ještě zajedu do lékárny. Placenta se mi taky vytáhla, takže jsem šťastnáááá ❤️ ❤️
Jinak zdravím… U nás mamina přivezla pár věcí - bodycka, overaly… Neutrální barvy, když nevíme, co čekáme. Pak pleny Dada z Polska. Pověřila jsem ji, aby se v Polsku podívala i na kočárek.. chceme klasický s velkými koly… Mám v merku Firkon, Roan Emma, Jasmine Camino Classic. Autosedačky budeme kupovat dvě… Jednu do manželova auta a jednu do mého, ale to se ještě uvidí, jestli si nebudu muset narychlo sehnat větší auto, protože se mi kočár do kufru 100% nevleze…
V práci už to ví i šéfová a velká šéfová a po mateřské se vracím zpátky do práce na 1/2 úvazek.
K tomu oznamovani na sockach - ja pockam na 2. screening 7.8. a pristi tyden nas objednam k nejakemu fotografovi na 2. polovinu srpna (az bude brisko jeste vetsi), at mame i neco bytelneho do rodinneho albicka a oznamili to pak s nejakou vybranou fotkou ☺️ nejblizsi rodina a par kamaradek uz to stejne vi.. Na Sheinu jsem si pro tu prilezitost objednala i saty a sednou fakt krasne
🥹
@klaudi587 To jsou skvele zpravy, moc gratuluju!! ❤️ a ta placenta je super!😍
Muzu se zeptat jaky problem si s placentou mela? Rada bych si udrzela taky nadeji, ze se mi jeste vytahne (ja mam placenta praevia marginalis na predni stene), ale kdyz jsem byla na kontrole v 17tt tak se ani nepohnula 🙁
@klaudi587 jupiiiiii 🤩. Tak to je super, že se mu daří dobře 🤩 💚. No jsem zvědavá jak dopadne závěrečná tabulka 💜 💙 😂. Ale myslím, že to bude jak dnes nebe 💙 😂.
Hlavně ať jsme všichni v pořádku.
@Rosiga jee, to je dobře, že víš, že s Tebou počítají 😊.
A v úterý to dobře dopadne! 🍀 🙏
Ad sociální sítě - nemám v plánu to vůbec na fb nebo insta zveřejnit. Ti, co to mají vědět, to ví a tím to pro nás končí. My ani veřejně neoznamovali svatbu, změnila jsem si jméno a stav
. S mužem jsme spíš lidi, co moc věcí neřeší. Na jménech jsme se shodli během 2 minut a víc o tom nemluvíme.
Po 14 dnech konečně můžu normálně pít. Výtržník má rád kyselé a hořké, takže okurkový salát jím po kilech ( díky bohu za skleník), grepovy džus naředěný neperlivou vodou. Bohužel musím kupovat v obchodech. Naše má moc železa a nedělá mi dobře
![]()
@Kulich6 jo… Velká šéfka byla překvapená, protože většinou všichni nastoupí po mateřské na rodicak a už se nevrátí, ale jsou u nás velké změny a já doma nevydržím bez práce 3 roky.. i 14 denní dovolena je pro mě utrpení
![]()
@Rosiga já jsem taky domluvená, že po mateřské bych šla na výpomoc za dovolené. Říkala jsem, že nechci nic slibovat, nevím jak dlouho budu kojit, jak babičky budou hlídat, ale třeba jeden den v týdnu dopoledne bych ráda chodila. Ale to jsou teď plány, uvidíme. Ale je fajn, že ta možnost tady je a nebudou mě omezovat kdy a kolik musí odpracovat.
@Kulich6 díky bohu dělám 99% času z domu. 1× měsíčně musím akorát do kanceláře, ale to bych se domluvila s tchýni, aby pohlídala, nebo by se o malé postaral manžel.
Já teda kojit v plánu nemám, resp. nechci. U staršího jsem z toho měla psychické problémy a znovu to zkoušet nebudu. Tak snad to v porodnici vezmou v potaz a nebudou mě do ničeho nutit.