Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky já si byla dnes nakoupit nějaké oblečení, protože absolutně žádný spodek neobleču. A když jsem si ráno oblíkala tílko, tak jsem v něm byla jak sardinka namačkaná 😂 nerostu jen dopředu, ale i do šířky, paráda… no a koupila jsem si jen L legíny, M širší tepláky a L látkové kraťase, podotýkám že jsem velikost XS a S. Žásné těhotenské rifle nebo kraťase tam nebyly, nevím co budu nosit v chladnějších dnech😂 a fakt nevím, co budu dělat na podzim a v prosinci 😂 asi nebudu nikam chodit a budu jen doma
@ruzulka Ahaa tak v tom pripade je teda k prdu, dekuju za informaci🙄 ja prave myslela, ze vyhoda je v tom, ze muzes mit miminko pod kontrolou furt, ale jestli to je tak, tak holt poridim podlozky dve, a jednu necham u nasich, protoze tam travime vetsinu casu, a na ponozku prdim, ty dve podlozky vyjdou i na levnejs😁
@penalda nevim jestli myslime stejne deky, ale ty pletene jsou vlnene, a mam jen ty, ale material je moc prijemny (nekouse) 😊 😊
@klaudi587 ja jsem na sobe kalhoty nemela 2mesice, protoze se do nich proste nedostanu😁 nosim jen sukne a saty🤰🏼 jinak mam taky velikost S, a i jedny ryfle co jsou Mka jsou mi maly 🤦🏼♀️ ale sestrenka doporucovala tehotenske obleceni z Lidlshopu, je to pry kvalitni za par penez, a maji na nejvetsi vyber ryfli 😁 ale budu to resit az tak v rijnu, ted to nema cenu kdyz mi bricho jeste poroste 🥴 😁
@klaudi587 já mám všechno těhotenské oblečení ze Sinsay, i rifle a riflové kraťasy, plus nějaké trička. A jedny teplákové kraťasy z lidlu, rifle mi od nich nesedly. A jinak nosím šaty z doby před těhotenstvím. Mám spoustu volných, o kterých jsem vždycky říkala, že se do nich jednou vleze i pupík. 🤰 No a už je to tady. 😍
@TerkaS98 právě že mě to taky odrazuje. S tou kontrolou neustále vypadá pěkně ten Snuza monitor na plínku, o tom zatím přemýšlím já. Dokonce když má miminko pauzu v dýchání, tak to nejdříve nějak zavibruje aby ho to povzbudilo a až potom případně spustí alarm. Jen bych si to nejdřív asi chtěla prohlédnout někde reálně. ![]()
@ruzulka @TerkaS98 Já to zas beru tak, že monitor dechu musíš mít přeci jen taky furt v elektřině 🙈 ale chápu no, sama jsem s tím na vážkách. Četla jsem, že třeba v autě/kočárku můžeš mít stanici pripnutou na powerbanku a zapojit na mobilní data (když máš neomezené je to jak Wi-Fi že 😃 navíc se mi líbí i ta aplikace kde vidíš průběh toho jak mimčo dychalo, mělo saturaci a taak. Jako sama nevím a uvidim co zjistíme na zahraničních stránkách. je to sice drahé, ale zas taková investice, která mi nevadí.
Pokud se rozhodnu pro monitor dechu tak asi budu půjčovat z nemocnice. Tam si říkám ze mám i jistotu té kalibrace.
@ruzulka Tu ponozku má kamarádka a má ji napojenou na data přes telefon, když jdou ven
takže já budu určitě kupovat
.
@ruzulka @Mishell498 dekuju za info holky, asi to chce jeste poradne prozkoumat🤔 taky mi takova investice nevadi, ale chci nejake pozitivni recenze, ze to za to fakt stoji🙈
@Banila To je docela fajn, a nevis prosim jakou znacku?😘
@Blangie Dcera spinká ve svém pokoji, přebalovák má taky v pokoji. Mimčo přebaluješ i v noci, nedovedu si představit od postýlky nosit do jiné místnosti. Z vany ji utřeš do ručníku a přeneseš, ale v noci chceš mimčo co nejmíň probrat.
Takže bych dala přebalovák tam, kde má postýlku. ![]()
@Banila jeee super děkujeme ❤️ a je spokojená? Zjistíš nám info, jestli funguje jak má? Bojim se, aby neházela zbytečný alarm, jak se stává u nějaký u typů podložek, když se mimi třeba jen překutálí 🙈
Ahoj, jaký máte názor na to dát si v těhotenství v Řecku v hotelu feta sýr? Samozřejmě ne na kila, ale nějak normálně. Nemmám vůbec zkustenosti, jestli jej vyrábí z pasterizovaného mléka. Děkuji za rady❤️
Já bych si asi feta v Řecku nedala 😶 já nejsem zrovna typ co tu stravu nějak řeší a jim tady vše (krom syroveho masa a nivy). Nákladané tvaruzky a vege/smazene sushi musím mít každý týden 😃 Ale v řecku bych měla strach jestli to opravdu je z pasterizovaného. Asi by mi to za to nestálo… tady nejde o to jestli to jíš na kila nebo jeden kousek, bakterie muže být v tom jediném kousku co si dáš z tuny..
Holky, mam dotaz. Budu mit narozeniny a dostala jsem voucher na wellness na 2hodky do virivky a sauny. Do sauny jit nemusim, ale co ta virivka? Teplota vody je kolem 36-37°.
Zjistili mi tu preeklampsii pri prvotrim. screeningu a mam nizsi tlak.
Nechci to nechat propadnout, stoji to hodne penez… a jit tam, protoze to je pro dve osoby, s pritelem a jen na nej koukat, jak si uziva virivku a saunu, se mi teda nechce. Diky
@ms97 Vířivka se obecně nedoporučuje, jak kvůli horké vodě, tak kvůli případné mykóze a zánětům. Ještě jsem si to teď hledala a píšou, že pokud máš problém s nízkým tlakem, hrozí navíc kolaps. Já bych do toho nešla, oželela jsem i termály teď na dovolené. Kdo ti dárek dal? On nevěděl, že jsi těhotná? Mně by třeba nebylo blbý takový dárek vrátit s tím, že to aktuálně nevyužiju, ale záleží na tom, kdo ti to dal a jaké máte vztahy.
No prave.. dala mi ho kamaradka s tim, ze se zrelaxuju🫠
Tak nic, jedine ho zkusim vratit nebo predat dal.
Dekuju za tvou informaci