Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Rezi06 píše:
Holky s tim angel sounds opatrněfurt to jsou ultrazvukové vlny vysílané k miminku. Tady je o tom hezký článek Angel sounds
Myslím si, že hlavní myšlenkou tohoto článku bylo, aby se ultrazvuk, včetně AngelSounds, používal s rozumem, tj. jen tak často, jak je to nezbytně nutné a jen po nezbytně nutnou dobu k získání potřebné informace. U hledání srdíčka dopplerem je to v řádu několika (desítek) sekund, u screeningu to bývají minuty, až desítky minut.
Tady to není takové, ale je spousta těhotných, které používají AngelSounds denně i třeba na několik minut apod. Tam už (za mě) mohou problémy hrozit…
Spíše vás tady potichu čtu, nemám moc čím přispět (prvodítě, bez dětí kolem 😶) ale dám tip na knížku, spíše tedy až po porodu ** Pohybový vývoj dítěte s láskou a respektem**
https://www.detskafyziomama.cz/…hybovy-vyvoj
Napsaly dvě fyzio, najdete i na IG “dětská fyzio máma”
To je první věc, co jsem si po potvrzení těhotenství u gyn koupila. ☺️
Taky raději čtu na papíře, než net/ig.
Dobré ráno holky, koukám akorát na deky/zavinovačky do autosedačky. Mate některá už vybráno? Koukala jsem na stránku jukki.cz. Tam mají docela za hezké ceny, ale nevím jak je na tom kvalita 🙈
@Frey0369 nekoukala, čekám až se tu rozepíšete a budu mít výběr snazší 😆. Ale od f. Jukky mám vybrané to hnízdečko. @TerkaS98 má od tud hnízdečko už doma 🤩.
Já dnes koukala na ty kolébky do obýváku. A hodně jich je od firmy Scarlett. Vím, že jste tu řešili i ty košíky.
Krásné ráno holky,
@darkwulf taky budu určitě číst, četla jsem na ni jen super recenze 😊
@Frey0369 já nejspíš budu brát ze sleepee🙈
Holky a uvažovala jste některá místo monitoru dechu o té chytré “pokožce”? Je to u nás prý celkem novinka, takže jsem nenašla moc recenzi, ale v Americe je to běžné tak manžel dostal za úkol najít zahraniční recenze 😃 líbí se mi, ze to je přenosné, když miminko bude spát mimo postýlku.
https://owletcare.cz/…sock-3-mint/
@Kulich6 aj ja bych chtela tu kolebku, nebo proste neco na koleckach, s cim si budu moct prejet z obyvaku do kuchyne / jidelny / chodby
ale zatim nevim co. Rikala jsem si ze tak v rijnu / listopadu mrknu na bazary v okoli, treba neco bude
Holky, chtela jsem se zeptat, mozna spis vas co uz mate deti. Mame velky dum, dole obyvak, loznici a vedle ni koupelnu. Nahore pak detske pokoje. V jednom udelam prckovi prozatimni hernicku, ale kdyz bude malinky tak bude spat v postylce s nama v loznici. A premyslim kam mu dat prebalovak, jestli do koupelny nebo vedle postylky do loznice? Nebo tam i tam? Jako z vany ho mokreho musim prece nekam dam a neponesu ho do loznice. Zase tam nemam tak moc mista abych tam mohla mit vsechny propriety. Tak mam dilema co bude nejpraktictejsi. Do te loznice si dam asi nejake komody s plenkama a bodyckama / pyzamkama a nahoru do toho pokoje pak skrin na veci asi. No tusim se nalitam jeste dost
diky za vase zkusenosti, i vam prvorodickam jak to mate naplanovano ![]()
@Blangie jestli máš místo v koupelně tak třeba jen ten obyč IKEA a nebo stačí podložka na pračku. Případně jen tam dát osušku do které ho zabalíš trochu osušíš a přeneseš tam kam potřebuješ. ![]()
@Blangie máme 2 patra, budu řešit přebalovací podložkou, kterou můžu dát tam, kde mi bude vyhovovat a kdyžtak i vzít sebou na prázdniny k rodičům 🤗.
@Mishell498 mně se to líbilo moc, ale jako první mě odradila cena a potom to, že ta základna musí být zapojená v elektrice a být na wifi, takže je to dost omezující. Mně se zase moc líbí varinta minitoru na plenku- konkrétně Snuza. Jen trochu tápu nad tím jestli to nemůže být miminku nepříjemné jak se to dotýká bříška, ale zase je to určitě přesnější než podložka. ![]()
@Blangie ahoj,ja som sa pozerala na lidl a tam majú pár čo by sa mi páčilo. Chcem tiež niečo na koleckach
@Blangie : Komplet přebalovák mám v ložnici, kde je i dětská postýlka. A do koupelny jsem měla jen podložku na přebalování, kterou jsem si dala na pračku, popř. přes vanu. Připravila jsem si tam osušku na dítě a v té ho pak odnesla na přebalovák v ložnici, kde jsme usušili a oblékli.
Také bydlíme v domě.
@Frey0369 jak pise @Kulich6 ja z Jukki delala pomerne velkou objednavku, a z kvality jsem nadsena, myslim, ze od nich jeste neco doobjednam😍 posilam fotku, vsechno z Jukki, vcetne fusaku do kocarku😊
@Mishell498 Ja ted koukala na recenzi te ponozky u terezasulc na instagramu, dokonce ji vyuzili na plno, protoze maly mel nejakou zastavu, takze se tam o tom rozepisuje jak to funguje 😘 ja o ni taky uvazuji, ale jsem furt na vazkach.. libi se mi to, ze mas miminko pod kontrolou i na navsteve, v kocarku, proste mimo postylku.. ale neni to uplne levna hracka a recenzi je zatim fakt malo, tak taky vaham🤔
@TerkaS98 no právě l té ponožce, ty ho můžeš mít pod kontrolou jen tam kde je dosah elektřiny a wifi, takže mi to zase až takový zázrak nepřijde. Nikol Švantnerové se teď někdo ptal jestli používá ponožku i v kočárku a ona to zmiňovala, že jen v postýlce a u nich v posteli… 😕
@TerkaS98 a máš i tu merino deku nebo jen bambus? Je mezi nimi nějaký citelný rozdíl?