Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@katka-365 : Kamarádka šla na kontrolu po šestinedělí a už také byla těhotná.
Pokud ses cítila dobře, tak proč dál čekat. ![]()
@Kajiii434 dekuju moc
uvidím za 14dni, co a jak u dr, ja mela kontrolu jen 14dni po revizi
@Kulich6 Já to těhotenství vždycky nějak přeceňovala a teď bych si za to liskla, protože absolutně nic nezvládám 😂 jsem i ráda, že nakonec na žádnou dovolenou nejedeme, protože já to prostě holky vůbec nedávám.. jsem furt unavená, strašně me bolí pánev zezadu, kyčle, začínají se ozývat moje špatné záda. Musím zaklepat, že nevolnosti odešly, ale zbytek teda nic moc😂 a asi se to teda bude jen zhoršovat
@katka-365 : Máš termín kontroly stejně jako já kontrolu u své doktorky. Budu na tebe myslet. ![]()
Dekuju za objasneni holky😘 je to neuveritelny, ze presne za mesic, uz bych mohla porodit zivotaschopne miminko, jsem nejaka v soku z toho jak to uteklo😁 ❤️
Jinak ja holky taky nevydrzim vubec nic 😩 nevim jestli to je i tim, ze uz jsem pres 2m na nemocenske, a nejsem tolik zvykla.. ale staci mi fakt mensi nakup a jsem KO🤦🏼♀️ boli me zada, tvrdne bricho, natykaji nohy… jsem tak rada(!!!) ze jsme nejeli na tu dovolenou, 10ti km tury bych fakt nedala😩 😁
Holky nevíte, zda se může Maca užívat dal i po //?? Nerada bych něco pos*ala..ať už vysazení nebo užíváním dal ![]()
@katka-365 : Zpravidla se říká, že se užívat nemá, protože nejsou dostupné studie o bezpečnosti pro těhotné. Ale víc jsem o tom nezjišťovala… Třeba má někdo aktuální informace. ![]()
Holky s tim angel sounds opatrně
furt to jsou ultrazvukové vlny vysílané k miminku. Tady je o tom hezký článek Angel sounds
@Rezi06 já jsem na začátku 5 měsíce a v úterý mě čeká už 8 ultrazvuk u odborníků a radši si tyhle články nepripoustim 😃 musím docházet krom klasických kontrol malého i na kontroly do nemocnice kde mi dělají expertní utz který trvá i přes 20 minut. Stojím si za tím, ze doktoři ví co dělají a kdyby utz nějak vadil tak mě určitě na další kontroly neposílají… navíc zatím nebyla škodlivost ultrazvuku pro plod zjištěna, vše jsou jen domněnky z nějakých případů. A muže u všeho být více příčin.
Mé gynekolozky jsem se na AngelSounds ptala a říkala ze dokud necítím pohyby tak mužu používat.
@Mishell498 Ono je v tom článku hezky popsané, jaký je právě rozdíl mezi UTZ a angelsounds
Každej ať dělá podle sebe, jen někdo o tom ani nemusí vědět ![]()
@Mishell498 Souhlasim s Tebou, ted jsem neco podobneho chtela napsat, ze tyhle clanky si radeji moc neberu. Mela jsem od zacatku tehotenstvi celkem 12utz, kvuli castnym kontrolam hematomu. Verim memu doktorovi, ze kdyby to bylo pro maleho nebo me hodne nebezpecne, nedelal by to (a to jsem kolikrat mela vaginalni i pres bricho v jeden den). Muj doktor je, ale velky odbornik, takze mu verim. Kdyz si to tak vezmu, takovy screening by ani nemohli delat, kdyz u nekoho muze trvat 30-60min v kuse.
A angelsounds mi doktor rekl stejnou informaci. Pry je pro miminko daleko vic skodlive moje nervovani se, nez kdyz 2-3× do tydne, zapnu na pul minutky AS😁 ❤️
@TerkaS98 Holky ale já přece vubec nerozporuji klasické UTZ
sama jsem kvůli tomu, že jsme přecházelk z CARu a zjistili mi leidena měla UTZ až až ![]()
@Rezi06 Nene to vubec nerikam😘 spis v tom clanku to pisou, ze neni dobre mit utz na kazde poradne, pritom je poradna standardně jednou za 4-6tydnu, coz by mi prislo divne kdyby neprobehl kontrolni ultrazvuk, to zadna poradna ani nemusi byt🤔 😃
@Rezi06 Jojo to já taky pisu o tom článku že mě i překvapuje, že by utz neměly být při každé kontrole a já nevím no 😃 moje kamaradkama pravě neměla třeba kontrolu utz teď jak já v 17tt a ja jsem rada ze jsem viděla ze je vše ok 😃 navíc ji doktor celkově nedělal skoro ultrazvuk. Na každé kontrole ji kontroloval jen pohmatem a vlastně jediné utz měla screeningy. pak až v nemocnici zjistili ze malá neroste jak má i kvůli preeklampsii a posledních 9 týdnu prožívala ve stresu a kontrole 2× týdně… a po tom co zjistovala od ostatních tak byla fakt jedina co ji utz doktor nedelal. A věříme ze ji ten následující stav zavinil její doktor..
@TerkaS98 přesně, moji doktorce věřím a s tím stresem mi řekla to samé 😃
Navíc jak říkám, škodlivost AngelSounds nebyla zatím nijak dokázána a jsou to jen domněnky z různých zdrojů. Snad s dna to nějaké výzkumy více zaměří když to teď používá skoro každá druhá mamča 🙏🏼 ale to my už budeme mít prcky dávno na světě 😃
@TerkaS98 Gynekoložka, ke které jsem chodila s dcerou, nedělala na každé poradně UTZ. Poradna spočívala v kontrole moči, tlaku, váhy a dotazu na potíže (otoky, výtok…). Případně vypsání žádanky na screening nebo vyšetření cukrovky. Kontroly byly jednou za měsíc.