Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ms97 máme doma vířivku, vodu nastavenou na 33 °C a úplně v pohodě teda. Nemyslím si, že by voda o tři stupně víc byla nějaká horká. Spíš mi to pomáhá na bolavý záda. Nevím jak s tím tlakem, ale za normálních okolností bych v tom úplně problém neviděla. Já se sprchuju teplejší vodou než 36 °C a vše ok 🙂 když se dívám na porod do vody, je to 36-37 °C
@ms97 já bych do toho teda určitě nešla. Obzvlášť když máš nízký tlak. Možná doma a s nižší teplotou. Ale veřejná horká vířivka je za mě no go. I kvůli nějaké infekci třeba.
@ms97 ja doma do virivky chodim, max do 36st. Ale do verejne bych nesla, nejak se mi nelibi predstava kdo se tam macel prede mnou, i kdyz je tam nejaka chemie, bala bych se zanetu
Holky, vy jste proste skvely, nebyt tehle skupinky, tak urcite poridim bud plno nekvalitnich nebo zbytecnych ksuntu a naopak ty uzitecny veci by mi chybely!! Prijdu si jak parazit, kolik uz jsem tady „nakradla“ tipu - uz mam objednane nejake veci z Jukki, videokurz s knizkou od Fyziomamy, tehotenske obleceni ze Sheinu (a padne skvele - i vcetne kalhot, kdo to tu dnes resil) a na „Ponozce“ jsme se shodli na 90%, ze ji vezmeme (jeste dohledam vic recenzi).
Taky pridavam tip na 2 skvele weby s kosmetikou, nadobim a dalsi detskou vybavickou, pokud vas zajima tema NON-TOXIC (ja se o to zacla zajimat nedavno a docela me vydesilo, kolik skodlivych veci nas obklopuje a jak to dokaze ovlivnit zdravi a vyvoj mimca) 👇🏼 👇🏼 👇🏼
https://www.mimiplace.cz
https://nontoxiclife.cz/…ections/deti?…
Hezky je to vysvetlene v Cukrfree podcastu, ale tam uz se resi opravdu extremy a clovek z toho ma pomalu depku ![]()
Joo a na tyhle teplaky nedam dopustit, nosila jsem je i v zime, kdyz jsem brisko nemela
navic vypadaji fakt docela stylove, zadna povisla vytahanina (mam XSko, fakt sedi na velikost pred otehotnenim)
https://www.zalando.cz/…00n-c11.html
Holky, nasi se vratili z dovolene, a mamca byla uplne v soku jak mi za tu dobu vyrostlo brisko🤰🏼 tak jsem rano vlezla na vahu, a k memu zdeseni zjistila, ze jsem za posledni dva tydny nabrala 2kg, a to prakticky nic nejim, jak je vedro, jsem jen na ovoci a zmrzline 😁 prsa mi lezou uplne vsude, a brisko se mi kdyz sedim opira o stehna 🙈 jako clovek pocita, ze pribere, ale prekvapuji me ty skoky, cekala jsem tohle nekdy kolem 7m, ted jsem konec 19tt 😁 🤦🏼♀️
Mate to nektera taky tak? Ze nic nic nic a najednou je z Vas slon? 😁 ❤️
@TerkaS98 jo!! A to jeste nemam ukonceny 17tt 🙈 rano kdyz vstanu, tak si prijdu jeste jaks taks normalni… ale sotva si loknu vody, tak se nafouknu jak balon a vecer uz jsem chodici zemekoule ![]()
@ms97 já bych do veřejné nešla, já ve veřejné vířivce na koupáku chytla dost hnusnou infekci a po zkušenostech dojíždění do Prahy k doktoru už tam nikdy nepůjdu. Vím, že to kamarádka myslela dobře, ale vířivku bych radši teď oželila.
@TerkaS98 chlapeček roste 💙 🤩. To je krásný, já už přemýšlela do jaké velikosti asi taky narostu 😂. Možná časopisem fit a dieta v té porodnici nepohrdnu 😂.
Jinak jsem úchyl, ale včera se mi objevila ta slabá čárka Linea negra u bříška, já tu skákala jak praštěná, jako i když se cítim pořád „netěhotně“ tak prostě mám něco těhotenského 🤩 🎉 🎉.
@Marilyn222
Taky tady sbírám tipy, ale přijdu si strašně opožděně 🤦🏻♀️
Nemám absolutně přehled o kočárcích, ani nevím, na co se vlastně zaměřit a jaké jsou rozdíly a tedy dle čeho vybrat.
Vejce mám předvybráno (díky vám tady), ale italské auto a tak budu muset někam kolem Brna na vyzkoušení (kam? 😇)
Pro sebe si nekupuju nic (nic mi není), nosím volné staré skater a Áčkové šaty 🤦🏻♀️
A pro malou zatím pro radost dva body sety z Lindexu.
Ale ztrácím se absolutně v tom jakou postýlku (do postele ne), zda nějaká hnízdečka a sety (jukki je ubercute 💜) nebo zda podložku na zem… zda hojdavak nebo koš (máme 2kk malé a žijeme v kuchyňobýváku), látkovky nebo pampersky… fusak vs kombinézka… a když už vyberu typ, tak jaká značka…
Uaaaaa.
Trpím jemně ocd na rešerše, výběry, vše musím mít nejlepší (dle svého svědomí), strávím výběrem klidně týdny… ale teď není čas a je toho TOLIK!! 😄
Pardon. Jemně jsem se opustila. Nemám kolem sebe dětné lidi, s nimiž bych mohla konzultovat nebo sdílet 🙈
@darkwulf úplně Ti rozumím, jsem na tom stejně 😆.
Mě brzdu, že nám přijdou teprve v září dodělat patro, takže nechci ani moc nakupovat, protože opravdu to nemám kam dát 🥺.
Ale už koukal, dělám seznam a stejně si pak přijdu bezmocná. Třeba zavinovačka, jednu chvíli ano a pak zase přemýšlím zda bude opravdu potřeba. Ale tento měsíc to objednám, objednám pleny látkové, lahvičky a něco ještě.
Oblečení nechci kupovat, 3 kamarádky se zbavují věci a tak koncem srpna pojedu probrat a třídit, takže potom dokoupim kdyžtak zbytek.
Ale příští pondělí začátek 5. Měsíce a to je mazec když si to člověk řekne, že už bude 5tý.
Jinak holky tento týden jsme si asi téměř všichni dali oraz od kontrol u Dr. Tak myslím, že příští týden to zase začne 🤭.
Ale pamatuju si, že středu budem držet palce @Džejn10 a @Rosiga 🍀 🍀.
Ahoj holky, já jsem zatím koupila muchláčka a košík na kolečkách na spinkání v obýváku, protože byl za super cenu z druhé ruky.
Ale jinak se ještě docela bojím nakupovat. Jsem posera. ![]()
Do toho nás čeká ještě oznámit zítra manželovo rodině, že nás bude víc a to už jsem v 17tt. Prostě na nás neměli čas no 🤷♀️.
Ve středu jsem byla na třešních…a nevím jestli je to tím a nebo úklidem, ale včera večer jsem měla takové bolesti břicha, že jsem se nemohla ani zvednout z gauče a noc byla horor. Nevěděla jsem si jak lehnout. Hrozný křeče
Po ranním wc je to lepší, ale pane bože! Tohle už
nechci. Taky to někdo máte občas?
My teď do 28.7. žádné kontroly nemáme a toho 28.7. jedeme rovnou na 2.screening. Budou to dlouhý 3 týdny.
Holky taky máte už takové to hnízdění a vyklízení a pocit, že spoustu věcí už jako matka nebudete potřebovat? Já včera srovnala špajz a vyklidila skříně. Obří hromadu oblečení jsem dala na půdu, protože se prostě už v xs a s necítím dobře.
@Holula moje máma hlavně ať nic nekupuj, že je brzo a přednášky a sama mi posílá fotky co už koupila 😂.
Jinak na Tebe budu myslet, my zítra máme taky rodinou sešlost, tak to bude vědět další část rodiny a největší oslavu máme 22.7. a to se sejde celá rodina, tak to už pak budou vědět všichni 🤭.
Třešně vím, 2 dny jsem jak špaček a v noci musí slyšet celá ves co se děje na WC 😂. Takže Tvoje příznaky jsou z třešní. Oni pomáhají proti tehotenskym zácpám 🤭. Říkám si, že na zahradě je stejně budeme mít už jen tak 3 dny, tak každý večer trávím u stromu
.
Jinak já prehrabuju věci furt, minulý týden jsem byla na půdě a odnesla věci do kterých se nevejdu a sundala věci volné.
Jen se pořád přemlouvám k velkému uklidu a nemůžu se dokopat 🙄. Jsem nějak zlenivěla 🥺.
@Kulich6 nezlenivěla, jen to tělo toho nezvládne tolik.
Já včera byla úplně paf, jak rychle jsem z toho úklidu hotová. Manžel mi říká: nebuď hloupá… Do prosince máš času a máme jen byt, ne dům. Jenže já když se zažeru tak to chci všechno dotáhnout do uklizeného konce a ne, že mi tady leží hadry. ![]()
Ty třešně jsou peklo, ale tak dobrý 🫣 ❤️
A plánujete to nějak oznamovat na sítích? Já přemýšlela, že to neudělám. Mám v okolí taky hodně nezadaných a nebo bezdětných a nechci jim ubližovat. Asi oznámíme až Vítek bude v náručí ![]()
@Mishell498 taky ne Owlet zaujal, jen si neumím představit to používání z praktického hlediska 🤔 určitě to musí mít mimi na hole nozickce, což můžeme teda vypustit vsechny overalky, takže jedine bez ponozek, přes zimu nevím nebo se ponozka dává na to? 🙈 😃 jsem z toho blazen