Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@TerkaS98 Měla jsem v těhotenské průkazce napsané to samé, co ty. A dneska když se díval, říkal, že se posunula dozadu a už není u té branky skoro vůbec. Ale máš ještě pořád čas, se klidně vytáhnout ještě může. Obzvlášť teď, když to mimi nejvíc roste. Dokud nemáme těsně před porodem, tak se může změnit cokoliv ☺️
@klaudi587 Tak to je super, moc dekuju za uklidneni 😊 😍
Jinak holky, Vy co uz mate zkusenosti s 2.screeningem, nebo mate vic informaci nez ja.. v cem je ten 2. jiny nez 1.screening? A snizuje se pravdepodobnost pozitivniho 2.screeningu tim, ze na 1.screeningu jsme meli vysledky v poradku? Ja jenom jestli se mam tak nervovat jako pred tim prvnim😁 🤦🏼♀️
@TerkaS98 Ten druhý screening je zamereny víc dopodrobna na spravny vyvoj všech organu, protože je mimco už větší. U prvniho nejsou ještě organy tak vyvinute a diferencovane, tak to nejde v te dobe vyhodnotit. Takže jde zase o trochu něco jiného.
@Marilyn222 prosím, můžeš hodit odkaz na tu jógu (teda pokud cvičíš podle videa)? 🙏 já jsem před těhotenstvím cvičila jógu pravidelně, pak to pro mě v prvním trimestru bylo naprosto nepředstavitelné a teď už tak pomalu zas najíždím, ale najdu si vždycky jen nějaké random video na youtube..
Jinak perlan se chystám používat taky, na cesty ubrousky. A plenky asi z Polska, máme to blízko a spousta známých tam jezdí, tak je zaúkolujem 😃
Ahoj holky, jsem tu s Vámi od prvního dne co jsem těhotná. Dala jsem si tuto konverzaci do oblíbených a čtu. Říkám si, ze by bylo fér se přihlásit. Jste všechny skvěle! A držím palečky každé, aby jsme to zvládly. Je to občas velice složité. Jinak těhotná jsem poprvé. 8 let to vůbec neslo. Nedávno jsem se hodně dala na sport. A hodně moc zhubla. A o Velikonocích jsem vyděšeně hodila pozitivní a počurany test po manželovi ![]()
Termín mám mít 3.12. ( ale dr. Říká, ze miminko je menší na týden ale TP nemeni
) Čekáme na 90% holčičku.
A druhy screening budu mít 14.7.
Bříško vůbec vidět nemám, ještě jsem nepřekročila tu fázi - je jen tlustá ![]()
V práci to nikdo kromě par kolegyň neví.
Jsem ze středních Čech a budu pravděpodobně rodit v Benešově.
Tak snad mě přijmete ![]()
Hodně ještě chci poděkovat za vaše tipy a rady. Hodně toho využívám!!!
@Lil90 ahoooj, jeee, jupiii další roztleskávačka 💜 🤩. Hned si Tě v pondělí dám do evidence 💚 🤰🏻 😂. Budeš nám v pátek vyprávět 🙏. A obdivuju Tě, že jsi byla jen „pozorovatel“ 😘. Já se tu vždy svěřím a je mi pak lépe, mám pocit, že jsme tu fakt spolu 🫂
.
Děvčata, víte už v čem budete prát miminkovské prádlo? Rovnou říkám, že v tomhle nejsem moc eko, takže naše prádlo s manželem peru v Persilu sensitive a pak používám aviváž Cocolino. Použili byste ten Persil i pro miminko? Dneska jsem koukala v DM a docela se mi tam líbil nějaký prací prostředek Frosch a nebo Lovela, tak přemýšlím co vybrat. ![]()
@ruzulka Já jsem někde četla, že prasek v pracce zustava, vsechen se nevymyje, takže se nevyplati prat v necem jinem pro dite a v necem jinem pro dospele. Pokud chce člověk eko pro dite, měl by v tom prat pradlo pro vsechny cleny domacnosti, aby to mělo vyznam. To jsem si zatím zjistila já a s konkretnim praskem ještě uvidim, avivaz nepouzivam.
My používáme jelena, nemáme v obci kanalizaci, takže máme čističku a nemůžeme tedy prát v žádných chemikaliích, ani umývat nádobí a nic, tudíž používáme furt tohle a budeme používat i dále ![]()
@marcela628 Dekuju za objasneni ❤️ achjooo, takze budeme stresovat zase od zacatku, na to me nikdo nepripravil, ze to bude furt tolik stresu😁 🙄
@Lil90 Jeeee ahojky, vitej mezi nami❤️ 😊
@ruzulka Ja jednou za cas nakoupim Euronu, mam jejich pripravky rada. A maji miminkovskou eko kolekci na prani, tak objednam asi tu 😊 maji vsechno takove jemne vune, a nikdy jsem se po nicem neosypala, tak to bude dobre i pro maleho😁 https://www.euronabycerny.com/c/16/eco-mimi
@Kulich6 děkuji za uvítání. Ano četla jsem poctivě od začátku. Určitě budu v pátek vyprávět! Moc se na to těším. A chtěla bych aby mi řekli tedy na 100%, ze čekáme holku a ne aby nám narostl pindik. Jelikož mám od kamarádky spousty růžového oblečení. Porodila taky v prosinci ale minuly rok ![]()
A nepsala jsem z toho důvodu, ze jsem měla zdravotní komplikace. Jako asi spoustu holek co tady jsou, měla jsem velké krvácení. Kdy mi prasknul hematom v děloze.
A doktor mi řekl, ze je to 50/50 … ale myslím si, ze jsme to překonaly s moji holkou.
Akorát mě překvapuje, ze holky tu jsou porad na kontrolách. Já jdu na screening a až potom 20.7. Na kontrolu ke gynekologovi. Takže nevím jestli to je tedy vše ok.nebo jak ![]()
@ruzulka ja prala v Lovele detske a vyhovovala nám, prala jsem v tom nám všem, protože jsme neměli blinkaci miminko, jen 💩 😅 tak bych plnila pračku dlouho a prala jsem společně
@tess2294 cvicim podle Lauren Eckstrom ☺️
https://www.innerdimensiontv.com/…-the-mother/
Ja podle nich strasne rada cvicila i pred otehotnenim, maji skvely programy
Je to sice placene, ale muzes si to na 10 dni zkusit zdarma nebo jsou nektere lekce i na youtube. Necvicis fyzicky kazdy den, nektere dny jsou treba jen meditace nebo dechova cviceni ☺️
@ruzulka Já dceři peru v Jelínkovi a samozřejmě její oblečení zvlášť. ![]()
@ruzulka na začátku jsem prala v lovele to je taková jemná Mimi vůně, ale moc to skvrny neodstraní. Pak jsem přešla na Persil sensitive a Ariel sensitive.
@klaudi587 gratuluju ke kontrole ![]()
@Lil90 vítej ![]()
@TerkaS98 euronu mi doporučila jedna maminka na plenky tak možná vyzkouším. ![]()