Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Me to teda taky trosku rozkoplo, zatim jsem se nevzpamatovala z toho 1 screeningu a nezjistovala co se deje v tom druhem, no snad se hodim do klidu, jdu 16.8. a budu 20+4
Já půjdu 1.8 a budu 21+3 Úplně silene jak to utíká 😭 ale stejně už bych nejradsi byla na zdárném konci, protože nejkrásnější období jsem stále neodhalila😂
Já budu 19+5.
A mám-li být upřímná, dost mě to vytočilo dneska to téma. Všechny asi víme, že se může stát kdykoliv cokoliv, ale tyhle hororové historky nepomáhají nikomu. Máme být v klidu, to je nejvíc. Zas se mi asi potvrdilo to, co říkaj všichni - že je lepší nic na internetu nečíst. Takže já si dám asi pauzu. Všem držím palce.
Holky omlouvám se za intimnější téma, ale ovlivnilo těhotenství nějak váš sexuální život/chuť na sex? Já si teď přijdu jak puberťák a je to kolikrát až nepříjemný. Zároveň i přemýšlím, jestli to nemuže nějak ublížit miminku. ![]()
Ja se holky omlouvam, ze jsem tema 2.screeningu otevrela, necekala jsem ze to bude mit tolik negativniho dopadu. Ja spis chtela vedet jak takove vystreni probiha a co se zjistuje (jelikoz na nej jdu za par dni) protoze jak uz jsem psala, nejdu do centra ale budu jen u meho doktora, tak jsem cekala, ze to bude jen podrobnejsi poradna. Ale takovou vlnu pribehu se spatnym koncem, jsem fakt nechtela ani necekala.
Holky, poznava to na vas uz sirsi okoli? Nebo uz tehotenstvi „neutajite“?
Ja to teda sirsimu okoli nijak neoznamuju, proste az to na me bude videt, coz pod volnym trickem v 15+3 neni… kdy to u vas poznali?
Jinak uz cca treti den citim vzdy vecer takove vyrazne vlneni, myslim, ze mimi uz o sobe dava vedet ![]()
@tess2294
Já tyhle příspěvky vždycky přelítnu, vůbec si je nepřipouštím. Přiznám se, že jsem to tak dělala i ze začátku s příspěvky o neprosperujících těhotenstvích. Prostě si tyhle špatné myšlenky nechci připouštět víc, než je nutné. Stát se může kdykoliv cokoliv, ale já to prostě nechci řešit, dokud to nenastane.
@miskuet zhruba od toho 16tt mi začalo břicho růst snad každý den. Dnes začínám 19tt a už to utajit nejde ani ve volných šatech
. Nikde jsme to mimo nejbližší okolí nerikali, ale zároveň když někoho potkáme, tak je to už jasne 😂.
Nicméně pohyby stále necítím
.
@Rezi06 Tak to ti upřímně závidím (a myslím, že to miminko negativně neovlivní, pokud neděláš něco, co ti je nepříjemné a co tě bolí). Já to mám úplně naopak a k mému podivu je i manžel skoro bez chuti (a to ještě dřív, než to na mě začalo být vidět). Takže se trochu bojím, jestli to náš vztah nějak negativně neovlivní. Řekla bych, že se náš vztah posunul do jiných rovin, hodně se mazlíme, povídáme si spolu, ale touha nějak chybí na obou stranách.
@frauhofman taky se bojím, že to trochu náš vztah ovlivní. Neměla jsem chuť na sex celou dobu od začátku těhotenství. Teď už to mám úplně naopak. Manžel taky říkal, že už mu to chybí a chce. Ale mi to prostě přijde divné když jsem teď těhotná ikdyz vím, že to nijak neublíží a i přesto že prostě tu chuť mám. 🤷
@Veru.veruse Tak třeba to chce jen překonat ten prvotní blok a pak už to bude dobré 🙂. U nás je to takové, že když už se k tomu dokopeme, tak to za noc nestojí 🙈.
@Rezi06 Tak my jsme bez sexu uz od zacatku, takze 20tydnu, kvuli tomu hematomu. Ale dost me desi, ze na nej nemam vubec chut.. nikdy jsem nebyla uplne nejak moc aktivni, ale mela jsem sex rada.. ted jsem naopak rada, ze ho mame zakazany 😁 🤦🏼♀️ a i kdyz je manzel hoooodne chapavy, tak taky doufam, ze to nebude mit negativni dopad na nas vztah, i kdyz vim ze na tom zalozeny neni. Ale preci jen, 9m + sestinedeli bez sexu, nektere veci ovlivni.. myslim, ze z toho pak budu nervozni, jak z meho poprve 😂 😂 😂
Holky, i já se přiznám, že tahle negativní témata přeskakuju nebo jen prolítnu. Chci se soustředit na hezké věci, užívat si to a myslet pozitivně. Co přinesou další dny nebo týdny je budoucnost a já doufám, za nás všechny, že to bude jen to nejlepší
Vím, že smutné věci (nejen) v těhotenství mohou být a stávají se (sama jsem v blízkém okolí nedávno zažila), ale myslet na to nechci. Ani to přenášet dál. Pojďme se soustředit na to pěkné co nás všechny čeká, radit si jako do teď a svěřovat se (i se strachy, co k tomu patří)..ale musím říct, že já si to tu s vámi užívám, jsem za vás a vaše rady hrozně ráda a ráda tu trávím čas ![]()
@TerkaS98 myslím, že tvoje vina ani nikoho jiného to není, že se tu takové téma otevřelo a vůbec se tím netrap
Teď nás všechny postupně čekají screeningy tak si tu všechno sdělíme jak a co probíhá ![]()
@Rezi06 já jsem chuť na sex na začátku ztratila a mám velmi hodného chlapa, co na mě netlačí a nikdy netlačil do ničeho. Teď postupne se mi chuť vrací a myslim, že na sexu v tehotenstvi neni nic spatneho
Drzime se pravidla aby nam to bylo obema prijemne a drsnym vecem se vyhybame ![]()
Jinak holky, mám pocit, že asi „hnízdim“…
Vím, že to tu někdo řešil, že vyklízí/uklízí/přehrabuje už 10× přehrabané
Tak to jsem prosím já! A taky mě chytla šíleně nakupovací nálada (KONEČNĚ!!) a řeknu vám, že Vinted a Jukki je zlo!!
![]()
Jo a zejtra jedem na kočárky…
![]()