Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@TerkaTA děkuju, já právě nevím od kdy může sperma vyvolat porod jak se říká 🙄.
@Kulich6 muselo by toho být velké množství pry
dr mi doporučil sex když jsem měla termín porodu na vyvolání, ale ani jsme to nestihli ![]()
@katka-365 právě, že to pak na konci doporučuji 😁. No velké množství, jak to mám poznat? 😂 No budu muset zahodit stud a nenápadně se zeptat Dr. Budu rudá jak rajče 🤭.
@klaudi587 taky jsem taková. Nakrmim vše co k nám přijde 😂. Přemluvím chlapa, aby jim udělal všem bydlení 😂. Myslím, že i pro ty děti je to super, když mají parťáka 🤩. A je neuvěřitelné jak ty zvířata poznají, že to je „malý“ a hlídají ho.
@Kulich6 Vždyť stačí to hodit do googlu
. Tady je rozhovor přímo s gynekoložkou https://www.vitalia.cz/…a-nespechat/
Ohledne pejska. Mám fenku které budou letos 4. Od začátku se mnou spi v posteli a není to můj pes ale beru ji jako své dítě. U nás doma se ji tak všichni naučili brát. Od doby co jsem zjistila že jsem těhotná jsem ji pomalu odnacuila do postele aby si to s miminkem nespojila, ale je to stafik a ona děti miluje takže toho že by ji neměla rada se nebojím. Spis jde hodně o postoj který k tomu máme my jako majitele. Musíme se nějak věnovat i pejskovi a neodstrkovat ho. Tak to vidím já. 😊 takže do postele sice nesmí ale s malou chci aby byla třeba na dece už od začátku aby ji brala jako dalšího parťáka a ne vetřelce co ji sebral mamku 😁 ❤️
Ja mam s nasi fenkou uplne stejne obavy
rok zila na slovensku v osade a kdyz jsme si ji brali, byla na tom fakt spatne. Asi i diky tomu je ted na nas (hlavne na me) strasne fixovana. I po 2 letech me doprovazi vsude po baraku, zarli i na pritele kdyz mi da pusu a kdyz se venujeme jen sobe a ne ji, tak je urazena a dela chudinku 🙈
Kdyz je u nas pritelovo 3lety syn, tak na nej zarli uplne extremne - kdyz si s nim hraju nebo mazlim, tak casto strasne kvili a furt se cpe mezi nas. Kdyz se nikdo nekouka, tak ho vzdycky jen tak nenapadne ňafne do nohy (potvora vi, jak moc muze, aby ho to nebolelo, ale pritom dostatecne varovalo). No snad bude male mimi brat jinak a bude ho chranit jako svoje 😰 v posteli u nohou ji asi ale nechame spat i po porodu ![]()
Taky mame pejska z utulku a ze slovenske osady. Brali jsme si ho v roce, ted uz ma pres dva. Je na nas desne fixovany, ale vcera u nas byli kamaradi s dvoumesicnim miminkem. Porad kolem malicke chodil a ocichaval ji. Bylo videt, ze ho zajima a nedokaze si zaradit, co je to za tvorecka 😁 dokonce na ni hrave vystekl, kdyz zacala knourat a plakat. Celkove je s detmi z okoli kamarad. I kdyz je obcas kolem dvou- az triletaku lehce nervozni, protoze porad pisti a behaji. A kdyz poslu ho na misto, je videt, ze je rad, ze ma klid. To se vzdy snazime dodrzet. Ze jeho misto je jen jeho a deti tam nesmi. Ale zase se rad nechava drbat a hladit, coz ty deti maji tez rady. 😁 Tak se nebojim, jak bude reagovat. Jen je treba myslet na to, ze se pak musime venovat i jemu. Ale proto jsme si ho prece poridili ![]()
@babulenka257 jojoo to ona ma ostatni deti taky rada, ani nezarli, kdyz si s nejakym hraju nebo pochovam. Ale jak uz zna pritelovo prcka, ze k nam chodi pravidelne, ja se s nim mazlim, davam mu casto jidlo a ji jen 2× denne, tak ji proste zacal vadit. Ale zase pred cizima ho brani, stoupne si pred nej a nepusti k nemu nikoho, tak to beru jako dobre znameni
ja si myslim, ze to bude s nekterymi psiky asi podobne jako s detma - u sourozencu se taky casto objevuje zarlivost, jakmile se rodicum narodi male miminko (zrovna nedavno mi kamaradka vypravela, jake zacal ten starsi delat naschvaly a byl zly, kdyz se mu narodil braska), presto je ale berou jako cleny rodiny a neublizili by jim
@klaudi587 my mame take pejska, flat coated retrievera a az se miminko narodi budou mu 3 roky. Nyni je to jak nase dite, venujeme mu spoustu casu a delame s nim spoustu aktivit. Nespi s nami v pokoji, ale rano kdyz otevreme dvere, skace do postele se pomazlit. To musime odnaucit, aby tak velky pes omylem neskocil na miminko
Toho, ze bude zarlit nebo nebudou s malym casem partaci, se nebojim. Bojim se presne toho co pises. Ze mu nebudeme moct venovat tolik casu, minimalne prvnich par mesicu a ze pujde na druhou kolej..bohuzel to tak je a bude. Udelame ale maximum proto, aby jsme ten sok zmirnili.Uz se domlouvame s manzelem, jak budeme fungovat a tak. A me pokazde je do place, ikdyz vim, ze jde o ten prechod a ze to zvladneme. Takze ti naprosto rozumim a je skvele, ze fence nemenis jeji misto bydleni, aby toho zkratka nebylo na ni moc. Urcite si to casem sedne
Ale chapu te, sžírá me to uplne stejne..
Holky, prosim, neni tu nektera z vas co by mela zkusenost s kocarkem TFK?
A pripadne prihodila nejakou recenzi.
Moc se nam libi, ale je to drazsi kocar a proto fakt premyslime peclive nad koupi. Korbicka nepatri mezi nejvetsi, a tak nevim jestli se tak mimco za rok vejde jeste s fusakem ![]()
Příspěvek upraven 09.07.23 v 18:25
@Frey0369 : Vím, že odpovídám o několik dní později. Užívali jsme si dovolenou.
Pampersku jsem u prvního zkusila jednou a nehorázně se osypal, takže už nikdy víc… Mám látkové pleny. A k tomu nám vyhovovaly Bobilo nebo MonPeri Eco Comfort. Převážně jsem ale látkovala. Místo vlhčených ubrousků namočený perlan. A opruzeniny jsem nemusela řešit. ![]()
@ruzulka : My jsme přešli komplet na Sonnett gel neutral. Peru v něm veškeré oblečení. Ono i kdybys prala pro dítě v nějakém šetrném a pro sebe ve vyvoněném, vždy v pračce něco zůstane… Takto jsem se spálila, když jsem jednou prala u příbuzné, protože se mi rozbila moje pračka… Dítě se mi osypalo a já musela všechno prát znovu… Takže nikdy víc… Ale znám lidi, co to neřeší vůbec…
@needtobreathe Jeee taky máme flata
Uklidňuje mě to, že flati jsou takový chůvičky a děti milujou, tak věřim, že si to sedne ![]()