Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Banila my takto prisli o vetsinu pratel, kdyz jsme se s muzem vzali, bylo nam cerstvych 18let, a pro nase vrstevniky jsme byli exoti 😁 a proste nemohli pochopit ruzne veci… napriklad ze chceme obcas travit cas jen spolu, ze oba mame 2-3prace, aby jsme mohli bydlet a jist (vsichni bydleli jeste u rodicu), a jsme pak unaveny na celonocni cesty po barech… nebo ze napriklad nemame penize na nakupy a dovolene.. najednou jsme meli jine starosti nez ostatni, a vetsina tech pratelstvi to proste nedala.. ale vis co? Za ty roky jsem hodne veci prehodnotila, a rikam si, ze jestli to pratelstvi vyhori na rozdilnych zajmech a jinych nazorech, tak mi za to nestoji. Kolegyne, ktera prodelala rakovinu, rekla uzasnou vetu: „az po nemoci jsem si uvedomila, ze je zivot moc kratky, a mam pravo si vybirat lidi, ktere pustim do sveho zivota, kteri mi za to stoji, a kteri naopak ne“. Takze ja se toho nebojim.. rodina mi zustane at se deje co se deje, a pratelstvi ktera budou mit vydrzet, vydrzi.. naopak treba budes prekvapena, kolik jinych fajn lidi diky detem potkas, jako jsme se treba potkaly my tady ❤️ 😊
@Banila mě to tak přišlo na začátku těhotenství, jelikož to nikdo nevěděl, tak jsem nikam moc nechtěla chodit, aby se mě každý neptal proč nepiju apod. Teď si to těhotenství celkem užívám a lítáme s manželem pořád někde, každý víkend máme plný a buď jsme u rodiny, nebo na nějaké grilovačce, nebo jedeme k vodě, i když se nekoupu a jsem pod slunečníkem tak si to užívám
my to máme tak, že 70% lidi kolem nás už děti mají, někteří i dvě, takže máme co dohánět 😂 ale posedět s těmi co děti nemají mi vůbec nevadí, já se potřebuju neustále socializovat. Každý den, jak přijdu z práce tak vždycky říkám a o víkendu si lehneme a budeme doma odpočívat, protože z práce jsem teda opravdu hotová, ale pak je pátek a já už se ptám manži kam o víkendu pojedeme a co budeme dělat, že se nudím 😂
@Kulich6 @frauhofman @Kajiii434 moc dekuju za uklidnění
. Já nikdy nebyla nějaký pařící typ, většinou jsem v 9 už v posteli 😂. Hodně jsem vždy jela kariéru a celkove jsem se hodně vzdělávala a užívala si tyhle diskuze s lidma. A nejednou cele dny přemýšlím nad tím, jaký kočárek vybrat, aby screening dopadl dobre, ze je potřeba ještě vymalovat v dětském pokoji a tak dále
😂. A i když si rada popovidam úplně mimo deti a těhotenství, proste ta priorita je teď na miminku, které jsem chtěla tak moc dlouho a neslo to. Tak úplně vidím, jak ty dlouhodobé vztahy vydrží, i když se to asi trochu ochladí, ale kamaradky, Co znám třeba jen 5 let proste odejdou a hodně me to mrzí, i když je to asi přirozené. ![]()
@klaudi587 Jo mě taky příšerně bolí bradavky, hlavně večer, to než jdu spát tak si držím prsa a kňučím a manžel ze mě má srandu
Začal mi každý večer mazat bříško a říká, že na obrázku na krému jsou i prsa, to se nedalo vydržet, ty jeho hrubé chlapské ruce, jsem se málem zbláznila bolestí…
@Cahova.an to setkávání s lidmi ti upřímně závidím
. Já jsem teď na neschopence v klidovém režimu a nemůžu ani na procházku :/. Jezdi k nám rodiny i kamarádi, ale mne už z toho domu začíná asi hrabat, jak nikam nemůžu mimo svoji postel a gauc
.
@TerkaS98 mas pravdu! Člověk asi teď opravdu pozná, koho je dobre mít v životě a koho ne
. A přesně jak říkáš, jsem za tuhle skupinu opravdu hrozne rada
.
@TerkaS98 Souhlasím, jen přemýšlím, na čem jiném než na stejných zájmech a názorech (případně hodnotách) by mělo být přátelství založeno?
@frauhofman Ja mam treba jednu kamaradku, s kterou to peceme uz od detstvi. Nemame zadne spolecne zajmy. Ja jsem spis rodiny typ, co je rad doma s rodinou, a rad chodi do prace. Ona furt nekde lita po svete, nevydrzi doma na zadku, chlapy strida jak ponozky, a jak rikam je „vecny student“. Ale proste vime, ze tu jsme jedna pro druhou, at se deje cokoliv. Ja vyslechnu jeji problemy, ona moje, a navzajem se nesoudime, ani si do veci nekecame.
Pak jsem mela kamaradku s kterou jsme mely hodne spolecneho, delaly jsme vsechno spolu. A vyhorelo to na rozdilnem nazoru na covid. Takze asi tak, ono je proste pratelstvi a pratelstvi 😊
@TerkaTA přesně a to já se občas zeptám nebo to okomentuju a většinou to všichni přejdou s humorem🙂 za mě je ale teda ještě horší to, když to my používá chlap nebo když to matkám zůstane navždy🙈
No mě to My přijde celkem přirozené, protože 9 měsíců sdílíme jedno tělo a pak když se ten zázrak narodí je na vás totálně závislí. Ano miminko kaká, ale je to máma kdo ho přebalí. Když má hlad tak ho nakrmí. Když má prdíky zase jsou to rodiče kdo s ním je vzhůru celou noc a stará se o něj. To samé s horečkou, se zuby atd. Tím, že s ním v tomhle období sdílíte každý aspekt jeho života tak My naskočí automaticky. Ale na to jsem přišla až jako máma dřív mi to přišlo taky směšné ne li trapné.
![]()
@Rosiga držíme moc palce!!! 🍀 🍀 🍀 Bude to dobré, dej nám vědět ![]()
@penalda jednou jsem slyšela názor psychologa, že je to do určité míry normální (ale bylo to právě oněch 9 měsíců), nicméně sama mám již dvouleté dítě a nepoužívám to, prostě mi to nejde přes pusu a mám osypky pokaždé když to slyším
![]()
Dobré ránko holky, chci se zeptat, je nás tu určitě pár z Prahy..nevíte o nějakém fajn těhotenském cvičení? Ať už chodíte vy nebo kamarádky třeba..Bydlím Praha-západ, kousíček od Prahy, ale pohybuju se tu i kvůli práci dost často.
Na fyziu mi to doporucili, abych 1X tydne klidne nekam dochazela ![]()
@Kulich6 my prý čekáme holčičku, doktor si tím byl u prvního screeningu dost jistý tak s tím počítáme 😁 ❤️ protože jinak by měl Wilda růžovou zavinovacku a bambi pyzamo 😂
To se vám musím pochlubit jaký krásný kousek jsem na vintedu našla :smiling_face_with3_hearts: Vinted je totiž zlo 😂
@Frey0369 dobře, máš doplněno, příští týden pošlu zase aktualizaci 😂, až se mi holky taky začnou vybarvovat 😂.
Ty jooo, kde si to našla? To taky potřebuju 😂.
No jdu asi hledat no 🤗.