Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kulich6 dala jsem si normálně děti, miminka a holcicky a podle velikosti a samo to na mě vyskocilo.. je toho tam faaakt hodně 😂 ❤️ a my s přítelem ji říkáme bambino a do věci s bambim jsme se úplně zamilovali a bude mít i povlečení s bambim 😂 už je to taková posedlost asi, protože hledám i zavinovacky se srnkou aspoň 😂
@Frey0369 už listuju 😂. A nevím co dřív 😂.
No já jsem úchyl zase na lesní zvířátka, takže už jsem dala povolenku babičkám, té pokud tam bude lesní zvířátko, muze tam být i růžová, která se mi nelíbí 😂.
@Kulich6 jooo je toho tam fakt hodně.😂 taky bych mohla listovat pořád😁
Taky jsem ulítlá na Disney zvířátka. My budeme mít povlečení s Dupikem. S bambim jsem našla krásné, ale to je spíš pro holčičku tak uvidíme. ![]()
Poslední týden mě začaly pěkně trápit bolesti zad😀. Zatím taky furt čekám, kdy si to těhotenství začnu užívat. Začala jsem přemýšlet o nějakém těhotenském fyzio, masáži. Cvičíte někdo i doma, aby záda nebolela?🤷🏽♀️ nebo docházíte někam? 🙂
Já teda stále pracuji, naštěstí budou nějaké dovolené a mám v plánu tu do nástupu na MD (říjen) vydržet, pokud nebudou jiné komplikace, ale mám vypozorováno, že sezení mi dobře teda nedělá😒
Holky od včerejška mám takový bolavy pichani nepříjemný pod pravým prsem v oblasti žeber, nepředpokládám souvislost s tehotenstvim, ale nevíte, co by to mohlo být? V noci mě to i probudilo :/
@mksv natažený nebo skřípnutý sval?
Jinak mě se pravidelně stává když si měním tampon, že mě píchne pod žebrem. Bavila jsem se sestrou a prý se jí to stává taky. Asi máme špatnou techniku.
@culinka123 ja jsem si se zady hodne uzila i pred tehotenstvim
odjakziva me zlobi.. Zrovna vcera jsem byla na tehotenske masazi, pani zacla nohama a to bylo spis takove otravne hlazeni (mam rada silnejsi tlak) a pak presla k zadum a tam se na me teda pekne vyradila, kdyz videla, jak je mam ztuhly a jak mi to tam preskakuje - nevim jestli to ma vliv, ale dnes jsem spala skoro 11 hodin
a citim se uplne skvele, ale zalezi na tobe, jestli ti nevadi cizi doteky, vim, ze to tu uz holky resily.. A pak mi taky pomaha prenatalni joga, cvicim online podle programu pro 2. trimestr. A nejrychlejsi uleva, kdyz je fakt krize, tak pouzivam lokalne ajurvedskou masticku Siddhalepa - vzdycky silne promasiruju bolava mista a behem hodky prijde uzasna uleva
ale je hodne aromaticka, ikdyz me teda moc voni ![]()
@penalda Mně to MY teda přijde trapný, i když máma jsem.
Ale to je na tom světě krásný, že jsme každej člověk originál. ![]()
@TerkaTA shodneme se, že se v tomhle neshodneme. ![]()
@Marilyn222
Jak taková masáž probíhá?
@penalda asi to kazda maserka bude delat trochu odlisneji, ale u me to probihalo tak, ze jsem chvili lezela na jednom boku (s tehotenskym polstarem), pak na druhem a pak na zadech.. a masirovala delsi dobu nohy krome chodidel a pak zada - tam se hodne zamerovala na ramena, lopatky a siji a na bedra jen minimalne.. a celkove to bylo takove jemnejsi, az na ramena, ktera jsem mela fakt zatuhla. Je asi dobre s maserkou komunikovat a rict si, co kde a jak moc potrebujes promasirovat, ale tahle byla thajka a domluva s ni je slozita, tak jsem to vzdala ![]()
@culinka123 V nemocnici kde mám v plánu rodit nabízí těhotenské cvičení, ale až od září. Plánuju tam chodit, protože me fakt trápí záda a se zády jsem měla problém i před těhu. Jinak si zkusím doma nějaké cviky najít na youtube, párkrát do týdne si zaplavu. To plavání mám v plánu i na podzim - zima, kdy to bříško už bude větší a bolavější.
@culinka123
S bolestí zad mám problém už pár let a před těhotenstvím mě chytlo bederní esíčko. No a v první trimestru se bolest šíleně zhoršila, že jsem i sotva chodila. Dostala jsem doporučení na fyzio a musím říct, že to dost pomáhá. Ale samozřejmě je potřeba cvičit ty cviky i doma. A doporučuji těhotenskou jógu ![]()
Holky zas otázka.
Příští týden jdu na kontrolu po měsíci a doktor se mě vždy na konci ptá, zda mě něco zajímá, případně zda mám otázky, ale vy mi toho tady dost zodpovíte a já vlastně nevím na co se zeptat.
Na co by jste se ptaly vy?Mám, dle mého, šikovného doktora a přestože naše nemocnice je spíše řeznictví, tak na oddělení porodnice jsem slyšela chválu a když mě nedávno hospitalizovali, nemohla jsem si vůbec stěžovat, takže i to prostředí znám, ale přijde mi, že bych se ptát měla dle jeho výrazu.. ![]()