TP prosinec 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2755
10.7.23 12:56

@Bledulka14 20 cm? Ty jo to je hustý 🤩. Jee, to je krásná zpráva! 💙.
Pořád jsem stejně překvapená co dnešní zdravotnictví v něčem dovede.
Děkujeme za zprávu a gratuluju 🫂 🍀. Já si ještě měsíc počkám ⏳.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
10.7.23 13:12

@Bledulka14 gratuluju ke skvělým zprávám :dance: Páni 20 cm to už je rozdíl oproti těm milimetrům na začátku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
10.7.23 13:19

@Mishell498 dekujeme za objasneni😘 🙏🏻

@Frey0369 a tobe drzim palce at ti je brzo lepe, a chripka se rychle prezene 🙏🏻 😩 jinak je dobre, ze sis vzala uz na stalo nemocenskou😍 ja jsem ze zacatku brblala, ale ted jsem za ni hrozne rada, a do prace se asi uz nevratim, ani kdyby bylo vsechno v poradku🙈 za prve mi fakt nedelaji dobre ty vedra, mam nizky tlak (dneska rano 95/59), a i uz me unavuje dlouho sedet🥵 takhle pracuju neco malo z domova, a jsem spokojena, ze si to muzu prizpusobovat podle sebe🙏🏻

@Bledulka14 Tyjoooo to jsou skvele zpravy!! Moc gratuluju❤️ 😍
Jinak me prekvapil ten vaginalni ultrazvuk, ja prave myslela, ze se dela pouze na zacatku tehu, kdyz pres brisko nejde nic moc jeste videt🤔 mate s tim holky zkusenosti? Ja jsem ted uz chvilku cista, a nechci aby se do me hrabal, protoze jsem vzdycky zacala spinit🙄 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
10.7.23 13:25

@TerkaS98 ten vaginální ultrazvuk mi doktor zdůvodnil, že si potřebuje zkontrolovat děložní čípek, ale víš jak to je, každý doktor má jiný postup :). Řekl mi to raději dopředu, abych nebyla překvapená a nebrala si s sebou doprovod na ultrazvuk, protože jsem mu říkala, že by se chtěla jít se mnou podívat jednou i moje mamka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
10.7.23 13:32

Já zatím krom Gennetu měla vždy jen vaginální ultrazvuk, říkala, že lépe vše vidí.
Jinak jak psala @Bledulka14 ohledně mamky. Myslíte, že v Gennetu nebude vadit, když na ten 2. Screening půjde se mnou máma? Poveze mě tam a od začátku to neskutečně prožívá, stará se o mě, furt má starost. Tak bych byla ráda, aby to viděla :hug:. Ale nevím jak se na to budou tvářit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
10.7.23 13:45

@Kulich6 podle mě by to mělo být v pohodě nebo alespoň můj doktor mi řekl, že s tím nemá problém, když si na ultrazvuk vezmu doprovod. Všechno je to asi jen o přístupu toho doktora, ale podle mě je naprosto pochopitelné, že těhotenství s Tebou prožívají tví nejbližší, tak se chtějí na mrňouska taky podívat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
10.7.23 13:52

@Bledulka14 Dekuju, tak snad to bude jenom takhle narazove 🙏🏻 😁 ja jsem ted dole uzamcena jak tajemna komnata, a nikoho tam nechci pustit 😂 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
10.7.23 14:16

@Kulich6 určitě ti vadit nebude. Se mnou tenkrát byla na druhem screeningu prave mamka se segrou (manžel pracovně nezvládl ani jeden) a dodnes z toho máme krásný zážitek ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
10.7.23 15:20

@Bledulka14 to jsou moc krásné zprávy a doufám, že se to tady postupně zaplní jen takovýma zprávama :srdce: gratuluju! Už se těším na středu, kdy mě to také čeká.

@TerkaS98 mě moje doktorka na minulé měsíční kontrole brala UTZ jak přes bříško, tak i vaginálně a zdůvodnila to tak, že zkontroluje ještě čípek. Vůbec to nebolelo ani to nebylo nepříjemné, byla velmi jemná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
10.7.23 16:11

@TerkaS98 @Kulich6
Moc děkuji za povzbuzení ❤️ taky jsem moc ráda že jsem nakonec zvolila tu neschopenku. Když mi nebude dobře, můžu proste zůstat v posteli 😂 dala jsem si asi 3 hodiny šlofika a migrény se mě stále drží. Takže se na vás kouknu asi až zítra..

Každopádně @Bledulka14 gratuluji k tak úžasný zprávám z druhého screeningu ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
10.7.23 16:53

@needtobreathe od meho doktora to taky nikdy neni neprijemne, ale zatim jsem po kazdem vysetreni v tehotenstvi zacala krvacet, proste jak mam tu spatne ulozenou placentu, plus hematom hned na kraji, tak staci jeden blby štouch a je to v haji😩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
10.7.23 17:15

@TerkaS98 to me moc mrzi ze to mas takto citlive 😩 Zas na druhou stranu te uz tvuj lekar zna, i tvuj zdravotni stav, tak verim, ze te nebude jen tak kontrolovat vnitrne, protoze se mu zachtelo. Pamatuju si ze jsi psala ze mas fajn doktora, tak verim, ze se s nim pripadne pujde domluvit kdyby te chtel takto kontrolovat :hug: Ja uprimne ani nevim jestli je to bezne, nutne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
10.7.23 17:34

@TerkaS98 Mě teďka doktor chtěl právě kontrolovat tu placenta utz vaginálně a ne jen břichem, ale jelikož už tu placentu viděl ok břišním utz, tak nakonec ten vaginální nedělal. Ale myslím, že ten vaginální chtěl dělat právě proto, že tam jde asi lépe vidět, jak moc je ta placenta přes branku, ale to jen hádám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
10.7.23 18:16

Mne zase ten vaginalni utz delala doktorka pokazdy, krome posledni navstevy (16tt) a me prave znervoznilo, ze jsem nemohla kouknout na srdicko :lol: jen mi sahla asi na cipek nebo nevim co tam kontrolovala, byly to 3 vteriny. A pak ten 1. screening na genetice samozrejme, tam sel utz jen pres brisko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
10.7.23 19:20

Holky, přijde vám, že se začínáte více izolovat od svých bezdětných kamarádů? :( Začínám si to čím dal tím víc uvědomovat, ze mi proste ty společná témata docházejí. Ještě víc se to teď projevuje, jak jsem na neschopence a nemám ani ty historky z běžného dne v práci. Většina mých kamarádek ještě deti nemá (i když jsou většinou věkove 30+).

A začínám se bát, ze časem ta přátelství proste vymizí, nebo se hodně omezí :(.
Doufám, ze pak aspoň najdu okruh novych přátel skrz ty dětské kroužky a hřiště a nebude ze me úplný asociál :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí