Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Banila já se izolovala tak nějak sama z důvodu únavy a že jsem chtěla spíše odpočívat. Byli jsme zvyklý furt na nějaké akce, furt s kamarádama do nocí, ale teď to nezvládám. Buď dlouho sedět nebo se bojím záchodků někde na koncertě, a záchod teď potřebuju často. Ráda jdu někam na grilování, ale jsem radši když přítel jede dřív a já po odpočinku doma dorazím déle 🤗. To mi teď vyhovuje
. Těm co nemají děti nemá moc cenu vyprávět co prožíváš, ty to moc nechápou, jako jsem nějaké věci nechápala dřív já. No jen mi je zatím pořád proti srsti slyšet rozhovory „my jsme kakali, my máme prdíky, my to…“ Šišlání a věty s MY, když to dělá to miminko. Ale třeba se taky změním 😂
@needtobreathe @klaudi587 Dekuju holky za rady, kdyztak mu o tom reknu, je opravdu moc fajn a je to fakt odbornik, tak bude urcite vedet 🙏🏻 😘
Jinak ja dneska vysazuji po 3m progesteron (mela jsem ho vysadit az budu aspon 10dni uplne cista), tak mi drzte palecky, at to bez nej jde hladce 🙏🏻 😍 zustali mi 2platicka, tak kdyby se to nedejboze vratilo, hned ho nasadim🙈
@Kulich6 to přijde a pak je těžké se to odnaučit.
Jednou jsem manželovi řekla dej mi ručičku když jsme byli na přechodu. Tak mi jí dal. ![]()
@Banila Mně je 34, většina mých kamarádů děti má, takže naopak se začínáme sbližovat. Mé blízké kamarádky, které děti nemají, se snažím nezahlcovat a bavit se s nimi o stejných věcech jako předtím. Jedině trpí takové ty nové známosti, u kterých ještě nebyly vybudované ty pevné základy, vlastně si to uvědomuju hlavně u jednoho „kamaráda“, který mi přestal psát. Upřímně řečeno já se s některými dětnými kamarádkami taky přestala bavit, pokud jsme neměly nic moc společného a ony mluvily jen o dětech.
Já mám diky bohu kamarádku co má 9 měsíční holčičku.. takže tohle nepocituji ale když se mám bavit s někým kdo tohle úplně nechape, tak nemám úplně pak chuť pokračovat nějak v konverzaci.. 😂 už se citim jako taková ta mamina no.. 😁 teď jsem byla zase u našich a stěhovala jsem kočárek pro malou do jiné místnosti tak jsem si s nim chvilku jezdila 😂 už se fakt nemůžu dočkat, přijdu si nemocná 😂 ❤️
Ahoj dievčatá 🙃 bolia Vás niektorú kyčle? Mňa bolia od včera a teda je to des
@Kulich6 To s tím „MY KAKÁME“ asi záleží na každým, jestli to začne říkat. Dcera má 20 měsíců a jsem na to alergická pořád. A kamarádky to pořád říkají „My máme teplotu, my spíme dvakrát denně, nám rostou zuby…“ Mám chuť se vždy zeptat, kterej zub jim roste až ve třiceti…
@Džejn10 občas mě pobolivaly u syna, ale taky docela dost stydka kost ![]()
@Banila neizoluju se… Většina kamarádů ve vesnici děti nemá a já jsem ráda, že se můžu bavit o normálních věcech. Bohužel nejsem ta typická matka, co se o ničem jiném bavit neumí a budoucí mimino je středobodem vesmíru
Bohužel nebo díky bohu, no jak to kdo vezme, neplanuju ani ježdění na dětské hřiště a družení se s ostatními matkami. Ono stejně ve vesnici jsem jediná těhotná
takže to takový problém nebude…
@Banila : Bohužel to tak je. S těhotenstvím a dítětem se mění zájmy apod., a to bezdětní moc nechápou. I z toho důvodu, že najednou nechodíš do noci ven (hospoda, koncert, bar apod.). Já takto o dost přátel přišla. Ale našla jsem si nové přátele a naprosto úžasné. A jako bonus mají děti, se kterými si to mé rozumí a hraje.
Neboj se, že bys zůstala sama bez přátel. ![]()
Poslední dny mě velmi bolí prsa. Je pravda, že jsou teda o dost větší. Docela rozdíl z mých „lentilek pod kobercem“.
Nemáte rady, tipy, co pomůže? Klasickou podprsenku nemůžu vidět ani z rychlíku, takže nosím látkovou, kojící, ale ani tak to není žádná hitparáda… ![]()
@TerkaTA No mě to zarazilo už v nějakých těhotenských diskuzích (nevím, jestli to nebylo i tady), kde uživatelka popisovala ultrazvuk a taky mluvila jakože „my“, třeba „měříme už xy centimetrů“ 🙈.
@Džejn10 Mě hrozně bolí kyčle, nejhorší v noci, když nevím jak ležet, aby mě nebolely. A myslím, že to bude jen horší. To samé pánev a i záda dole. Jak se to všechno roztahuje, tak je to všechno dole citlivé, ale vůbec nevím, co na to.
@Kajiii434 Mě strašně bolí bradavky a teďka jak je teplo a koupu se ve vodě, musím sundávat vršek, vždycky mě tak začnou ty bradavky bolet, skoro až štípat a nejsem vůbec schopna na ně šáhnout. Ale celkově mám ty bradavky strašně moc citlivé a bolavé 😩
Ještě k těm alergiím a testům… U dětí do 3 let se imunita a celkově vše vyvíjí, takže testy, ať už kožní nebo krevní, bývají kolikrát neprůkazné, resp. falešně negativní apod.
Píšu z vlastní zkušenosti. První dítko mělo přes 35 alergenů, které vadily (např. lepek, bílkovina kravského mléka, vejce, sója, kuřecí maso, ryby, jablko, mrkev,…). Po lilku se během chvíle celý osypal. Ale v testech nevyšlo nikdy nic. Takže vše jsme potvrzovali eliminační dietou. Stále je sledovaný na imunologii a čekají ho další testy. Takže ne vždy jsou odběry, byť můžou být jakkoliv drahé a podrobné… To je naše poměrně čerstvá zkušenost.