Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Rezi06 jeee, flatík
Souhlasím, taky myslím, že to bude dobré a všechno si to časem sedne. U nás bude jen třeba trošku korigovat tu jeho flatí radost a jeho velikost 🙈 😀
@Rezi06 neee? no ja vubec nevim 🙈 😂ja se omlouvam, prvorodicka no 🤷♀️ 🙈
@klaudi587 : Máme doma (v domě) psa Jack russella. Když se narodilo první mimčo, měla 5 let a byla naprosto úžasná! Po příchodu z porodnice ho přivítala a byla nadšená! Když byl mrňous malý, byla spolehlivější než chůvička.
Když jsem šla na záchod nebo do sprchy, ležela u postýlky a hlídala. Jakmile začal pobrekávat, hned za mnou běžela, abych za ním šla. Jakmile vyrostl, krásně si spolu hráli, a to trvá doteď. ![]()
@needtobreathe Za rok se nevejde do žádné korby ani bez fusaku. 😀
@needtobreathe Neee
. Většinou jakmile začne sedět 6-7 měsíc, tak jde do sporťáku ![]()
@needtobreathe Ano
. Ten náš má 48 kilo a je to spíš takovej poník, takže se bojim toho, aby třeba malou omylem neshodil, až začne chodit, a tak no
. Ale snad to bude dobré ![]()
@Rezi06 Jen doplním, že děti si samostatně sedají bez opory mezi šestým ale i desátým měsícem, někdy i později, některé děti si sedají až ke konci fyziovývoje. Proto je fajn mít sporťák, který jde dát do úplného lehu… ![]()
@TerkaTA @Rezi06 holky, díky za rady.
Ja jsem jeste trosku mimon a nejak mi nedoslo ze v roce ditete asi korba treba nebude 🙈 😀 A koukame na sportovni verze jen ty co jdou do uplneho lehu, to jo.
Skoda jen ze tu asi nikdo s TFK nema zkusenost.
Jeee holky, je fajn, ze jste tady vsechny taky zvireci, my mame jak u nas tak u nasich plny barak zvirat, mam je radeji nez lidi🙈 😁 a treba vubec nebudu resit takove to, ze maleho olizuji nebo leze snima po zemi, protoze my jsme tak vyrostli taky, a zijeme 😁 naopak verim, ze kdyz je dite vystaveno zvirecim „alergenum“ uz od malicka, je mensi pravdepodobnost, ze bude na alergie na zvirata trpet🙏🏻
Jedine co me trapi, jsou nase domaci kocky, ktere jsou zvykle spat s nami, a ted budeme delat novou loznici a pokojicek a tam nebudou moct, a celou noc budou skrabat na dvere🙄 dalsi na co budem muset davat pozor, je to aby maleho Micinka nezalehla, kdyz se prijde tulit, leha mi na hrudnik🫢 no uvidime, nejak to vsechno budeme muset prizpusobit, ale jinak jsem stastna, ze maly bude mit uz od malicka zvireci parťáky😍
Jsem strašně ráda, že jste se podělily se zkušenostmi i obavami ohledně těch našich zvířátek. Nikdo kdo není těhotný mě nechápe a většina známých ani zvíře nemá, takže jsem pro ně exot, co řeší zvíře, když bude mít dítě. Znám takové maminky, které psa třeba daly pryč, protože na něho neměly čas a daly přednost dítěti. To třeba já asi teda nikdy nepochopím, pro mě to jsou členové rodiny a psychicky bych to teda v žádném případě neunesla. Já mám hnědého labradora a teda s miminkama ani dětma moc zkušenosti nemá, ale je to takový mazel, že ho doufám přijme a budou parťáci do života 😍 😍
@TerkaS98 taky jsem zastánce mazlení a olizování a všeho možného, pro mě to není nic neobvyklého a myslím, že to mimi pak má i lepší imunitu 😅
Holky tak se pridam se zvirectvem ![]()
Poridili jsme si stene zlateho retrivra, ted ma 3 mesice, tak jsem velmi zvedava, jak se pak szijeme.
Jinak ja se hodne zajimala o prevenci autoimunitnich onemocneni a prave jako jeden z prvku (krome stravy a psychicke pohody, ktere jsou tu zasadni), ktere pred nimi chrank, jsou kontakty s patogeny, coz prave zprostredkovavaji ta zvirata (je prokazano, ze v rozvojovych zemich, kde tolik nedbaji na cistotu, je techto onemocneni min). Tim nerikam abychom se trikrat denne valeli v bahne
ale je prokazano, ze prave nadmerne, chorobne dodrzovani cistoty v tomto ohledu je neprospesne, s cimz mozna souvisi i to, ze male deti neni vhodne myt denne.
Jen jsem tim chtela doplnit, ze kontakt se zviraty ma i toto plus a ja chtela pejska i z tohoto duvodu, aby to ditko pak bylo rozumne vystavovano tem patogenum a tak posilovalo spravnou funkci imunity.
Jinak mame i 8 slepic, ale to uz je z jineho soudku ![]()
@Bledulka14 🍀 🍀 🍀 🤰🏻. Držím palce ať si to užiješ 🤩. Pak dej vědět, jsem zvědavá a napnutá 🤭.
Včera jsem právě řešila, jak to uděláme, protože máme spoustu zvířat.
teď sice když jsem těhotná, tak k prasatům nechodím, už kvůli kočkám které tam žijí (babička po toxoplasmoze hodněkrát potratila, tak jsem trochu paranoidní v tomto), ale pak bych ráda začala něco normálně dělat, takže nejen prasata a slepice, ale bude s námi na zahradě, kde je spousta přirozených zvířat a jezdíme na cvičák, takže bude neustále se psy apod.
a to ještě musím koupit kvalitní moskytiéru, protože máme včelstva i na zahradě, tak aby nedostala žihadlo moc brzy, kdyby ji nějaká včelka zaujala.
To mě připomíná, nedělají se u miminek nějaký testy na alergie? Právě z důvodu včel, mám strach, aby třeba netrpěla na ty prudké alergické reakce a nechci to zjišťovat tou praktičtější variantou a dítě celý život před tím neuhlídám a nemocnici máme skoro 40 minut jízdy, což je u těchto alergií dost pozdě.
@Bledulka14 myslim na Tebe, a drzim palce!! Uz se tesime na dobre vysledky😍 😍 😍
@Mera16 Jeeee my jsme taky vcelari 😁 🙏🏻 akorat nemame vcelky u domu, takze toho se bat nemusime. I kdyz obcas se nam doma i kdyz mame site taky objevi nejaka letajici kamoska, no holt vesnice😁 ale stemi alergiemi popravne vubec nevim😳 ja zila v tom, ze se alergie u deti rozvíjí v prubehu detstvi, ale zase je pravda, ze ja musela byt malinka, kdyz mi zjistili alergii na bilkovinu kravskeho mleka, protoze me mamka jeste kojila, a kdykoli si dala neco mlecneho tak ja jsem se jako miminko po***** a osypala 🙈 takze asi neco existovat musi, protoze me na to testy jako male delali🤔 mozna se zeptat pediatra, nebo treba z holek tady nekdo bude vedet vic🙏🏻