Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mera16
Mě by třeba zajímalo, jestli se těhotenské vitamíny mají brát až do porodu nebo ne 😅 protože jsem četla i slyšela různé názory. Někde tvrdí že do 4. měsíce a pak už jen kdyžtak dle potíží železo, hořčík. A spíše nebrat. Ale pak jsem zase třeba narazila na to že je dobré i přidat omegu. ![]()
@Charlie98 zkusím se zeptat, jdu si sepsat papírek a budu ráda za vaše typy. ![]()
Tak mám konečně po kontrole po 6 týdnech a vypadá to na holčičku
. Dokonce se mi trochu zase zvětšil čípek, takže mužu konečně vstát z postele a jít na procházku. Omg, to je úleva a radost!! ![]()
@Banila jééé super, gratuluju. Trošku nám vyrovnáváš skore s holčičkou ![]()
@Banila jupiiiiii 💜 💜 💜. Hlavně, že můžeš na procházku 🤩. Teď teda nic moc jít ven, ale určitě bude líp 😘.
Holky, chtěla jsem se zeptat, pobolívá vás ještě někdy břicho? U mě to už nejsou menstruační bolesti, je to takové pár dní klid a pár dní jakoby mě někdo nafukoval, někdy takové tahání po stranách. Nestupňuje se to, ale příjemné to není. Od dr jsem dostala magnezko ale že by to nějak pomohlo…V pondělí jdu do poradny, tak snad bude vše ok, a fakt se jen prostě zvětšuje děloha.
@Blangie mě poboliva furt, jako píchání, párkrát jsem smrkla a cítila to, musím smrkat v předklonu 😂 😂. Ale říkala mi Dr. Že se nemám lekat, že někoho poboliva až do konce, já jdu ve čtvrtek k doktoru a ani nevíte jak se těším 🙏. Sice až v 16 hodin, ale jdu 🍀.
@penalda @Kulich6 @Blangie holky, moc dekuju
. Nějak jsem tusila hned od začátku, ze to bude holcicka, tak snad to tak zůstane
.
Ale hlavně muzu zase do přírody, to mi vážně chybělo nejvíc, ten obyčejný pohyb chůzi
. I ohledne psychiky to snad bude hned lepší
.
@Blangie Mě pobolívá břicho pořád, takový tlak a táhnutí, někdy to je lepší a někdy horší. A dneska jsem byla na kontrole a všechno je v pořádku.
asi to prostě k těhotenství patří ![]()
@ruzulka @Kulich6 Díky holky, já furt nějak neumím posoudit co je a není normální, ale jako bolí mě to prakticky od začátku těhotenství, a prcek prosperuje tak to asi prostě k tomu patří. Někdy mě tam dloube jak kdyby mě tam vráželi šroubovák. Nejvíc teda ten tlak cítím když stojím. No snad to bude ok, už ať je pondělí ![]()
@Blangie já právě taky neumím posoudit ty těhotenské věci, takže jak tu holky píšou o tvrdnutí břicha, říkám si, co když to mám a nepoznám to 🥴.
Rozumím Ti, já už skumavku na moč, tabulku s tlakem mám připravenou od pondělí, že nesmím zapomenout 😂.
@Kulich6 musíš si měřit tlak? já jsem si koupila tlakoměr, protože jsem měla u dr 159/90, ale po vyběhnutí schodů a stresu jestli žije. A doma mám ted 100/60, někdy i mín že si mi motá hlava
@Blangie musím kvůli tomu riziku preeklampsie a kvůli práškům jestli jsou ok. Tak ráno a večer povinně. Přes poledne dobrovolně, ale to si neměřím, nechce se mi do práce nosit tlakoměr. Jen jsem u 1. Screeningu měla asi 150/83, myslím, že to bylo stresem. Teď mám většinou 107/68 a včera jsem měla 96/60. Nejsem doktor, ale myslím, že ten vyšší tlak byl stresem. Uvidíme co mi řekne v ten čtvrtek.
Já mívám pořad i menstruační bolesti a stresuje mě to, ale snažím se racionálně si říkat ze pochopitelne to bolí když se to tam cely zvětšuje.