Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Hominka jo občas pocit nalitych prsou mám, ale nic extra kojím už jen občas přes den a hlavně večer a v noci. Mě to bolí už pár dní a nechce to přestat.
@Hominka a jak staré dítě kojis? @lovean a jaký máš věkový rozestup mezi dětmi? Jsou 4 děti těžké? Já čekám 4. Miminko tak jsem zvědavá jak to budu zvládat. Ale bylo plánované. Jen premyslim co pořídíme za auto protože do našeho se nevejdeme. A v kolikátém týdnů jsi?
@Potvora22 prosím tě a jaké je to mít 3? Horší než 2? Čekám třetí, mladší je hrozný mamánek, tak se toho trochu děsím ![]()
@Garza hele za mě to rozdíl moc není. Záleží asi na povaze dětí. U mě první dítě strašně hodné, druhé je takový čertík a poslední ďáblík. Ale zvládá se to. Jsou chvíle kdy jich mám plné zuby(kdyz se všichni tři začnou hádat a triskat a ječet) ale jinak pohoda. Plus teda občas z nich sílím na veřejnosti. ( Prostřední a nejmladší mají sklon dělat neuvěřitelné scény a já mám problém reagovat) protože nejsem ani ten typ matky co děti mlátí pro každou prkotinku ani ten typ co si děti nechává skákat po hlavě. Snazim se o takovou tu zlatou střední cestu, ale jsou dny kdy mi přijde že pořád jenom křičím
![]()
@Potvora22 já nevím jako když všichni zlobí tak ano jinak dvě nejmenší děti jsou ještě malé dcery 3 roky a nejmladší syn má lehce přes rok ale ještě nechodí takže to je teď to nejhorší jinak by to šlo
@kaaroollka děkuji plánové nebylo ale nedokážu jít na potrat a taky jsem si hned na začátek užila nervy a tím jak to bylo všechno složitý tak říkám to bude bojovník musím si ho nechat ale po porodu chci jít na podvázání vaječníků u nás je problém jakákoliv antikoncepce proto tento krok
Ahoj holky, ráda se k Vám přidávám
. Já poslední MS 20.3. jinak testy pozitivní, bolest v podbřišku, prsa citlivá. Únava. TP 24.12. dle kalkulačky.
Strašně Vám závidím, že kontrolu máte již za sebou, já jdu až 12.5.
Jen se chci zeptat dostali jste od Dr. Nějaký doporučení co dělat a co nedělat? Chci normálně fungovat hlavně na zahradě, ale bojím se aby.
@Kulich6 tak já netaham těžké věci jinak dělám vše mám doma děti takže to ani jinak nejde i když mi pomáhá tchýně
@lovean děkuju, snažím se si třeba konev nenaplnit celou a tak jako pozvolna. Už se těším až budu vědět, že je vše ok. Nejradši bych ten čas posunula 😁. Chci mít jen dobré myšlenky, že to bude ok, ale strach zatím převládá nad radosti 😁.
@Kulich6 jo to tak bývá já po tom co mi vyloučili mimoděložní tak jsem se uklidnila ještě nedávno jsem přemýšlela jestli si ještě jedno dítě nechat a pak se ve mě něco probudilo i po všech problémech a je mi líp a nechám si ho
@Kulich6 Já poslední MS 10.3. a na kontrolu jdu v úterý…a ano, vleče se to hrozně, taky už se nemůžu dočkat 😁 Ať mi poví cokoliv, hlavně už alespoň něco vědět…něco víc, než jen dvě čárky na testu.
@Kulich6 Jinak dělám všechno. Jen netahám nic vyloženě těžkého. Ale na zahradě dělám, nosím dvouletou dceru a je to dračice, takže s tou si člověk ani moc neodpočine. Akorát při prvním těhotenství mi gyndař řekl, ať do toho s chlapem moc nebušíme 😄
@RenataS88 děkuju, přesně, vědět víc než 2 čárky, i když asi na 5ti testech
. Jsme z toho nervózní, nevím co mě čeká, mám radost, že bych to nejradši říkala na počkání, ale vím, že je brzo. Ale když čtu tady ty příspěvky, tak asi šéfovi to řeknu dříve a požádám, aby mlčel. Nechci, ale z něj dělat hlupáka, že někam pořád musím
. No tyhle 3 týdny budou fakt dlouhé. Takže tu nasávám každou pozitivní zprávu
.
@Kulich6 Ahojky, vitej mezi nami, a gratuluji k vanocnimu darecku, u Tebe doslova 😁 ❤️
Jinak me doktor doporucil, pokud nejsem zvykla na nejaky sport nebo cviceni, tak ted urcite s nicim nezacinat. Taky mi doporucil kontrolovat si vsechny leky a vitaminy jestli jsou vhodne pro tehotne, a mel pravdu. Manzel ted pritahl domu rymicku, tak jsem chtela posilnit imunitu, a zjistila jsem, ze vitaminy co jsem mela na posileni imunity se v tehotenstvi nesmi, stejne jako kapky do nosu😄 (teda aspon v 1tr). Jinak pestrou stravu, tehotenske vitaminy, a pohyb na slunicku, myslim ze nic noveho🤗 joooo a nedoporucil mi cestovani letadlem.. meli jsme letet za mesic do Londyna, a zrusili jsme to👍🏻