Poradna duly
Jana Čurdová
Itulenko, taky te vitam
.
Holky, me zaha zacala palit nekdy na konci 4. mesice, asi 3 tydny jsem brala Rennie, pak to prestalo a ted me to trapi zase, ale docela mi pomahaji jogurty.
O tech sitovanych kalhotkach jsem se taky dozvedela az tady, jak jsme to tu driv probiraly. My jsme je teda meli v praci pro klienty, ale po porodu, to by me nenapadlo… Taky jsem dostala ty normalni jednorazove od kamosky, ale teda hodne male
.
Chapu ty, co se prestehovaly nekam z mesta do vesnice, ja jsem se teda prestehovala z vesnice pryc, ale zato z CR do Anglie, takze taky mam vetsinu svych pratel v CR
. A jeste ta nevyhoda, ze tady v te oblasti, kde ziju nejsou temer zadni Cesi
. Ale jinak si nemuzu stezovat
.
Vidim, ze jsme na tom vsechny podobne, mne taky posledni tyden boli brisko, kycle, zada a jak me nekde vic pichne, uz mam strach, jestli na me nejdou porodni bolesti, asi z toho uz blbnu
.
Tak ja taky nemam problem dostat se do auta, spis bojuju se zavrenim dveri a hlavne se nemuzu pak vyvalit z toho auta ven a funim u toho jak stoleta babka! ![]()
Jinak jsem dneska mrnouskovi vyzehlila nejake dalsi vecicky a mam z toho dobry pocit… A tasku do porodnice mam zatim sbalenou jen z casti, par veci v ni mam a zbytek asi taky brzo dochystam, at jsem klidna. Taky si myslim, ze vic veci neuskodi, vsak ono se to do te tasky vejde a lepsi, nez pak neco akutne postradat.
koliska píše:
Janii já trpím na žáhu už od třetího měsíce a nic nezabírá..akorát mlíko a to jen občas..dokážu vypít i půl litru
mlíko mě taky trochu zabírá, ale někde jsem vyčetla, dát si trochu jablka a to je daleko lepší. Takže večer než jdu spat sním půlku jablíčka a docela to pomáhá ![]()
Dobré ráno, holky,
já bych už zase šla spát. Taky jste tak unavený? Já se snad měním v medvěda nebo co.
Mondik - neumím si představit, že bych žila v Anglii, i když po škole jsem o tom uvažovala. Nakonec jsem zůstala a rodím a rodím… Slyšela jsem, že v Anglii se tolik neřeší těhotenské kontroly jako tady v Čechách. Někomu to nevyhovuje. Zase jsi ale v klidu. Já chodím na UZ každé tři týdny, protože mám nemocnou štítnou žlázu a že bych si to pochvalovala… Přeci jen, pupík roste a únava se zvětšuje.
Ach jo, já vám tak závidím, taky bych chtěla už rovnat věci na malou. Zatím vše strkám do krabic a doufám, že do porodu to stihnu.
Já přestala večer baštit u telky a žáha přestala pálit. Ale mít to každý den, tak bych zešílela.
Taky přeji dobré ránko..já jsem se dnes ku podivu dobře vyspala a na záchodě jsem byla jsen 2× za celou noc
jindy chodím i 4× což je strašně unavující
Elis jablíčko jsem taky skoušela ale já mám po něm děsnej hlad
takže se raději naliju mlíkem a na chvíli to zabere
Mondíku..já bych si nedovedla představit odstěhovat se tak daleko od rodiny,ale asi je to o zvyku
Evi…jakto že je nemůžeš rovnat do skříně? asi mi něco uteklo ![]()
To já jsem se na to praní a žehlení věciček moc těšila, ale teď se k tomu nějak nemůžu dokopat ![]()
Dobré ránko,
nějak teď nestíhám ![]()
Vítám nově příchozí holky
![]()
Pán nám sedačku vyčistil naprosto luxusně, prokoukla - že mě to nenapadlo dřív ![]()
Včera jsme se sešli s manžovo sestřenkou, kt. přijela z Austrálie (žije tam už asi 6 let a asi se nám nevrátí
), tak jsme měli takovej velkej sraz, večer jsem byla K.O.
No a teď pofrčím s bráchou nakoupit, abych to netahala sama ![]()
Elis 1 píše:
To já jsem se na to praní a žehlení věciček moc těšila, ale teď se k tomu nějak nemůžu dokopat
tak to tě uplně chápu já už mám teda vše hotové ale taky jsem se dlouho přemlouvala ![]()
krasne rano vsem ![]()
tak jablicka na paleni zahy jdou bohuzel mimo me, protoze z celyho sortimentu ovoce nejsem alergicka asi tak na dve tri veci, takze budu asi dal mucednicky trpet ![]()
evi taky mi nejak uniklo, proc uz nemuzes rovnat do skrine? ![]()
elis - uf, coze pises tak brzo?
vcera vecer jsme mely vrtivou - mala se porad kroutila a vrtela, tak po strasne dlouhy dobe to videl a citil i pritel, protoze jinak to je jako naschval ze kdyz on si sahne, tak mala hned prestane
tak brecel jak malej kluk, hehe
dneska me ceka uklid po prestehovani, kapitola milionta. fuj fuj, uz me to nebavi ![]()
Předěláváme dům. Nastěhovali jsme se do stavby. Žijeme tu mezi cihlama a štukem. Stále není nic hotovo - teda vlastně je, máme krásnou koupelnu.
Máme tady dvě skříně na čtyři lidi! Všechno je v krabicích a pytlích…
Mám toho plno nakoupeno, ale i když bych to mohla vyprat - kam to dát? Asi pořídím čisté krabice a začnu i já. Kočárek jsem vydrhla - ten máme u mamči - tady se práší, takže vysávám a vytírám… Jenom peru a žehlím a peru a žehlím…
Do porodu bude kuchyň - asi 14 dnů před termínem! To mě jebne… pak se ještě bude malovat…
Nemůžu se k někomu nastěhovat?
mela bych jeste takovej dotaz, kterej je teda uplne mimo…
nemate nekdo tip na neco-cokoli, co by dokazalo vycistit mastny fleky ze zamkovy dlazby? obcas neco pri grilovani upadne, ukapne a vsude okolo grilu mame fleky… vim ze kamarad na to kdysi mel nejakou strasnou chemii, ktera prave ty mastny fleky nejak vyzrala, ale vubec nevim co to bylo…
To nevím, zámkovku nemáme, ale čistě teoreticky to jít musí - silný odmašťovač.....
evi mne uz napadlo nastrikat tam nejakej odmastovac co mame na ten gril, ale nevim jestli to vyzere… asi to zkusim, ale az budu mit trochu casu, protoze pri tom budu muset hlidat psa aby to neonuchaval.
jinak za me ty latkovy pleny - nevim nevim, asi moc ne.
Evi…vůbec ti to teda nezávidím,snad to bude v pohodě a miminko už si dovezete do hotového nebo alespon částečně…K tvému dotazu..já látkové pleny používal au první dcery to jesm byla zapálená že budu prát..měla jsem 70 plínek a prala a žehlila každej den…vydrželo mi to 3 týdny
ted už jsem na to asi líná mám jich 20 ale to jen do kočárku a na bliknání,myslím že se to v dnešní době ani moc nevyplatí prát a žehlit plíny
Holka moje zlatá, my budeme asi rodit v lese. Jedeme na tábor pod stan - očekávám, že to bude první porod kdesi v lese v Čechách, třeba o mě ještě uslyšíš… ![]()
Já jdu do látkových plen, ale ne do klasických čtvercovek jako u holky. To byla makačka… Teď mám takové ty, co se nežehlí… Snad mi to vydrží. Pár známých je má a jsou spokojený - hodí do automatky, pověsí a opět čůrají…