Poradna duly
Jana Čurdová
Ivet23 píše:
Ahoj holkynam do ted od rana nesel proud
meli to pustit az ve 20h aspon, ze uz to jde
chci se zeptat, pry je nejaka feforma ktera ma bejt platna od 1.1.2012 a tyka se to rodicaku, ze bude na vsechny varianty jako dylku rodicaku stejna castka 220tisic ja to nejak vubec nechapu, vite o tom neco?????
já tedy o tom nic nevím a ví někdo jak je to stím porodným?,prej ten zákon zrušili a pokud ho nezmění do nového orku tak že se to vrátí tak jak to bylo ale nikdo neřekl jestli ho pak dostaneme zpětně nebo ne ![]()
janiii;-) píše:
ja jsem zkousela ted cistit tu zamkovku, ale nic mocnejvetsi uspech mel asi ten cistic na gril, ale stejne tam ty fleky furt jsou i kdyz ne uz tak tmavy.jinac muj pes pridal dalsi faktor do zmeny chovani - od rana mi nosi postupne vsechny svoje hracky a nezustava jen u svych hracek, ale co se mu podari stipnout z ty hromady vyskladanejch veci treba dva privesky na klice - jeden jako plysovy medvidek a druhy jako plysova myska.
kdyby mi tak alespon chtel nanosit zbytek tech veci a ne zrovna tyhle kramy
my máme taky pejska ale to co dělá tvůj pes teda slyším poprvé..ale my máme takového malého gaučáka a je mu v podstatě jedno kde si lehne ![]()
tak to by mě taky zajímalo s tím porodným a rodičákem, ale pochybuju že by něco vraceli, spíš ještě uberou, jak je znám
a černým spoluobčanům přidaj, jak je zvykem…:(
jani - však počkej pár dní a pejsek se srovná, na tom našem tenkrát byly vidět hrozný depky a taky několik dní nekadil, protože neměl svý místo (stěhovali jsme se z Prahy do vesnice na okraji), ale nakonec se to srovnalo, prostě to chce čas ![]()
No já musím jít vytřít, umýt sprcháč a vyžehlit, když má zítra přijet ta tchýně…
Hannah84 píše:
tak to by mě taky zajímalo s tím porodným a rodičákem, ale pochybuju že by něco vraceli, spíš ještě uberou, jak je známa černým spoluobčanům přidaj, jak je zvykem…:(
jani - však počkej pár dní a pejsek se srovná, na tom našem tenkrát byly vidět hrozný depky a taky několik dní nekadil, protože neměl svý místo (stěhovali jsme se z Prahy do vesnice na okraji), ale nakonec se to srovnalo, prostě to chce čas
No já musím jít vytřít, umýt sprcháč a vyžehlit, když má zítra přijet ta tchýně…
no to je jasné že nám nic nedají..proč by to dělali však oni si tam nahoře nakradli dost pro sebe..taky jdu něco dělat přemlouvám se k tomu celej den ![]()
koliska píše:Ivet23 píše:já tedy o tom nic nevím a ví někdo jak je to stím porodným?,prej ten zákon zrušili a pokud ho nezmění do nového orku tak že se to vrátí tak jak to bylo ale nikdo neřekl jestli ho pak dostaneme zpětně nebo ne
Ahoj holkynam do ted od rana nesel proud
meli to pustit az ve 20h aspon, ze uz to jde
chci se zeptat, pry je nejaka feforma ktera ma bejt platna od 1.1.2012 a tyka se to rodicaku, ze bude na vsechny varianty jako dylku rodicaku stejna castka 220tisic ja to nejak vubec nechapu, vite o tom neco?????
Tak o porodnym nic nevim teda
ale jestli schvali tuto reformu tak nebude 7600kc na 3 roky ![]()
Ahoj holky. Tak já jsem teď na 14 dní slaměná vdova. Manžel se synem odjeli na dovolenou, já už jsem to nechtěla riskovat, takže tvrdnu doma. Ale taky tu mám připravený věcičky na vyžehlení, tak se tu nudit určitě nebudu. Dnes jsem byla na utz, ale zpráva je dost strohá, takže ani nevím kolik malá měří ani váží, jen že odpovídá 31+1. Jinak je ale v pořádku, tak to je hlavní.
Flooa ještě jsem si všimla, že si se ptala na ty síťovanmý kalhotky - taky mám ty silonovky s nohavičkou. Ale nevadilo to, nikde neškrtily.
Evi taky se nechystám používat látkovky. Taky bydlím na vesnici, ale ve starým baráku, takže nechávám schnout prádlo venku i v zimě, doma mi to zvyšuje vlhkost. A v zimě to schne klidně 3 dny, takže bych těch plen, který nejsou zrovna nejlevnější, musela pořizovat asi víc.
krmar…já mám takové odpovědi pořád když jdu na UZ takže ani nevím jak je malá velká nebo kolik váží,to ti teda nezávidím že budeš tak dlouho sama,můj manžel bude mít ted týden dovolenou tak si ho konečně užiju a taky ho musím zaukolovat co je třeba udělat..jak chodí do práce tak nemá čas to končí pozdě večer a o víkendu zase dělá na baráku a na zahradě…stím vlhkem to taky znám je to hrůza ty staré baráky
No už mi začíná být smutno. Ale zítra mi přijede na víkend segra s neteří (1,5 roku), takže budu mít o zábavu postráno. No tak v létě je to u nás to samé. Kolem baráku je pořád co dělat a teď jsem v tomto směru na prd, tak manžel chudák musí makat o to víc. Ale zase je prima mít vlastní zahradu, zvlášť s těma dětma že?
janiii;-) píše:
krasne rano vsem![]()
tak jablicka na paleni zahy jdou bohuzel mimo me, protoze z celyho sortimentu ovoce nejsem alergicka asi tak na dve tri veci, takze budu asi dal mucednicky trpet
evi taky mi nejak uniklo, proc uz nemuzes rovnat do skrine?
elis - uf, coze pises tak brzo?
vcera vecer jsme mely vrtivou - mala se porad kroutila a vrtela, tak po strasne dlouhy dobe to videl a citil i pritel, protoze jinak to je jako naschval ze kdyz on si sahne, tak mala hned prestane
dneska me ceka uklid po prestehovani, kapitola milionta. fuj fuj, uz me to nebavitak brecel jak malej kluk, hehe
Já jsem se totiž vzbudila a už jsem nějak nemohla usnout. Je to tím, jak si teď skoro každé odpoledne na chvíli zdřímnu, no a potom nemůžu usnout večer, a když večer usnu, tak jsem ráno brzy vyspalá ![]()
janiii;-) píše:
mela bych jeste takovej dotaz, kterej je teda uplne mimo…nemate nekdo tip na neco-cokoli, co by dokazalo vycistit mastny fleky ze zamkovy dlazby? obcas neco pri grilovani upadne, ukapne a vsude okolo grilu mame fleky… vim ze kamarad na to kdysi mel nejakou strasnou chemii, ktera prave ty mastny fleky nejak vyzrala, ale vubec nevim co to bylo…
Zeptam se pritele na ty mastne fleky
. Jinak presne tak je to u nas, mala kope tak, ze se mi uplne vlni brisko a kdyz prijde pritel, tak jak kdyz utne, ani tuk. Ale uz driv jsme si vsimli, ze ji hrozne uklidnuje priteluv hlas
.
koliska píše:
Evi…vůbec ti to teda nezávidím,snad to bude v pohodě a miminko už si dovezete do hotového nebo alespon částečně…K tvému dotazu..já látkové pleny používal au první dcery to jesm byla zapálená že budu prát..měla jsem 70 plínek a prala a žehlila každej den…vydrželo mi to 3 týdnyted už jsem na to asi líná mám jich 20 ale to jen do kočárku a na bliknání,myslím že se to v dnešní době ani moc nevyplatí prát a žehlit plíny
Jo, presne tak. Ja to teda nikomu nevymlouvam ani to nekritizuju, ale neprijde mi, ze by to melo nejaky lepsi vliv na detskou prdelku a taky hlavne, proc si zbytecne komplikovat zivot. Ale ty, co to provozuji, spis obdivuju…
koliska píše:
v tom případě obdivuji tvoji odvahumy máme jet k babičce do jeseníků a počítám že už pojedu s taškou,pro jistotu
Ty mas babicku v Jesenikach????
A kde presne?
Ahoj holky, jsem tu nová
Přidávám se k vám tak pozdě, protože jsem si zakázala sedět u internetu před maturitou víc než jsem seděla doteď, aneb usoudila jsem, že jestli mám v plánu odmaturovat, pročítání deníčků, koukání na fotoalba a sledování vývoje mrňavce týden po týdnu na přibližně pěti servrech už mi zabíra dost času ![]()
Teď mám maturitu zdárně za sebou a jestli se sem ještě vejdu, budu ráda, jestli mě ještě vezmete mezi sebe jako hodně opožděného pasažéra ![]()
Termín mám 10. 8. a čekám chlapečka - Honzíčka (po mém otci). Ve středu jsem byla na velkém utz (jsem 31. tt) a Honzíček má 1.680g. Kromě přelomu 24/25 týdne, kdy jsem ležela v nemocnici kvůli špatnému čípku (teď už je všechno dobré) snáším těhotenství dobře. Jak jste na tom vy? Těšíte se na porod? A co výbavička, máte vše potřebné?
Holky, ja vas teda obdivuju s temi vasemi vylety par tydnu pred porodem. To ja uz moc daleko ani na dlouho radsi nejezdim.
S tou Anglii, neco je lepsi tady neco v CR, ale je pravda, ze kdyz si tady na neco stezuju, tak mi staci jet na tyden do CR a jsem vylecena a valim zpatky sem
. No, aspon ze pritel je Cech a 10 minut autem bydli jeho rodice, takze to neni tak hrozne. A s tou peci o tehotne, tady se moc nestaraji, ale v CR zase az prehnane resi kazdou malickost, takze chtelo by to zlaty stred
. No, ale nastesti nemam zadne problemy a na tu peci si stezovat nemuzu. Kdybych ale mela nejake krvaceni, potrat, rizikove tehotenstvi nebo neco takoveho, tak me budou teda hodne sledovat. Takze tak
.