Poradna duly
Jana Čurdová
I kdyz mi to nikdo neveri, tak ja jsem nikdy ani nezkusila kourit a nejak me to ani nelaka a je to asi dobre. Mozna je to tim, ze kdyz mi bylo 10, tak mi umrel deda (silny kurak) na rakovinu plic a ja jsem pak i dost sportovala, tak jsem nejak nemela pocit, ze bych mela kourit, ale to jsem asi opravdu jedna z milionu ci co… Moji rodice taky nekouri, teda muj tatka prestal, kdyz byla mamca tehotna se mnou a od te doby si nezapalil
.
janiii;-) píše:koliska píše:kolisko ono to „funguje“ jak na koho. jeden muj strejda kouril snad 30 let jak fabrika a pak zacal byt nejak vic nemocnej, slo to raz na raz jedna operace, druha operace a prestal ze dne na den uplne.
Hani doufám že na to časem příjde ale pokud nebude chtít nebo pokud mu to třeba zdraví nedovolí tak to je těžko…já mám silné astma a při každé kontrole mi moje Dr říkal aže jestli nepřestanu tak budu ve 30ti na kyslíku a přestala jsem až jak jsem otěhotněla a to asi jen proto že mi z toho bylo neskutečně špatně
a jedna „teta“ (takova ta dobra rodinna znama) tak ta, ani kdyz ji diagnostikovali rakovinu a podstoupila x operaci, tak neprestala ani potom…
je to slozity no
Presne, muj deda byl na smrtelny posteli a tu cigaretu si proste neodpustil…
janiii;-) píše:koliska píše:kolisko ono to „funguje“ jak na koho. jeden muj strejda kouril snad 30 let jak fabrika a pak zacal byt nejak vic nemocnej, slo to raz na raz jedna operace, druha operace a prestal ze dne na den uplne.
Hani doufám že na to časem příjde ale pokud nebude chtít nebo pokud mu to třeba zdraví nedovolí tak to je těžko…já mám silné astma a při každé kontrole mi moje Dr říkal aže jestli nepřestanu tak budu ve 30ti na kyslíku a přestala jsem až jak jsem otěhotněla a to asi jen proto že mi z toho bylo neskutečně špatně
a jedna „teta“ (takova ta dobra rodinna znama) tak ta, ani kdyz ji diagnostikovali rakovinu a podstoupila x operaci, tak neprestala ani potom…
je to slozity no
jo já jsem to takhle nějak myslela ale asijsem to blbě napsala,taky mi to bylo putna kdyžmi Dr řekla že budu na kyslíku ![]()
Mondík píše:Hannah84 píše:Moji rodice jsou v CR, ale pritelovi 10 minut autem, takze to neni tak hrozne, je to vyhoda
mondík - ty jo, a takže už tam chcete zůstat jo? a nevadí vám, že rodiče jsou daleko?. Nekdy mi je smutno, ale ja jsem byla vzdycky tak nejak otrkla a mame moznost jet parkrat za rok do CR a oni sem, takze tim se tak nejak uklidnuju. No, zpet do CR uz me asi nikdo nedostane
. Jedine, co me mrzi, ze tady v te oblasti zrovna nejsou snad zadni Cesi, ale mam kamosky s detmi tak dve a pul hodky autem a ted jsem si tu nasla jednu kamosku kousek, ta ma dvoumesicni holcicku, tak jsem stastna
.
tak aspoň že jednu babičku mít blízko budete
no tak aspoń že si našla nějakou kámošku…ty jo já bych to asi nezvládla bydlet v jiným státě. byla jsem pár měsíců ve švýcarsku, bylo to tam sice fajn, ale ráda jsem se vrátila do čech…
Mondík..ono je to hodně odvinutýho od toho jestli rodiče kouří nebo ne…moji rodiče taky kouří co žiju a mám ještě 3 sourozence a kouří všichni..kdyby jsme nevyrůstali v kuřáckém prostředí tak si myslím že bysme nekouřili..ale to je taky o lidech
koliska píše:
Mondík..ono je to hodně odvinutýho od toho jestli rodiče kouří nebo ne…moji rodiče taky kouří co žiju a mám ještě 3 sourozence a kouří všichni..kdyby jsme nevyrůstali v kuřáckém prostředí tak si myslím že bysme nekouřili..ale to je taky o lidech
no ja nevim… moje mamka ta to prej jen zkusila, tata kouril asi deset let, ale nechal toho nez se narodil muj starsi bracha a jinak nikdo z toho blizsiho okruhu rodinnyho nekouril. a my oba s brachou najednou kuraci jak hrom…
pritel je myslim to a samy, jeho rodice taky nekuraci, jeho mladsi bracha nekurak a pritel jako jedinej kurak.
je to o lidech, jak rikas. nekdy „se“ to proste zvrhne asi…
koliska - no třeba moje mamka kouří,chodí kouřit ven, ale já už jako malá jsem to neměla ráda, jak smrděla, když přišla z venku z kouření a kolikrát jsem to zkoušela pak v pubertě a na vejšce, ale mě to prostě nechutná a nemám ráda jak jsou lidi tím načichlí…
Hannah84 píše:
koliska - no třeba moje mamka kouří,chodí kouřit ven, ale já už jako malá jsem to neměla ráda, jak smrděla, když přišla z venku z kouření a kolikrát jsem to zkoušela pak v pubertě a na vejšce, ale mě to prostě nechutná a nemám ráda jak jsou lidi tím načichlí…
jak říkám je to o lidech..já jsem kouřila od 15ti let a měla jsem jen jednu pauzu rok a pak jsem zase začla..asi nemám vůli..a taky se bojím toho že zase začnu jak se malá narodí a manžel nepřestane..jsem strašněj slaboch…a taky mi to ted smrdí ale jak jsem kouřila tak mi to moc nepřišlo
koliska píše:
Jo jo, to mas pravdu, treba muj deda hodne kouril, jeho dceri se to hnusilo a jeho syn kouril taky…
No nic děvčata mějte se tady a moc neponocujte…já už jdu zalehnout v noci mě zase čeká vstávání na záchod tak at to trochu nadspím ![]()
koliska píše:
jak říkám je to o lidech..já jsem kouřila od 15ti let a měla jsem jen jednu pauzu rok a pak jsem zase začla..asi nemám vůli..a taky se bojím toho že zase začnu jak se malá narodí a manžel nepřestane..jsem strašněj slaboch…a taky mi to ted smrdí ale jak jsem kouřila tak mi to moc nepřišlo
ja zacala nejak v 16… jednou jsem prestala, asi po 7 letech, lepila jsem si naplasti a hrozne mi to pomahalo, vydrzela jsem to tri mesice, dokazala jsem chodit normalne s ostatnima kamaradama-kurakama si sednout, klidne tam s nima sedet a vubec si nezapalit. uz jsem si ani nemusela lepit ty naplasti a vubec mi to nechutnalo a nic mi to nerikalo, tak cely moje okoli bylo nadseny, ze to je super a ze to uz musi dobre dopadnout.
jenze pak jednoho dne se stala takova nemila vec a kdyz jsem prijela cela ubrecena a rozklepana za holkama do tehdejsi prace, tak prvni co je napadlo bylo to, ze mi primo do pusy souply zapalenou cigaretu, abych se dala trochu do pohody.
no a zacalo to nanovo ![]()
jani - no to je přesný, když je nervozní ta pálí jednu za druhou, a potom z nudy…
hani koukam, ze vsichni kuraci jsou stejny… z nervozity a z nudy…
ach jo…tak fakt nevim co by na nej zabralo
ale asi opravdu dokud nedostane ten spravnej impuls, je vsechno marny ![]()