Poradna duly
Jana Čurdová
jitu uz je to 14 dni jo? mne onehda vyrvala sestricka u doktora, kdyz jsem si mela jit vyzvednout recept, ze uz tam lezi skoro tyden a ze kdybych ho tam nechala jeste dva dny, tak uz je propadlej…
Ahoj holky, tak jsem Vás dočetla a už nevím na co reagovat ![]()
Hlavně holkám, co jdou dnes do poradny, vše dobře dopadne.
A je fakt, že po porodu 5 stránek za dopoledne asi nedáme, leda, že se sem budeme chodit na vzájem radit a pak možná…
A ještě vítám novou Evičku. Na miminko už se taky hrozně těšíme a taky mi připadá, že ten konec už se víc táhne. Ale čekám už druhé a u prvního to bylo snad ještě horší.
Já taky myslím, že na recept 14 dní, ale je možné, že jak u čeho. Jednou mi propadl u antikoncepce a neřešili to, teda řešili, ale vydali mi to.
Jani, no nevím, ale moje mamina je zdravotní sestra a recepty vypisuje a zrovna nedávno jsem se jí ptala, jak dlouhou má platnost a prý 14dní…
Holky, tak jsem načetla hodně o té masáži hráze a asi to také zkusím, nějak mě to zaujalo ![]()
tak ja ty recepty moc resit nemusim, kamaradovo mamka ma lekarnu, takze vetsinou si beru vsechno pres ni.
ale jak rikam, tenkrat me ta sestricka fakt vyrvala, tak jsem mela za to, ze ta doba na recept je fakt jen tejden… ![]()
Jani, tak to nevím, já jdu kolikrát s receptem až po týdnu a nikdy mi nikdo nic neřekl ![]()
chytra teta wikipedia poradila:
Platnost receptů
Běžný recept platí 14 dní (včetně dne vystavení).
Recept na antibiotika platí 5 dní (včetně dne vystavení) s výjimkou přípravků pro místní použití.
Recept z lékařské pohotovostní služby nebo napsaný ve výjimečných situacích (Periculum in mora!) platí nejdéle následující den ode dne vystavení, neuvede-li lékař jinak.
Recept na opakovaný výdej platí nejdéle 6 měsíců.
![]()
ted uz bych jen dodala, ze teda nevim, proc se ta dura tenkrat div neopupinkovala, kdyz jsem si vystavenej recept u ni vyzvedla skoro az po tydnu ![]()
No, tak vidíš, normální recept 14dní…Měla jen blbou náladu sestřička ![]()
Holky, kupovaly jste dotykovou lampičku pro mimčo na noční kojení???
Jitule84 píše:
No, tak vidíš, normální recept 14dní…Měla jen blbou náladu sestřičkaHolky, kupovaly jste dotykovou lampičku pro mimčo na noční kojení???
my ne…my máme takovou vysokou stojací lampu a ta horní lampička svítí jen tak lehce,tak budu používat tu
ja jsem taky nic nekupovala, mame lavovku. lampa spis pro okrasu nez uzitek, sviti dost tlumene, takze budem svitit lavovkou.
Tak to máte dobrý, mi nic takového v ložnici nemáme.
Já jsem ji sháněla v Obi a tam nic takového neměli a teď jsem ji našla náhodou na netu http://www.pro-deticky.cz/detail.php?…
Tak nevím…
ta je roztomila ![]()
tak jestli nemas cim jinym svitit, aby to nebylo ostry svetlo, proc ne ![]()
ja bych taky zvazovala koupi neceho takovyho, protoze jinak mame v lustru i v lampickach u postele nejaky extra svitivy zarovky, takze vecer mame svetla pomalu jak ve dne.
ale jak rikam, mame tu lavovku a ta nam zatim bude stacit, myslim. uvidime…
No, právě, že máme v ložnici 2 lustry a noční lampičky, ale svítí hrozně jasně…
A našla jsem ji v bazaru https://www.emimino.cz/…terie-13901/
ahoj holky, tak jsem doma… v poradně jsem hned dostala i přednášku o kojení a nějaký cd a letáky s radama pro maminky, Dr. mě vyšetřila a říkala, že se začínám otvírat a vše se připravuje k porodu, na jeden prst jsem…a prý že mi to přeje, že za týden nebo dva to už muže v pohodě být. A jestli tomu chci pomoct tak procházky a sex…když jsem se ptala na kyčle, tak jediná rada je „porodit“
říkala, že jsem už 36tt tak to je v pohodě, prý i kdyby se narodila ted, tak to je OK. Hlavičku má už narvanou dole, takže taky dobrý…no tak už budu jen čekat kdy to přijde. Ve středu jedu do porodnice na první monitor
jo a jediný, tak akorát, že mám málo železa dle krve, tak mám jíst špenát a tak podobně, že tablety mi dávat nebude, že už takhle mám velkou zácpu a to by to ještě podpořilo. tak mi popřála krásný porod a pak ať si zavolám na kontrolu po šestinedělí… tak mě uplně uklidnila, jinak odchází mi opravdu ta hlenová zátka, jde mi to postupně…
Tak dnes musím ještě objednat autosedačku, ať ji radši máme připravenou ![]()
Holky blíží se to blíží, musím si to připustit
jsem to furt tak jako podvědomě odsouvala, že času dost…
Jinak vítám novou příchozí Evču ![]()
Jitu - to číslo pošli, budu dnes posílat nějaké platby, tak ať to udělám rovnou taky, díky
Jinak obě octávky moc pěkné
floa - my to máme taky tak, to muselo auto být vylepšeno kolama, nedávno folie na sklo, ted si furt manžel plánuje jak pořídí malý dvdečko do opěrky…blázen… ![]()