Poradna duly
Jana Čurdová
jitu tak jeste ze jsi z ty bourky neporodila ![]()
nevim jestli je k cemu gratulovat ![]()
vecer jsem se jeste hrabala v nejakych fotkach v telefonu a nasla jsem tam co jsem si fotila papiry od doktora po nejakem tom prvnim screeningu a tam jsem koukala, ze byl trochu rozkol, ze podle pm jsem mela byt 10+4 a podle crl(?) dokonce uz 12+3.
a taky ty terminy porodu tam byly dva 8.8. a 26.7.
ale doktor mi uz zadnej dalsi druhej termin porodu nepripisoval na prukazku, uz zustal jen u toho 8.8.
tak by me teda vazne zajimalo…
![]()
No, není to crl spíš utz???
No, mě po screeningu také psali 2 druhy týdnů. Ale nikdy podle toho neřešili termín porodu. Já jsem už od začátku pozadu. Ty jsi zase dopředu, ale to se vždy mění…Jaký jsi měla týdny při posledním sceeriningu?
jo, to crl asi bude utz.
pri poslednim screeningu nevim, tohle mi tenkrat dal doktor at to dam sestricce, at mi to zalozi do karty, tak jsem si to v kabince ofotila. pak uz se mi takhle zadny papiry do ruky nedostaly.
a doktor vzdycky rikal akorat tak dneska jste v tom a v tom tydnu, ale to bral vzdycky podle pm.
no ja si jen rikam, jaka by byla sance ze jsem fakt o ty dva tydny napred a mam i jinej druhej termin
![]()
Mě vždy doktor dal papír o screeningu. On to asi každý dělá jinak. Ale mám pocit, že většinou se termín dělá podle PM, a je jedno jestli jsi dopředu nebo dozadu, protože normální doba těhu je 38-42týdnů a v tom je započítáno ten rozdíl mezi PM a UTZ.
chjo, tak zase nic ![]()
no ono kdyz si vezmu jak to tenkrat bylo a kdy a jak jsme byli tenkrat akcni, tak stejne fakt sedi spis ten termin podle pm.
Jani, ale nic si z toho nedělej. Můžeš porodit už ten 38tt
prostě až se malej bude chtít ven, tak ona si řekne ![]()
jitu a tak to ja se zas netajim tim, ze uz od zacatku mam nutkavej pocit ze budu rodit uz v cervenci ![]()
jenze stejne nutkavej pocit jsem mela i ten, ze kdyz jsme si tak prali holcicku, ze to urcite bude chlapecek ![]()
teda ted jsem si jen odkocila do lekarny a i kdyz je tu pod mrakem a pofukuje a krape, tak zpatky jsem se sotva valila, opocena a ufunena, jak kdyby bylo +35
Dobré ráno,
to snad děláte naschvál.Kdo to má všechno dočítat?
.No zkusím se zapojit rozjetý drbárny.Ale Petr šel dneska už do práce a Adi mě tu moc dlouho nenechá sedět
.Právě přišla,že chce jít ven.
ahojky holky,ted jsem vás hezky u snídaně dočetla
koukám že Jani a Mondík byli pěkné raubířky no to já bych mohla vydat knihu lumpáren takže se raději ani nechlubím co jsem vyváděla ![]()
Já dnes měla příšernou noc,n noci jsem se dívala na nějaký pořad o přirozených porodech a pak jsem v noci měla rodící sny,ale povím vám super pořad ![]()
Pegy…vůbec neřeš kolik máš kilo já už mám 85 a to mám jen 160cm takže jsem jak kuželka
pokud budeš chtít tak to shodíš a já se vždy uklidnuju tak že kolikrát jsou mladé holky bez dětné a jsou tak mamuti a to ještě nebyli těhotné..kolikrát jak to vidím tak se stydím za ně ![]()
Holky neblbněte,na nějaký to kilčo máme nárok.A je dobře že se ti naši bobečkové u nás mají dobře.Já se včera zapoměla doma zvážit když jsem jela do poradny.A místo toho abych se zvážila tam,jsem plácla nějaký kila.No a doma jsme zjistila,že jsme nahlásila víc než vážím. ![]()
ahoj marki a ahoj koli ![]()
koli pochlub se taky prihodama z detstvi… netrhej partu ![]()
ja na ty videa s porodem nejak koukat ani nechci.
asi pred trema rokama jsem byla v narodnim muzeu, vzala jsem tam mimoprazskyho kamarada, co prijel do prahy na vikend.
zrovna tam byla expozice porodnictvi. byly tam ruzny ble fuj ble zastaraly nastroje se kterejma se driv rodilo, byly tam i dalsi jiny nechutarny a na videu tam furt kolem dokola bezel porod s nastrihem hraze.
ten nastrih mam dodnes pred ocima, nic hezkyho…
Jani, já bych také ráda rodila v červenci a ten pocit mám, ale nevím, jestli se to nekříží s tím přáním ![]()
No, on je totiž asi pěkný dusno. U nás je pořád zataženo a občas sprchne, ale venku je teplo…
Koli, povídej, jak se ten pořad jmenuje???
Holky, já myslím, že kilča půjdou dolů rychle, až budete běhat za mrňata ![]()
Jani… začnu tím že jsem si ve dvou letech zlomila klíční kost a měla jsem krunýř půl roku,ptž jsem si ho každou noc sundala,jak mi sundali sádru tak jsem zakopla na štěrku a měsíc jsme jezdili na čištění čela aby mi tam nezůstali kamínky…pak jsem jednou utekla ze školky,strčila si do nosu fazoli a tak yjsem lezla za bráchou je o rok a půl starší a chudák mě musel hlídat a já spadla do hašeného vápna a dodnes mám jizvy na nohách
no a tak bych mohla pokračovat,to je jen výčet toho co jsme vyváděla než jsem nastoupila do školy
![]()
Jitu..bylo to na ČT 2 V NOCI a jmenovalo se to Orgasmický porod a tady je co jsem k tomu našla napsané…Dokument USA. Přivítat na svět nový život lze různým způsobem
V dnešní době se mnoho žen na celém světě čím dál tím více vrací k co nejpřirozenějšímu způsobu porodu. Americký dokument nazvaný poněkud provokativně nazvaný Orgasmický porod nehledá žádné senzace, je naopak uceleným pohledem na porodnictví a nabízí množství názorů čerstvých rodiček a jejich partnerů. Všem zúčastněným jde především o to, aby si žena tento výjimečný okamžik mohla prožít tak, jak sama cítí, bez často zbytečných rutinních zásahů.
jitu ja prave taky nevim jestli ten pocit se nekrizi s pranim
ale mela jsem to prej v horoskopu, ze v mesici cervenci budu v nemocnici ne nutne z duvodu vlastni nemoci ![]()
koli teeeda ty jsi taky byla dobry cislo ![]()
s tou fazoli v nose jsi mi pripomnela taky jeste jednu prihodu, ale tu tady radsi publikovat nebudu ![]()