Poradna duly
Jana Čurdová
krmar píše:
Flooa neboj, to bude dobrý. Určitě to zvládneš. Holky já jsem ráda, že jsem doma. Obzvlášť když se zastavím v práci, tak si říkám, že za ty stresy tam by mi to fakt nestálo. Ale na praní a žehlení miminkovských věciček se taky chystám až v červnu.
já taky - červen to jistí
možná až začátek července…
musím pa zaúkolovat manžu, aby mi to snesl z půdy ![]()
Oni chudáci ty cikánky musejí, už nevím proč, taky si to teda nedovedu ani představit. Naštěstí mám doma taky chápavého a tolerantního manžela.
Taky máme oblečky ještě na půdě. Mě kluci odjedou v půlce června na dovču, tak využiju toho, že budu sama a v klidu si to udělám i když na to probírání už se těším.
Flooa já 13.8.
Mascha píše:
Já mám vybraný kočárek Roan Marita, barva černá s pistáciovou. Ale stále koukám i po jinejch, kdyby se mi náhodou nějaký zalíbil více
Teď jsem na něj koukala na netu. Pěknej kočárek a ten výběr barevných kombinací
.
Flooa píše:
No jo, když žaludku neporučíš. Snad to bude dobrý.
já si to taky představovala hrůzně a nakonec to tak strašný nebylo. Ale vezmi si s sebou radši něco ke čtení + vodu a něco malého k snědku, abys sis mohla vynahradit snídani, až bude po všech těch odběrech ![]()
Jo, to si vezmu, doktorka mě upozornovala. Asi tam budu luštit ![]()
Flooa píše:
Jo, to si vezmu, doktorka mě upozornovala. Asi tam budu luštit
vidíš, na to jsem zapomněla! Taky si vezmu něco k luštění
![]()
Holky, asi jsem mimo, ale proc se v CR delaji tak silene testy na cukrovku? Si rikam, ze kdybych ji mela, tak mam urcite nejake priznaky a krome toho nekolikrat v tehu tu jdu na krev a pokazde mi doktorka kontroluje ranni moc, ze ktere by zvyseny cukr taky zjistila, zadne takove testy se tu nedelaji
. Jinak ja budu muset na injekci, protoze mam negativni Rh faktor
.
Mondík píše:
Holky, asi jsem mimo, ale proc se v CR delaji tak silene testy na cukrovku? Si rikam, ze kdybych ji mela, tak mam urcite nejake priznaky a krome toho nekolikrat v tehu tu jdu na krev a pokazde mi doktorka kontroluje ranni moc, ze ktere by zvyseny cukr taky zjistila, zadne takove testy se tu nedelaji. Jinak ja budu muset na injekci, protoze mam negativni Rh faktor
.
To taky nechápu, když nám kontrolujou moč a často berou krev. Jinak jsem asi jelito, ale proč inkjekci, když máš neg. rh? ![]()
Mondík píše:
Holky, asi jsem mimo, ale proc se v CR delaji tak silene testy na cukrovku? Si rikam, ze kdybych ji mela, tak mam urcite nejake priznaky a krome toho nekolikrat v tehu tu jdu na krev a pokazde mi doktorka kontroluje ranni moc, ze ktere by zvyseny cukr taky zjistila, zadne takove testy se tu nedelaji. Jinak ja budu muset na injekci, protoze mam negativni Rh faktor
.
to nevím, proč… asi pro jistotu…
já mám taky negativ, ale to Ti píchaj až po porodu - aspoň tady. Hlídají mi protilátky, zatím je mám dobrý, takže nic a po porodu mi píchnou včelku ![]()
No, v CR vim, ze ty injekce dava jak ktery doktor - nekdy po porodu, nekdy jeste v tehotenstvi. Tusim, ze i sestrenka sla v tehotenstvi. Tady je to, myslim, vsude stejne - 28. tyden. Co vim, tak asi 80% lidi ma Rh pozitivni, ale ta injekce se dava hlavne kvuli tomu, ze kdybych mela druhe dite (coz snad budu mit), tak pokud by melo Rh pozitivni, mohlo by moje telo proti nemu vytvaret protilatky.
K té cukrovce, tak to je dobrovolné, člověk to může odmítnout, jinak mě tedy brali krev zatím jen na začátku těhu pro zjištění toho faktoru a jinak už ani jednou, tak nevím jak to máte v Anglii. A z obyčejného odběru krve se nepozná jak tělo reaguje na zátež cukrem, pokud se s ním neumí vyrovnat, pak je to ta cukrovka a je to riziko hlavně pro plod…, ale to už si přečtěte někde v nějakém odborném článku, přesně si to nepamatuju…
Jo jo, chapu, nevim, asi bych taky na ty testy v CR pro jistotu sla, ale nejak se toho nebojim, ze bych ji mela. I kdyz, tady taky maji tehulky cukrovku a prijde se na to i bez testu, ale samozrejme v kazde zemi to je jinak, neco me stve tady a neco nechapu v CR. V kazdem pripade v CR se mnohem vic staraji, ale zase na druhou stranu s kazdou malickosti posilaji do nemocnice a cloveka tak akorat vystresuji. V CR to resi az moc, tady zase malo, chtelo by to zlaty stred
.