Poradna duly
Jana Čurdová
Zuzlína píše:
ahojky,
u nas je az moc pohodove obdobi.
pritel dodelal barak a uz nam chybi jen litani po uradech a pak zacit konecne stavet.
s tomulinem travime vetsinu casu venku na hristi,je tam krasne,tak se aspon unavi a vecer padne.
matyasek je taky pekne cilej.zacli me otykat kotniky a mam krece v lytkach.zacla jsem brat vitaminy a zda se ze to je malinko lepsi.
jen me znepokojuje,ze je strasne nizko,citim ho stale nad stydkou kosti,obcas kopne nad pupik,ale to je minimalne.
tesim se az bude matyasek venku,mam od nedele 3 mesice do porodu,tak doufam ze se narodi uz zacatkem srpna
Já ho taky cítím kopat v těchto místech. myslím, že by nám dotorka něco řekla, ne, kdyby bylo moc nízko
![]()
paji - my taky máme rádi s Púem, akorát že je to pěkně drahý jen kvůli těm postavičkám
ale tak pro miminko se utrácí velmi lehce…
berus - jo jinak ta naše potvůrka je ted taky klidnější, už nekope tolik, taky mě kolikrát napadne, jestli je vše OK, ale není třeba si dělat starosti a jestli bereš magnesium a nějaké vitamíny, tak prý i to má vliv, že ty mimča jsou utlumenější…
Ahoj. Holky to jste zase hezky nakupovaly.
Tak já taky beru porod jako celkem hezký zážitek, sice trochu bolestivý, ale s krásným koncem. U mě teda bylo nejhorší zase právě to šití. Nástřih jsem vůbec necítila, ale šil mě hodinu, nevím proč tak dlouho, asi jsem se ještě stejně natrhla. Ale zase už mi sestřička přinesla Filípka a stála s ním u mě, abych na něj viděla, tak se to lépe snášelo. Vlažnou vodou jsem se sprchovala xkrtát za den ještě alespoň 14 dní doma, bylo to opravdu příjemný, přestože obvykle mám ráda spíš hodně horkou vodu. Navíc byl únor, ale opravdu to hodně pomáhalo na jizvu. Stejně tak dlouho jsem nosila i ty síťovaný kalhotky, ptž. výborně držely vložku a jsou hodně prodyšný. Taky doporučuju pro jistotu koupit kruh na plavání, ptž. bez něj bych se teda neobešla taky minimálně těch 14 dní. Ale abych nestrašila, paní co rodila sice už 3 holčičku, ale po asi 17ti leté odmlce, ta běhala jak srnka hned den po porodu. Každá to máme holt jinak, takže žádný strachy a hlavně nečtěte žádný katastrofický scénáře. Prostě my budeme všechny v pořádku a naše miminka taky a hotovo.
Hani nebuď zklamaná, vždyť alespoň fotečky jsou pěkné, přece jen se něco alespoň trochu povedlo a zase jsou dobří, že si nevzali plnou cenu.
Jinak pohyby cítím taky tlumeněji, stále dost často, ale taky bych řekla, že už méně než tak ještě před měsícem. TAky ji cítím spíš na močák, což u prvního nebylo vůbec, a ani nevím jakou má polohu. Nepoznám, jestli mě tam kope nožičkama nebo šťouchá ručičkama. Na utz jdu až 10.6., ale bude to běžný utz kolem toho 30tt.
krmar píše:
Hani nebuď zklamaná, vždyť alespoň fotečky jsou pěkné, přece jen se něco alespoň trochu povedlo a zase jsou dobří, že si nevzali plnou cenu.Jinak pohyby cítím taky tlumeněji, stále dost často, ale taky bych řekla, že už méně než tak ještě před měsícem. TAky ji cítím spíš na močák, což u prvního nebylo vůbec, a ani nevím jakou má polohu. Nepoznám, jestli mě tam kope nožičkama nebo šťouchá ručičkama. Na utz jdu až 10.6., ale bude to běžný utz kolem toho 30tt.
S tím močákem to znám ![]()
teda holky,ten můj brouček mě nechal spát do desíti
sem si včera nějak protáhla večerku do dvou do rána a pak se mi má chtít ráno vstávat
Dneska pojede prcek poprvé s babí vlakem,bude na víkend v Táboře,už teď je mi smutno že tu nebude,protože příští víkend si ho bere druhá babí-jsou teď nějaký aktivní ty babičky
ale jsem za to ráda,stihnu aspon konečně vyprat věci na mimi a malej si to s babičkama taky užívá-jen kdyby mi tolik nechyběl ![]()
Hani máte krásnou princeznu
a nebooj,za chvíli jí uvidíte v plné parádě
botičky jsou žůžo!!! ![]()
tak a teď nevím co jste psali,tak jdu znovu číst
jo a stěmi pohyby,já beru jen to magnézko kvůli tvrdnutí bříška a kvůli křečím v nohou,jinak vytamíny sem dlabala jen tak do 14tt pak už nee-jím hodně ovoce i zeleniny tak není třeba
Flooa píše:krmar píše:S tím močákem to znám
Hani nebuď zklamaná, vždyť alespoň fotečky jsou pěkné, přece jen se něco alespoň trochu povedlo a zase jsou dobří, že si nevzali plnou cenu.Jinak pohyby cítím taky tlumeněji, stále dost často, ale taky bych řekla, že už méně než tak ještě před měsícem. TAky ji cítím spíš na močák, což u prvního nebylo vůbec, a ani nevím jakou má polohu. Nepoznám, jestli mě tam kope nožičkama nebo šťouchá ručičkama. Na utz jdu až 10.6., ale bude to běžný utz kolem toho 30tt.
jo tak močák byla u nás oblíbená zábava tak do 24tt pak už si dal naštěstí klid
bylo to pro mě utrpení,kor když jsem někde stála,to jsem myslela že se díky těm kopancům snad počůrám ![]()
Berus - teď jsem psala mojí známé por. asistentce, jak je to s těma plínama a vložkama
a prej si to rodičky nosí už delší dobu, že nemocnice šetří… Takže si musím ještě udělat spešl tašku do porodky s touhle hygienou.
Hannah84 píše:
Porodu se taky bojím, nebo ne bojím, ale spíš jde o to, že nevím co čekat, že nevím do čeho jdu
Hani, ono je to lepší, že nevíš
co máme říkat my, co víme… ![]()
zvizatinka píše:
Berus - teď jsem psala mojí známé por. asistentce, jak je to s těma plínama a vložkamaa prej si to rodičky nosí už delší dobu, že nemocnice šetří… Takže si musím ještě udělat spešl tašku do porodky s touhle hygienou.
Tak v hradecké porodnici si můžete vzít vložek, kolik chcete. Tam jsou v těchto věcech vstřícný ![]()
Jinak já mimčo cítím taky spíš jenom dole, občas někde na boku.. při kontrole mi dr. řekl, že už je hlavou dolu, ale to neznamená, že tam tak vydrží že
tak do mě asi žďuchá rukama nebo co ![]()
zvizatinka píše:
Berus - teď jsem psala mojí známé por. asistentce, jak je to s těma plínama a vložkamaa prej si to rodičky nosí už delší dobu, že nemocnice šetří… Takže si musím ještě udělat spešl tašku do porodky s touhle hygienou.
ee nám porodní asistentka říkala že to platí od června-teď se prý jede na příděl-třeba plácnu 6 vložek na mamču a 6 plínek na mimi a když dojdou tak holt musíš mít svoje-tak to bylo řečeno nám no
mno každopádně počítám s mega taškou do porodnice ![]()
navíc co rodila kamarádka v lednu všechno bez řečí dostali bez přídělu
čert aby se v tom vyznal
Příspěvek upraven 13.05.11 v 10:34
Flooa píše:zvizatinka píše:Tak v hradecké porodnici si můžete vzít vložek, kolik chcete. Tam jsou v těchto věcech vstřícný
u nás byli taky - donedávna ![]()
berusenka66 píše:zvizatinka píše:ee nám porodní asistentka říkala že to platí od června-teď se prý jede na příděl-třeba plácnu 6 vložek na mamču a 6 plínek na mimi a když dojdou tak holt musíš mít svoje-tak to bylo řečeno nám no
mno každopádně počítám s mega taškou do porodnice
nj, tak to si stejně musíš vzít svoje
psala mi, že už je to takhle dýl prostě. Mega mít nemáme, ne?
Kdyžtak Ti to Ládík doveze, ne? Vem si jen to nejnutnější
já si musím koupit nějaký košile… abych tam nestrašila v těch mých domácích
![]()
zvizatinka píše:Flooa píše:u nás byli taky - donedávnazvizatinka píše:Tak v hradecké porodnici si můžete vzít vložek, kolik chcete. Tam jsou v těchto věcech vstřícný
Třeba to tam do tý doby taky ještě zredukujou
Ale vím, že si tam nemusíte brát noční košili a ručníky, že tam jsou neomezeně a plínek dostanete 5, takže ty sebou a kosmetiku tam taky mají. Ale samozřejmě že něco vezmu a nepojedu jen s „kabelkou“ ![]()