Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak holky my uz taky ve ct zaciname 38.tt.zatim vse ok pekne mala roste ja nahore cca 8kg z utz mame jasne videt 3carky ze to je holka a kousek obliceje z utz jde na dalsi fotce videt i foceni mame za sebou ted uz jen ten porod
mala je krsna blanch ![]()
@Baby1987 @laurela moc dekujeme. Praskla mi voda a museli me udrzet kvuli kortikoidum a pak vyvolavali porod. No ale to taky nevyslo, moje porodni cesty na to nebyly jeste pripravene a mala sla s ctg dolu, tak cisar. Bylo to vysvobozeni z kontrakci po 2minutach a stale zavrena ![]()
Mala mela 43cm-po tydnu ma 47cm, takze spise ji spatne zmerili, 2270g. Vsechno slo v nemocnici luxusne, takze na jip se neohrala a na intermedialni jsme polezely tyden. Mely jsme stesti. Pry bude starsi nez ten 33.tt, ze by vypadala jinak. Rodila jsem ve fno, na fifejdach uz me nechteli vzit kvuli stop stavu nedonosencu
Tak my nedonoseni nebudem tak snad nas vemou kdyz tam muj dr i pracuje hlavne ze vse dobre dopadlo a jste ok
@Blanch89 je krásná, důležité je ze jste obě ok, jak jsi byla spokojená s péči ve fno? Uz bych to měla rada za sebou 26 Kg jsem v plusu ![]()
@Baby1987 urcite, jen slo o to, ze by byla nedonosena, normalni donosene deti berou. Z rodiny tam porofila o dvadny pozdeji ![]()
@laurela porodnice super, sestinedeli mi prislo takove studene jak psi cumak. Moc nemaji cas na maminky, tady mate video o kojeni a cau. Ja tam malou nemela tak jsem to prezila. 26kg? Jak se citis? Ja mela 8kg a do puvodni mi chybi uz jen necele kilo
@Blanch89 no cítím se jako velryba
předpokládám ze to budu shazovat tak rok…ty horka mi vůbec nedělají dobre. A co malička? Chodíte uz na procházky a tak? A co kojení?
@laurela no mala bude moct az ven pristi tyden a max 10minut. S kojenim snad mame vyhrano. Nez jsem mohla malou kojit trvalo to cca 4dny, do te doby jsem odsavala, ale ml za den, byl to boj. Kdyz uz jsem ji mela tak si vypila max 20ml a zbytek samozrejme prikrm, protoze v nemocnici chteji videt vahovy prirustek jinak by nas nepustily… a sotva jsme prisly domu jen kojime
intermedialni pece ve fno je uzasna, o problemove mimina se perfektne staraji, ale hold matka tam uz je jako doprovod, tak hruza. 10sester, 10nazoru jak kojit a odstrikavat
prisla jsem si tam jak vezen! Mely jsme stesti, ze hezky pribrirala a nemela komplikace, jinak bych se tam zblaznila uz i kvuli odlouceni od okoli. Smi za vami jen otec! Doma je doma
Zdravim damy. Jen jsem chtela dat vedet, ze jsem pred mesicem porodila, krasne a rychle, bez jakekoli chemie a zbytecnych zasahu. O pul jedne rano mi praskla voda ve spanku, v jednu zacaly kontrakce, ve 4 byl maly na svete. Nastrih jsem mela, protoze jsem mela smulu na personal, ale jinak krasny porod bez komplikaci. Dokonce se malynarodil i driv, jak jsme si to tak trochu spolu s malym domluvili. Obeslo se to bez vysetreni a dlouhosahlych monitoru. Na poporodnim oddeleni v Karvine super, dodrzovali vse co jsem pozadovala v porodnim planu a hodne pomahali a starali se. Maly nemel ani zlutenku a hned pribiral. A pak ze to nejde, at mi nikdo netvrdi, ze porod neni hlavne v hlave ![]()
@Norae vidis a mi by mala bez pomoci lekaru zemrela, protoze porod nepostupoval, ja se neotevirala a mala se zhorsovala. Podotykam, odesla mi voda v 33.tt ![]()
@Norae no comment
@Blanch89 Ahojky jak se vám daří? Ja jsem porodila 3.9., byla jsem 40+7, mala měla 4200 g, 51 cm, šla císařem naštěstí.
@Blanch89 no vidis, a ja bych uplne v pohode porodila doma, kdyby to bylo v CR mozne. Holt, kazdy mame to co mame. Kdyz ti porod vyvolavali, se nediv ze male padaly ozvy, ale hlavne ze vas zachranili ti doktori, kteri zpusobili komplikaci, ze?
kazdopadne gratuluju
@Norae chapes ze mi odesla voda v 33.tt? Kdyby nepozdrzeli porod a nedali ji leky, neumela by ani sama dychat a kdo vi, zda bych se vubec otevrela v den kdy praskla… promin, ale v tomto lekarum dekuji za zdravou dceru a ty si fakt divna! Chtela bych te videt na mem miste jak bys blbe gdakala.
@laurela gratuluji, mas fotku? Blba otazku, urcite mas. Ukaz malickou. Jak to, ze byl cisar? Mymame 3500g, vas dozeneme ![]()
@Blanch89 nerozčiluj se, nemá to cenu, s určitý ma lidma je lepší nediskutovat
malé se nechtělo ven i kdyz jsem byla tyden po termínu. Foto ukazu později
chodím sem přes mobil a tam fotk nic moc
@laurela jak vse zvladas? Je mala hodna? Bobkovi se tam hold libilo
hlavne, ze jste v poradku
@Blanch89 ja bych nebyla na tvem miste, jelikoz moje telo funguje tak jak ma a nepotrebuju doktory, aby me „zachranovali“. Nejdriv ti porod podrzi a pak ho vyvolaji, super, parada, jj, jen jim dekuj
Holt, kdyz berete tehotenstvi jako nemoc, je jasne, ze musi i patologicky skoncit cisarem.