Termín porodu - srpen 2017

• Fotoalbum (25)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1374
21.4.17 11:30

Mě už fakt trefí. Mám zvýšenou tu první hodnotu glykémie nalačno, tak jsem volala na diabetologii a tam hned, že to nic neznamená, že budou testovat znova. Podle ofiko postupu nemaj znova testovat nic, ale rovnou mě vzít :zed: Jsem ochotná absolvovat test nalačno, ale celý znova ani omylem. A ještě jsem, káča blbá, šla evidentně to blbý laboratoře, dělali mi na začátku test na glukometru z prstu a podle toho na lačno odběr ze žíly. Minule kontrolovali rovnou první odběr ze žíly. Takhle byl celej test úplně zbytečnej, fakt jsem nas*aná :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
21.4.17 11:37

@barbuchablond no tak to je fakt bezva.. To uz se tesim na utery..jestli tu mam taky takove kopyta 8o no a tak co ted teda? Znova jo.. Super :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
21.4.17 12:06

Správný postup je - nalačno odběr ze žíly, hodnota musí být do 5,1 a pokud je to OK, tak se pokračuje. Pokud je hodnota vyšší, tak se nepije ten sladkej humus a druhý den se zkusí test znova. Mě brali z prstu, viděla jsem na glukometru 5,2 a test provedli, krev na lačno testovali až s dalšíma odběrama. Minule v jiné laboratoři dělali rovnou měření z toho prvního vzorku ze žíly a podle toho se pokračovalo. Jestli jsem to dobře pochopila, tak z prstu asi berou ty hodnoty podle jiných kritérií. Prostě špatný postup. A pokud naměří jednu hodnotu vyšší, správně se bere, že máš gestační diabetes a test se neopakuje. Asi zkusím v pondělí zavolat k Apolináři, jestli by mě vzali, tam to berou podle pravidel a né, že budou zkoušet, jestli mi náhodou naměřej na lačno nižší hodnotu, aby byli z obliga. Fakt nechápu, proč zpřísňovali kritéria pro těhu cukrovku, když pak dělaj ofuky a nechtěj brát pacienty :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
21.4.17 13:56

Teda holky trochu me ten test desi-tak myslíte ze je lepší radši do laboratoře do města než jít u nás na vesnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
21.4.17 14:08

@majja2 já si to minule normálně obvolala, jak test provádějí. Jenže to bylo 2014, kde ho někde dělali podle starých a někde podle nových kritérií. By mě nenapadlo, že to takhle matlaj i dneska :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.4.17 16:47

Mě to čeká v pondělí, tak jsem zvědavá na tu ňamku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
21.4.17 16:57

Holky ze tak odbocim.. Neperete se nektera s atopickym ekzemem? :( ja uz jsem uplne zoufala..mam to fakt vsude.. Vypadam jak po nestovicich :roll: ani se nemuzu tesit ze sveho bricha kdyz jsem naha protoze se mi z toho chce fakt brecet.. Dokonce jsem uz byla i u kozniho, mam nejaky kortikoid co se muze v tehotenstvi ale nejak extra to nemizi..a hlavne to strasne svedi :oops: nemate nektera zkusenost co s tim? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
24.4.17 11:13

Tak jsem dneska byla na kontrole, vse je v poradku :) chtela jsem si konecne nechat udelat 3D jelikoz mala byla vzdycky nejak blbe otocena..a dneska?? Co dala doktorka utz na bricho tak do toho mista zacala mlatit rukou, tak jsme se posmaly :lol: ale nakonec se neco malo povedlo, je teda cela na pritele, to jde videt uz ted 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
24.4.17 14:36

Krásná fotečka :) mě to čeká příští týden v úterý :), jsem zvědavá a moc moc se na to těším, doufám, že bude dobře natočená :)

u nás se ještě malá nikdy v životě nenatočila hezky, vždy jen ukázala zadek, nebo prostě byla tak, že doktor měl problémy něco zjistit a zkontrolovat. Tak uvidíme… :)

Taky mě čeká vyšetření na cukr, zatím se toho dost děsím. Už takhle občas se mi začne točit hlava a musím si sednout. Máte to taky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
24.4.17 15:39

@Milady3 v klidu, my jsme taky az doted videli jenom zadek.. Jsou to holky stydlive :lol:
Dneska jsme meli pred oblicejem i nohu, ruku a pupecnik :lol: :lol:
Na cukr jdu zitra tak pak napisu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
24.4.17 15:40

@Milady3 a jinak to s tim tlakem mam taky ale to nema s cukrem podle me nic spolecneho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
27.4.17 21:19

Ahojky

Omlouvam se ze pisu az ted ale bylo krusne obdobi. Na konci unora jsem nastoupila na rekvalifikaci od pracaku a dnes jsem na 1 udelala testy :) bylo to i s praxi v kauflandu tak jsem byla dost unavena. Mala Karolinka si vesele hrabe v mem brise casto me s radosti kope do mocaku a ja pak rozdychavam beh na zachod :) v utery jsem byla na cukrovce a nastesti vse ok, jen jsem z toho hnusu dostala prujem. Tak jsem se ty tri hodiny detailne seznamila se zachody v nemocnici ???? brisko roste, ale po tom maratonu v utery jsem tam nechala 1kg takze moje momentalni vaha s miminkem je 73,5kg takze jsem pribrala jen 3kg. Dnes jsem 26+3tt. Posledni ultrazvuk byl 22tt tak mi chybi ze nevim jak vypada. ???? jinak podle dr. je dlouha nez je prumer tak jsem zvedava jak je dlouha ted. Jinak jsme blazni a z vracenych dani jsme koupili kocarek trojkombinaci ???? momentalne mam od soboty doma maroda. Syn 3,5let dostal nestovice ale uz se mu nastesti nedelaji nove takze to nejhorsi mame uz za sebou. ☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
28.4.17 00:24

Ahoj mužů se zeptat-není nebezpečné přijít do styku s nestovicemi v tehotenstvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
28.4.17 07:36

Ja je uz prodelala a manzel taky takze jsem v bezpeci. Potvrdil mi to gyndar i obvodni. Navic nebezpeci by nastalo kdyby se mala narodila a syn je dostal. To je pak nebezpecne. @majja2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
29.4.17 06:24

@prach92 aha my je teda taky prodělali ale teď když sem těhotná tak sem nevedela-kamarádka s detma chtěla přijít na svatbu ale prý radši nepůjdou aby nás neohrozili tak sem nevedela co ji rict :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí