Poradna duly
Jana Čurdová
Jj, už bych měla začít chystat výbavu, ale při představě toho žehlení se mi moc nechce ![]()
Holky, já mám poslední UTZ v 30tt ve středu. Nemůžu se dočkat. Jinak já už mám vše vyžehleno, jen musím dát do komody věcičky a potom si zabalit do porodnice a mimču zabalit také (chci mít vlastní oblečeníčko). Poslední dny se drbu po celém těle. Nevím, co to je, ale je to divný. Taky začínám pociťovat záda a včera v noci poprvé pánev
… Každý den nějaká novinka
jo a dneska mě poprvé ďoubla rošťanda do žeber
…
@Milady3 ty jo tak ty už si pripravena
já mám ve středu ještě poslední predporodni kurz tak pak už bude to cvičení na me
už se vidím..
Jo a holky jak jste na tom s aniballem??Já si ho teda pořídila a zacinam cvičit začátkem července. ![]()
Gratuluji k dloubnuti do zeber
to me dela ta mrska porad ale pockej az te nakopne do „pipky“ jiny pojem pro to nemam.
i kdyz oficialne to je nalehnuti na nerv vedouci k cipku
co se tyce drbani, hodne se mazej mastnym kremem muze to byt pnuti kuze ale pro jistotu to rekni doktorce. Ja jsem dneska 32tt a zitra mam kontrolu, zkusim si vyzebrat utz kvuli fotce pro manzela
ve 30tt mi ho sice delali ale moc usem z toho nevidela a nestihla jsem si o fotku rici. @Milady3
@Ajuszka - já chci aniball, musím si ho pořídit, jinak se s ním začíná cvičit až od 36tt, dříve se s ním nemá cvičit, ale to určo víš ![]()
@Milady3 drbání určitě řeš s doktorem, může to být příznak problému s játry, měli by ti udělat testy. U prvního jsem ke konci nesnesla žádné mýdlo ani sprcháč, nakonec jsem se myla celá Lactacydem, ten mi kůži nedráždil.
Ahoj holky, tak jsem dnes byla na prohlídce poslední velké UTZ. Malé bije srdíčko a je hlavičkou dolů. Má cca 1400g (dle utz 1384g). Odpovídá 30tt, takže stále TP je 18.8. Bohužel vědět pohlaví budeme až u porodu, protože ani dneska se mrška neukázala
. Měla nohy u sebe. Doktor tedy neviděl pindíka, ale ani pipinu
. Takže zase jen odhad, že to vypadá na holčičku. S tím svěděním těla, vzali mi krev, pro jistotu (kvůli játrům) a zítra se dozvím výsledek. Snad bude vše ok. Další prohlídka za 3 týdny. Jinak mám +3kg za celé těhu, zatím..
@Milady3 to je hezký, že máte stydlína
Já zase při UTZ preventivně hlásim, že pohlaví vědět nechci, těším se na to překvapení, manžel se stále neprokecl
.
Tak vás zdravím po delší době ![]()
Jsem 31+0 tt, čekám holčičku, která se nám zatím potvrdila 2×. Tak uvidíme no ![]()
První holčička se už moc těší ![]()
Jak vám všem je? Já i druhé těhu mám ok… Kdybych nepřibírala, nevím o tom ![]()
Termín mám 11.8.2017 a budu rodit v Podolí v Praze… opět ![]()
Je tu někdo z Prahy?
Ahoj. Ja teda nejsem z Prahy ale z Česke Lipy. Dnes jsem 32tt termin 4.8. Cekame holcicku, potvrzeno 3× ze to je holka.
doma mame kluka, kteremu v terminu porodu budou uz 4.roky. Ja mam trochu komplikovane tehu, ale zvladame to, jsem kontrolovana pro otoky nohou a nizke zelezo. Dnes jsem kupodivu pri blizsim studovani teh. prukazky zjistila ze jsem za cele tehu pribrala jen 2,5kg. Pri tom mala ma uz 1700g a 40,3cm. A teda bricho mam poradne. Tak nevim kolik to bude dohromady delat v porodnici
@ZuzkaLj
Já jsem z Prahy, termín mám 2.8. a podle screeningu 31.7.
Já teda mám těhotenství takové divné, furt nějaké problémy, ale naštěstí nic závažného. Dneska jsem byla na rentgenu nohy, protože mě bolí nárt. Samozřejmě už x měsíců, vůbec jsem to neřešila, vadilo mi jen sezení na patách, ale teď už mě to bolí pořád a čím dál víc. Docela se děsím, aby to nebyla únavová zlomenina. To by byl průser, protože se to dává do sádry nebo takové té mega ortézy a s pupkem a dvouletým a pak s miminem si to nedokážu představit..
Ahoj holky, ja k vam taky nakouknu
, termin mam 8.8. a cekam chlapecka, ale skoro od zacatku jsme o neco vetsi. Ted na poslednim screeningu mel malej odhad 2300g, takze me doktor strasi obrikem, coz si teda nedokazu predstavit
, takze bych byla klidne pro aby to bylo o neco driv
.
@barbuchablond tyjo tak to ti vubec nezavidim, snad to na tu sadru nebude, to bych si nedokazala vubec predstavit. Jinak jsem myslela ze v tehu se rentgen nesmi delat vubec, nevadi to mimcu? ![]()
Nohu v sadre ti opravdu nezavidim, ale vcera jsem cetla pribeh jedne maminky ktera rodila a sadru mela az ke kycli, a sundali ji sadru az mesic po pprodu.
podle toho co psala bylo sice komplikovane takhle rodit ale pry se to dalo zvladnou o to vic potom kdyz ji sadru sundali. Manzel i syn se ji snazili pomahat a cele to brala fakt v pohode
@barbuchablond
RTG se může, oni zakryjí břicho tou zástěrou, záření je minimální a zacílené na tu nohu. Kyčel by mi ale nerentgenovali
A dneska aspoň jedna super zpráva, vypadá to, že nebude odstávka vody ![]()