Poradna duly
Jana Čurdová
Tak cukrovku nemam, jupiii
mala kope a rekla bych ze se uz otaci i hlavou dolu. Ale nejradeji se tlaci na muj pravy bok, stejne jako pred lety syn, takze mam obcas bricho vytocene do boku.
jinak manzel mi meril bricho a mam 99cm pres pupek. Jsem ted 28tt, a musim jeste vydrzet do 30tt nez mi udelaji utz. Se synem jsem na tehotenstvi byla sama, matka samozivitelka :/ takze jsem do porodnice sla na kukacku a fakt me to pomohlo. Takze ja bych tam uz jit nemusela ale chci tam vzit manzela aby si to okoukal. ![]()
Mala mi dava zabrat, stale mam nizke zelezo takze ho jim uz 2× denne ale gynekolog me poslal na rizikovku protoze strasne otekam v nohach, takze me v rizikovce posilaji na nejake spec. vysetreni aby zjistili co se deje. To mi u syna nedelali a to jsem u nej kvuli otokum sla na rizikovku az v 8.mes. A to nemluvim o bolestech v „pipce“ ???? jakoby mi nekdo jezdil vydlickou po cipku, ale uzavrena jsem tak to nijak neresi.
Krasna prace! Ja ted pracuji na projektu pro deti onkolacky. Siju jim opicky z ponozek, tady jich je jen par jeste nedodelanych, bez ocicek. Ale je to makacka, musim jich udelat jeste 10× a stihnout je poslat pred detskym dnem
@fazolinka87
Ahoj holky, tak jsem včera byla na prohlídce porodnice (Hořovická porodnice). Velmi mile mě tam překvapili a vypadá to, že to, co budu mít v porodním přání tam dělají a je to na domluvě. Samozřejmě je jasné, že když ptáčka lapají pěkně mu zpívají a taky jsem viděla jen 2 PA a ne celý kolektiv, ale já moc doufám, že to s partnerem zvládneme. Chtěla jsem mít i dulu u sebe, ale bohužel se mi přes měsíc neozývá. Věřím, že to s partnerem zvládneme 🙂. Včera mi natekly nohy (poprvé jsem si toho všimla), takže jsem z toho nebyla nadšená, ale tak stalo se. Dnes jsem ko, protože jsme na 3 dny byly u mamky a zase jsme toho stihli a nachodili, že mě bolí nožičky
. Malá se pěkně mele v bříšku, kopance už umí pořádné. Na porod se vlastně už těším i když vím, že to nebude příjemné. Pomalu už peru a žehlím, abych věděla, co mi chybí a čeho mám dostatek (kupovala jsem i věci z bazárku od maminek, takže to byly krabice věcí od 0 do 12 měs.). Jen tašku do porodnice ještě nemám. Taky se musím pochlubit, že už mám i autosedačku se základnou na isofix (konečně
), takže jsem moc moc ráda a spadl mi kámen ze srdce… Holky, ne, nejsem blázen že už vše si takto připravuji, jen se moc na mimi těším a mám v sobě, že už můžu rodit jakoby za chvilku (jsem 27tt) a že vše musím mít připraveno… Nebo jsem blázen?!…
máte některá to stejně jaká já?!…
@Milady3 Za me blazen nejsi
ja uz mam pokojicek a vselijake blbiny od unora
prani a zehleni si nechavam na cervenec, mam uz vseho dostatek tak ted nic nepotrebujem
![]()
Klidek
my mame uz koupeny kocarek trojkombinaci, 2× supliky veci pro malou. Vcetne veci do postylky, samozrejme v ruzovo-sede barve. ???? a otoky, bohuzel. Me soupli kvuli nim na rizikovku :/ @Milady3
Já mám výhodu, že mám věci po starším. Prát chci taky až v červnu/červenci, to udělám i objednávku z lékárny pro sebe a mimino. Akorát už jsem koupila korbu na kočár. Nohy mi decentně otékají už měsíc. Počítám, že jak se oteplí, bude to horší.
@Milady3 nejsi ja sem ve 26tt a chystam se zacit pripravovat taskz-stavit se v lekarne a zacit prat vecicky co uz jsem nakoupila. posledni dobou sem teda ko nevim jestli je to pocasim ale cely den bych prospala.
Dekuji. Financne moc pomahat nemuzu tak aspon pomuzu takhle. Jen doufam ze to stihnu
@fazolinka87
Ahoj holky, muzu se pridat? Mam termin 5.8., doma skoro sedmileta dvojčata a cekam treti - chlapeka.. asi bude dřív.. spis cervenec..
Ja mam taky prvni termin 27.7. Ale to je podle MS a tomu bych fakt neverila takze verim UTZ a to je termin 4.8.
@Lucah
Tak jsem dneska mimino viděla na posledním velkém UTZ, doktorka tam testovala nějaký nový software a viděla jsem obličej fakt krásně v 3D. Překvapilo mě, jak krásné mimi čekáme
Odhad 1800 gramů (jsem 31+5).
@barbuchablond jee tak to ti zavidim, me čeká za týden a uz se taky nemůžu dočkat. Nemáš fotecku?
podel se s nama nee ![]()
@Ajuszka Nemám, já si počkám až na skutečný exemplář
Akorát ten poslední UTZ je fakt rychlovka (aspoň teda na Bulovce), u prvního jsem byla strašlivě zklamaná, že bylo za 10 minut hotovo
. Někde ho prý zase dělají velmi podrobně.
@barbuchablond ach jo, no tak uvidim jak si s tím poradi moje doktorka
ale už se nám to všem pomalu ale jistě blizi
za chvíli si tady budem dávat fotky našich drobecku ![]()