Poradna duly
Jana Čurdová
@Janivajan já byla 8+3 už mi brali krev dostala jsem průkazku a sestřička mi dala plínky a kosmetiku pro miminko jako darek
já si říkala sakra jako kdyby to nevyšlo tak mě to bude mrzet ještě víc když tohle budu mít doma..
![]()
@Dysis1 jo no to bylo fakt brzy no. Ale už jsi dal
Taky jsem dneska dostala dárečky
olejicky, krémy atd. Takový ty na zkousku
průkazku dostanu až příště.
@Pavla.kd aha tak snad jo, přemýšlíme s přítelem kam si zajet, ale v Čr asi nebudem
Ale bud jen Slovensko nebo Polsko k moři. Aspoň na chvíli někam vypadnout. Už to po tom šíleném IVF roce potřebujeme ![]()
@Janivajan krásný mimisek, já teda žádné dárky nedostala, jen nějakou knížku, no spíš reklamní brožuru ![]()
@Luuca10 děkuju. Taky tam mám plno brožurek atd. A dneska jsem se dozvěděla cenu screeningu
ale prý proplácí pojišťovna 1000 Kč. Screening u nás stojí 1150.
@Janivajan nás bude stát screening 1600,– ale ten 1000,– snad teda dostaneme od pojišťovny zpátky..Jsou pálky co..
@Luuca10 AAA tak jsem si myslela, že to ta moje má napaleny. Kamarádka totiž platila 800. Ale koukám, že jsem na tom dobre ![]()
@Janivajan s tímhle mě vytáčí co všechno si budeme platit? Nejsem nějaká holka co stradá umím si vydělat peníze.. Ale porodny nedostaneme bohužel.. Vybavicka kdybych nesetrila nevím za co se to mám koupit.. A vyzit z mateřský? Kde to jsme.. Kdybych neměla manžela co také umí vydělat tak za 8tis jako sama matka s dítětem?
klobouk dolů před ženskýma co jsou sami..
@Dysis1 přesně to jsem si dneska říkala. Kdybych neměla manžela a slušnou nemocenskou, díky slušnými platu, tak nevím nevím
je to mazec no. Naštěstí vybavicku budu mít více méně podedenou ať to bude kluk nebo holka. Ale je to fakt masakr. Kočárek mám od kamarádky za osm tisíc a vajíčko od sestřenky za 1500. Od cybexu. Budem dokupovat jen ten Isofix za 3000. A i tak si myslím, že nám v tom padne hodně peněz. Je to masakr prostě.
@Janivajan no a moje miminko je vymodlene takže bych mu chtěla dát vše nové
s tou mateřskou to stát podelal fakt.. Máme hypotéku na barák a vzdy jsem si říkala že můžu být jen dva roky doma jinak to nedáme.. Když už to přišlo tak jsem manželovi řekla že chci být s prckem doma 3 roky když chceme jedno dítě a chci si to užít i kdyby jsme se měli sakra uskromnit
jo a nemocenská no teď první měsíc bude taky zajímavý
ale furt lepší než ta mateřská
![]()
@Dysis1 taky máme vymodlene. Ale vím, jak ze všeho rychle vyrostou, tak koupím jen pár věcicek nových. Jo první měsíc to není žádná sláva, ale pak to posupně stoupá. Já jsem teď asi minus tři tisíce oproti výplatě. To se dá celkem v klidu. Taky máme hypotéku na dům. Bude to mazec s mateřskou no. Ale zase mám kamarádku v Irsku a tam mají jen půl roku
pak už jim zaměstnavatel nemusí držet místo. To je taky hrůza. Takže šla od půlročního miminka, který hlídala chůva než přišla z práce. Naštěstí dělá vedoucí a mohla pracovat tři dny v týdnu z domu. Ale stejně si to neumím predstavit ![]()
@Janivajan no to Teda.. Já myslela že ti že zákona drží místo jen půl roku všude nebo ne?
no já se Teda neplánuju vrátit abych dělala s dítětem 3 směny to by jsme ani nedali
od půl ročního si neumím představit a dát mimi chuve
ale určitě to pro ni nebylo lehké tomu věřím.. Já mám práci až na několikátém miste
stejně mě tam už vytáčeli a odešla jsem za 5minut 12
říkala jsem si že když se nepovede mimi odejdu
@Dysis1 No nevím jak to přesně je s tou práci, ale já mám smlouvu na dobu neurčitou a zaměstnavatel má povinnost držet místo tři roky. Aspoň u nás to tak je. Zítra se schválně kouknu, jak je to v zákonech. Ale myslím, že tří roky musí. Pokud ti po tu dobu trvá smlouva. No tak tri směnný provoz s miminkem asi ne no. Ona má štěstí, že má vysokou pozici. Já bych taky nesla. I když ve školce máme třeba ranní 6 hodin, ale přípravy atd. Nedala bych to odloučení. Takových let na to čekáme, tak žádný spechy ![]()
@Janivajan přesně užít se vší paradou
pracovat pak budeme až do důchodu
![]()
Já myslela, že ze zákona ti drží práci dva roky, ale ono se to všechno pořád mění… Až tady od vás se docitam o tom porodným…že vlastně taky nic nedostanu a jaký jsou měřítka, aby člověk to porodny dostal…no mazec