Poradna duly
Jana Čurdová
Ja tedy ziju v domneni ze to samy misto ti drzi pouze po dobu materske, pak ho muze obsadit. Po rodicaku te pak sice prijmout musi ale muzes jit na uplne jinou pozici..
ale mozna se to zase zmenilo nebo jeste zmeni nez to bude aktualni pro me
jinak me screening v podoli bude stat 1500, jasne ze bych radsi zdarma ale neprijde mi to jako problem jeste kdyz mi to pojistovna vrati ![]()
Tak jsem našla tohle. Zaměstnavatel tři roky. A porodné dostane ten, kdo nemá 2,7 násobek zivotniho minima. Z platu. Jako upřímně si myslím, že ten, kdo na to dosáhne, tak mu stejně těch 13 tis moc nepomůže. Copak za to dneska člověk koupi?
@Ali000 Tak tohle nevim no. Asi možná to taky záleží na nějaký vnitřní smlouvě ve firmě. Já dělám ve školce a žádná jiná pozice není.
To víš, že to není nic hroznýho. Ty peníze za screening. Jen jsem si říkala, že být na to sama, tak by to byl mazec.
@Janivajan to je fakt, vsechna cest svobodnym matkam.. clovek muze jen doufat ze takovy problem se mu v zivote vyhne
@Dysis1 píše:
@Janivajan no to Teda.. Já myslela že ti že zákona drží místo jen půl roku všude nebo ne?no já se Teda neplánuju vrátit abych dělala s dítětem 3 směny to by jsme ani nedali
od půl ročního si neumím představit a dát mimi chuve
ale určitě to pro ni nebylo lehké tomu věřím.. Já mám práci až na několikátém miste
![]()
stejně mě tam už vytáčeli a odešla jsem za 5minut 12
říkala jsem si že když se nepovede mimi odejdu
Já to mám úplně stejně, též už mě to v moji práci štvalo, dvanáctky, denní noční, žádné pořádné volno, víkendy svátky vánoce pořád v práci. Po mateřské už tam taky nechci jít. Chci být s malou/malým a ne ho pořád někam strkat na hlídání, na to jsem si to vymodlene dítko nedělala
Navíc přítel taky dělá dvanáctky denní noční, takže jako rodina by jsme neměli šanci fungovat. A místo drží 3 roky..
Ahoj holky.. Co říkáte na coronu? Zase to stoupá jak blázen.. Jsem zvědavá co nám vše zakazou a jak budou fungovat zase doktoři a taky trošku doufám že budu moct mít manžela u porodu
a ten hnus půjde pryč… Začínám se i trošku bát, abych to nikde nechytla
být netehotna vůbec to neřeším ale teď už odpovídáme i za prcka ![]()
@Dysis1 No trochu se taky bojím, že zas zakázku partnery u porodu. I když mi to teda přijde nesmyslný.
když spolu bydlíme, tak to už je asi jedno ne. Kamarádka rodila letos v dubnu a musela rodit v roušce
což teda nechápu. Jinak nikam moc nechodím. Zbytečně nelezu ani do krámu atd. Ale bydlíme na vesnici, takže to není žádný velký problém pro mě. Jsem si na zahradě a navštěvujeme se jen s pár kamarády. Uvidíme, co zas bude. I když veškerý kroky vlády mi přijdou zběsilý a zbrklý. Prý se zase uvažuje o zavření škol
neteř jde do první třídy, tak doufáme, že to nebude. Takhle zkazit prvnackum nástup do školy ![]()
@Janivajan rodit v rousce no tak to by mě mohli milovat
bych se tam dost pohadala ať si funi přes roušku
mě to dělá problém i v krámě, protože jsem astmatik
![]()
Jako nepochopila jsem no. Říkala, že se dusila, ale bylo jim to jedno ![]()
@Janivajan taky bych to odmítla…já jsem pouze alergik, ale taky mi nedělala dobře…natož v tom rodit… Když vsi vzpomenu jak jsem při předchozích porodech i zvracela 🤣 🤣 🤣
@Pavla.kd no. To říkala, že jí teda dovolili, to sundat. Valila jsem na ni oči. Nemohla jsem tomu věřit. ![]()
Je to ještě daleko, v únoru si myslím už bude všechno v pohodě, tak nač se teď zbytečně stresovat
I když neříkám, že mě ty roušky nes*erou
Co jinak holky děláte? Já pojedu dnes k býv. švagrové a asi vlezu poprvé do bazénu. Akorát plavky mi jaksi nesedí, vrch mám úplně malý
Ještě že budem na zahradě, tam je jedno, jestli budu mít jiný vrch, sice zatím teda nevím jaký ![]()
@Luuca10 Já mám odpočinkový den.. Malá je po očkování a v noci hodně plakala..A pak vstávala o půl 6.. ![]()