TP únor 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
108
26.7.20 22:19

@Janivajan Člověk by řekl, že ho nic nepřekvapí, když už je to potřetí.. :D Už se mnou zase mluví, dokonce mi byl v obchodě pro Coca Colu.. :) Asi byl zaskočenej péčí o holky, až mu z toho došla řeč.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
26.7.20 22:24

@Lorelay.cz a řeknou ti výsledky hned? :) pohlaví ti asi ještě neřekli vid? Já jdu za týden na krev a za 14 dní na ultrazvuk gennet Liberec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
26.7.20 22:56

@Dysis1 Já taky byla v Gennetu v Liberci. Myslím, že když vše půjde dobře tak tam budete max hodinu. Možná ani ne. My to v pohodě moc neměli, tak jsme tam stvrdli dvě a půl hodiny. Když přijdeš tak si tě na recepci přijmou a po chvíli jdeš na utz. To trvá asi půl hodiny. Tam nám oznámil, že asi hlavně kvůli věku a testům z krve (dost ovlivnil prý Utrogestan), že pravděpodobnost na dawna je vyšší, tak jsme museli ještě ke genetičce. Ta nám řekla, že máme tři možnosti. Test plodovky nebo chor. klků což je oboje nebezpečné a nebo test z krve, ale ten stojí 12500 Kč. Tak jsme šli do toho testu z krve, což odeberou hned a do 14 dnů budeme vědět jak je mimčo na tom. A taky pohlaví na 100%. Jinak pohlaví na utz nechtěl moc řešit, že je moc brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
27.7.20 08:20

@petra432 No je fakt, že já chci teď víc pomáhat doma. I když mi nic není, e tak celkove, abychom si oba z sklo, že děláme všechno. A manžel byl taky zaskocenej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1499
27.7.20 08:24

@Luuca10 do obchodu a uzavřených prostor s rouškou, venku mít nemusíš. Co jsou restaurace na promenádě, tak bez roušky - všechno jsou to zahrádky. Takže v podstatě jak u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2293
27.7.20 08:30

@Oneilka super a nějaké testy jste mít museli když jste jeli tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
27.7.20 09:04

@Lorelay.cz ouu to mě mrzí ale bude vše dobré :) :srdce: já tohle řešit nebudu mám embryo vyšetřene na vady než mi ho vkládali velká výhoda ivf.. Udelala si dobře s tou krvi :palec: odběr plodovky je prej hrozné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2293
27.7.20 09:11

@Lorelay.cz ahojky, myslím, že já to budu mít podobně a odběru plodovky se docela bojím, i když kamarádka na tom byla dvakrát a v pohodě. Snad bude přítel souhlasit s tím drahým odběrem krve kdyby náhodou. Tak hlavně ať ti výsledky dopadnou dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
27.7.20 09:12

@Lorelay.cz Kamarádka šla taky na tu krev. Snažili se tři roky o druhe. A ta krev všechno vyvrátila. A stavila jen ta krev. Nechápu, proč tohle nehradí pojišťovna spíš, než plodovku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
27.7.20 09:24

@Janivajan Z plodovky je to přesnější.. V té jsou buňky miminka s celou DNA.. V krvi máš jen kousky volné DNA a navíc si tam plavou i kousky DNA z předchozích těhotenství.. Nikdo ale už nehledí na rizika - Downův syndrom 0,6 %, potrat při odběru plodové vody 1 %..
Daleko víc mě zaráží způsob hrazení UTZ.. Screening v prvním trimestru odhalí až 97 % případů Downa.. Ve druhém trimestru je to jen 80 %.. Napřed pojišťovny hradily ten druhý ultrazvuk a teď už pro jistotu nehradí nic, jen přispívají.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
27.7.20 09:42

@Dysis1 Také doufám že vše bude v pořádku :palec: @Luuca10 Díky, nestresuj se, i jiné holky a starší mají lepší výsledky, ale zase i mladší mají horší. Prostě to neovlivníš. Snad ti dopadne dobře. @Janivajan Ta částka je fakt mazec. Prý pojišťovna něco málo hradí, ale na netu jsem to pořádně nenašla. No uvidím pak na pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
27.7.20 09:48

@petra432 ty jo. Já se v tomhle vůbec neorientuju. Je to mazec no. Stejně tak mě dostává, když slyším, že pojišťovny HRADI ivf :mrgreen: to je taky výsměch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
27.7.20 10:19

@petra432 Ještě o trochu horší jsou prý ty odběry choriových klků. Tam mají uvedeno 1-2% potratů. To fakt podstupovat nechci pokud není nazbyt. Na obrázku je videt jak se dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
27.7.20 10:28

@Janivajan @Lorelay.cz Pojišťovny ze zákona hradí nejlevnější léčbu na danou nemoc.. A nikoho nezajímá, že ta nejlevnější varianta je kolikrát na prd.. :roll:
Známým se narodila holčička se srdeční vadou, čekali měsíc na vyjádření pojišťovny, jestli jim zaplatí podložku na monitorování srdce a další nezbytnosti.. Bylo to za desetitisíce.. Malá byla celou dobu v nemocnici.. Po měsíci přišlo vyjádření, že jim neuhradí nic.. Tak tatínek šel a koupil levnější podložku.. Ale malá mohla být ten měsíc už doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
27.7.20 10:54

10+1

To je fakt hrozný no. Hlavně, že platíme šílený prachy na zdravotním. :roll:
To je hroznej obrázek. Taky bych si radši zaplatila tu krev, než tohle. Je fakt, že moji sestře vyšlo taky vyšší riziko, ale nijak hrozny. Doporučení bylo na odběr plodové vody, ale Dr, co jí dělal screening ji říkal, ať na to nechodí. Že to není žádný vysoký číslo a že jí spíš ublíží ten odběr. Říkal, že má pocit, že tam teď ženou každou druhou. Neteř se narodila úplně zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí