Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak dneska kontrola kyčlí ve 3 měsících - máme 1 b na obou, další kontrola za měsíc, ale už nemusí malá nic nosit, jupííí! Já jí teda pak už tu peřinku nedávala, cvičily jsme pravidelně žabičky a koupila jsem jí abdukční kalhotky, které jsem jí dávala, když byla v kočáru. No a stačilo to. Osobně si myslím, že by to bylo v pořádku i bez toho, ale nechtěla jsem být zase takový rebel, abych si pak nenadávala… No a starší nám vzali do školky, jupíííí podruhé
Dokonce do všech 3, kam jsme posílali přihlášku, tak jsme si mohli i vybrat. Tak teď jen ji ještě doučit pár věcí, co neumí, a dokoupit vše, co tam bude potřebovat. Jinak babi k nám teď chodí 2× týdně na 4 hodinky si s ní pohrát, ale bohužel poslední dvě návštěvy ji dcera akorát trápí, pořád zlobí a dělá naschvály, podle všeho zkouší, kam u ní může zajít (u nás už to zjevně zjistila…), takže musím občas zasáhnout. Ach jo, místo aby byla ráda, že má její plnou pozornost (s malou se jim tam nepletu, právě aby si ji mohla starší pořádně užít), tak se chová takhle
Jinak kojení je stále boj a můj stravovací režim vzal opět za své… holt únava, nervy a nevyspání není nejlepší spojenec pro hubnutí… Ale tak každý den je nová příležitost pro nový začátek, že jo ![]()
@Narysa možná zlobí právě proto, že není s tebou. Zkus vyměnit role, babičce dát na chvíli mladší a starší se věnuj. Když se na to podíváš z její strany, tak by to dávalo celkem smysl. Je naštvaná, že není s maminkou sama. Do porodu ji měla sama pro sebe a najednou to tak není…
@Narysa tak to jsou super zprávy.
Jinak k těm kyclim, je fajn, že si cvičila a tak, mám známou, která se na to 💩, a teď v roce a půl musí nosit to její dítě takový dlahy na noc, protože má nohy úplně do O, a ona úplně podcenila rehabky, že je to zbytečný a teď to dopadlo takhle.
Ahoj holky naše malá se hodně propíná v zádech a zaklání dost hlavičku. Nevíte co to může být, má s tím někdo zkušenost?
Díky, holky
No, jsem fakt ráda, že máme od toho už klid. Prý už ani bychom cvičit nemusely, ale říkala jsem si, že do příští kontroly ještě vytrváme, malé se to navíc i líbí, vždycky se na mě u toho směje. A začíná sladce žvatlat. Jo, to je ještě to milé žvatlání… ne takový to kecání celý den jako u starší, kdy si jeden už k večeru přeje, aby byla chvíli zticha
A jakpak u vás?
@Pavla.kd Já se zase vybodla na to nošení Frejkovky. Jako zprvu jsem ji malé dávala fakt poctivě, až do první kontroly, kdy už měla nožky v normě, ale pro jistotu jsme ji měly dávat dál. Tak to už jsem nedala, koupila jsem ty abdukční kalhotky a ty jsem dávala teda jen na spaní na noc zprvu a pak už jen do kočáru. Protože malá v tom fakt trpěla, když nemohla pořádně mrskat nožkama, navíc jsem i četla, jak to není zdravé na vývoj a že některá mimča potom musela cvičit vojtovku. Když to tak shrnu, tak jsme měli prostě normální vývoj nožek a všechny ty kontroly a peřinka byly naprosto zbytečné… no jo, tak hlavně že je vše v pořádku, teď už jen ta jadýrka a máme klid ![]()
@Oneilka O tom jsem s dcerkou mluvila a chce si hrát s babičkou. Se mnou si může hrát sama, když je manžel doma a hlídá mladší. A nebo si hraje s tátou a já mám mladší, prostě to tak střídáme, jak se dá. Podle mě spíš testuje, co si u ní může dovolit. Bohužel babička je dost měkká, takže musím občas zakročit, když už je to fakt neúnosné. Doufám, že časem se zase zklidní, než si babička ty návštěvy rozmyslí…
Ahoj Pavlo, my se včera vrátily z chalupy, kam jsme utekly před vedrem. V paneláku to bylo šílený, malá moc nespala a byla protivná. Na chalupě super! Zítra pro změnu jedu navštívit moje rodiče, tak jestli bude počasí, chtěla bych s malou zkusit vlézt do bazénu. Snad je kachna po mě 😁 a bude se jí to líbit. Co vy ostatní? Už jste se s miminama koupali? Já se s malou na chalupě začala sprchovat. To bylo fajn, že jsem nemusela tahat vaničku. Sice jsem jí ve stoje v náručí nezvládla tak dokonale umýt všechny kožní záhyby, ale to jsem pak dohnala na dece mokrou žínkou. Ale 😁! Je dobrý nepoužívat mýdlo ani olejíček. Docela pak totiž klouže 😂… Příští týden jí čeká kontrola Ve 4.mesici a zároveň 2.davka hexy. Očkování už má ale za sebou 3 a skoro bez reakce, tak doufám, že to tak bude i tentokrát. S malou už je fakt sranda, je to smíšek. Občas si sice zastesknu „kde je to malé miminecko“, ale užívám si jak roste a jak se mění 😍
@papousekkakadu s malou už je taky sranda, hlavně když si začne povídat a u toho vydává ty svoje zvuky. 😁 jinak se snaží přemisťovat 😁 😁Už má za sebou taky pár očkování, příští týden ji čeká druhá hexa,14 dní na to prevenar a za další měsíc i bexero. Pak snad bude od očkování až do roku klid. Zatím vše zvládla dobře, akorát u bexera ji stoupla teplota.