Poradna duly
Jana Čurdová
@papousekkakadu Cvičíš a nebo oprašuješ? ![]()
Já to u sebe vidím nejdřív, až půjde starší do školky, teď je tu přes den fakt blázinec. Nejlepší je, když lítám od jedné činnosti k druhé, do toho vozím řvoucí malou, nervy totálně v pejru a do toho přijde starší, jestli půjdeme dělat modelínu…
![]()
@Narysa malá je zas na kolotoči závislá mi přijde…
Ale pouštím na něj spíš jakej si zvuk přírody, než ty šílený písničky. Hlavně se musí tocit. Teď začala po něm natahovat ručícky… Jak když je pod hrazdičkou, ale ještě je dost vysoko. Včera se naučila pouštět jednu hračku, že když drbne do toho držátka tak hraje, tak strašné radosti… Nejvíc sranda, když to zkoušel syn a hledal někde nějaký to tlačítko, takže mu to nehrálo
no brečela jsem i s ním smíchy, že ho to musela naučit 2 měsíční sestřička… No hned mu šla pak chemie s fyzikou líp od ruky, když si pohrál
![]()
@Pavla.kd Tak to je krásný, když se učí vzájemně ![]()
Starší si taky teď radši hraje s mimi hračkama, což teda z toho moc nadšená nejsem, protože je s oblibou tahá a válí všude možně, takže mi pak nepřijdou zrovna dvakrát čisté… Ale toho medvídka jí asi dám natrvalo, ještě dám mladší šanci, ale jestli u něj bude pořád tak řvát, tak má smůlu. Aby ho aspoň někdo užil…
Dneska má manžel svátek, tak peču něco nového… čekám katastrofu a šílenou spolupráci starší s bordelem kolem, ale třeba budu příjemně překvapená ![]()
@Narysa no…jenže mu je 14
… Ale každou hračku detailně prozkoumá 🤣 🤣 🤣 a neeee, není zaostalý…prostě puberťák… I šustění v didaktické knížce je lepší prostě než výpočet tepelné energie ve fyzice, že…
@Narysa píše:
@papousekkakadu Cvičíš a nebo oprašuješ?
Já to u sebe vidím nejdřív, až půjde starší do školky, teď je tu přes den fakt blázinec. Nejlepší je, když lítám od jedné činnosti k druhé, do toho vozím řvoucí malou, nervy totálně v pejru a do toho přijde starší, jestli půjdeme dělat modelínu…![]()
![]()
![]()
![]()
Odhalila jsi mne, nejradši se na ty jogamatce válim, když je malá na hrací dece a blbnu s ní 😂 😂 😂
@Pavla.kd Když to bereš takhle, tak by bylo zajímavější i civění na prázdný list papíru ![]()
@papousekkakadu Však jo, cvičení spolu s dětmi je děsně in
Já v tomhle ohledu zvládla akorát letadlo (ne to ve vzduchu, ale jak máš dítě na pokrčených nohou) - a to jsem se ještě bála, aby mi nenablilo do obličeje ![]()
Holky, tak ta naše malá příšerka dneska nespí od sedmi hodin až doteď…
Maximálně tak během kojení u prsa… ale když se ji pokusím dát do postýlky, hned je vzhůru a řev… To je očistec… Pečení jsem teda nějak zvládla, ale s tím jejím „koncertem“ to bylo o nervy… Nejhorší je, že je pak unavená a během kojení vytuhne :´-(
@Narysa píše:😂 😂 👍 Tak tenhle cvik taky ještě neděláme, zatim jenom obě vertikálně, obě na podložce 😂
@papousekkakadu Však jo, cvičení spolu s dětmi je děsně inJá v tomhle ohledu zvládla akorát letadlo (ne to ve vzduchu, ale jak máš dítě na pokrčených nohou) - a to jsem se ještě bála, aby mi nenablilo do obličeje
@papousekkakadu Nejste spíš horizontálně? ![]()
Já jsem teď taky vertikálně ale u žehlícího prkna, chjo. Uf, už aby byl víkend… škoda, že letos ty dva svátky padly na soboty, prodloužený víkend by byl fajn…
@Narysa píše:
Holky, tak ta naše malá příšerka dneska nespí od sedmi hodin až doteď…Maximálně tak během kojení u prsa… ale když se ji pokusím dát do postýlky, hned je vzhůru a řev… To je očistec… Pečení jsem teda nějak zvládla, ale s tím jejím „koncertem“ to bylo o nervy… Nejhorší je, že je pak unavená a během kojení vytuhne :´-(
Právě dneska jsem přemýšlela za jak dlouho druhý mimčo, na jak dlouho si dát RP, až to budu vyřizovat a tak kolem… A fakt si neumim představit, že kromě jednoho úplně závislýho mrňouse zvládám ještě starší. Takže máš můj obrovskej obdiv, že to dáváš a ještě s nespavcem ![]()
@Narysa píše:
@papousekkakadu Nejste spíš horizontálně?
Já jsem teď taky vertikálně ale u žehlícího prkna, chjo. Uf, už aby byl víkend… škoda, že letos ty dva svátky padly na soboty, prodloužený víkend by byl fajn…
Ano ano.
… děkuju 😁… ač jsem geodet, tak tyhle dva pojmy se mi vždycky pletly 😂
@papousekkakadu Neřekla bych, že to dávám, spíš si říkám na konci každýho dne, že jako úspěch, opět jsme všechny přežily
Ale jako kolikrát se tu během dne vztekám, občas i s něčím mlátím a pak se za to stydím
Hrozně moc si přeju být taková ta trpělivá, úsměvavá, klidná a laskavá máma, ale já jsem cholerik a navzdory svým předsevzetím být víc v pohodě mi to zatím vůbec nejde. Jsem k tomu všemu totiž navíc kapku puntičkář, hlavně vůči sobě, takže nynější situace, že nestíhám se pořádně věnovat ani jednomu děcku, ani domácnosti, ani manželovi a rozhodně ani trochu sobě, mi dává dost zabrat
Ale zase si neumím představit, jak by nějaká mírná povaha zvládala vycházet s naší starší čerticí… protože to je vzteklouš maximální a aktuálně říká ne snad na všechno. Už se s ní ani nedohaduju, jakmile si po opakované výzvě neuklidí po sobě hračky, tak jdou do krabice do zavřené místnosti, a když s nějakou hračkou navzdory opakovanému upozornění i nadále zlobí, tak jde do krabice taky. Občas, když s tím otravuje v přízemí, tak se ani neobtěžuju jít nahoru ke krabici a rovnou to vyhodím z okna. No a jak najednou krásně spolupracuje. Jako je to brutál, ale jedině na tohle slyší. Domluvy a vysvětlování prostě ignoruje. Jen doufám, že mladší bude mírnější povaha, abych měla na koho aplikovat všechny ty krásné a docela marné rady z knížek pro rodiče ![]()
@papousekkakadu To mně taky - pomohlo mi až horizontální jako horizont a vertikální jako ten film Vertical limit se Stallonem
No, horizontální polohu mám rozhodně radši ![]()
Jo a jinak holky úspěch - včera jsme byly se starší u kadeřnice - ona má slušivý krátký sestřih na kluka a já mám konečně dobarvené vlasy a nechala jsem si je zkrátit na ramena, když mi teď tak padají. Hned se citím zase jako člověk
Včera jsem si připadala i celkem šik, jak to bylo hezky vyžehlený, dneska už tolik ne, obzvláště když mě malá dvakrát komplet oblila při odkrkávání ![]()
Ono to bylo dneska i jinak „vtipné“, obzvláště v době oběda - zásadně holkám vychází ta jídla zhruba stejně, takže vždycky musím řešit, koho obsloužím dřív. Tak jsem se rozhodla začít nejdřív mladší, protože děsně vyřvávala, a jako že půjdeme kojit o půl hodiny dřív, aby starší nečekala zas tak dlouho, než to vyřídíme. Jenže jak malá pořád usínala, tak místo půl hodiny kojení to bylo skoro na hodinu a to většinu času stejně spíš prospala, zatímco já se ji zoufale snažila budit a nebo aspoň odložit do postýlky, aby spala a já mohla jít udělat jídlo starší. Nakonec jsem to vzdala, že půjdu teda udělat to jídlo a pak zkusím znovu kojit, i proto, že starší začala kňourat, že má už hlad, a navíc už bylo celkem dost hodin. Během vaření (losos na rajčatech s kuskusem) malá celou dobu řvala, zatímco já ji drncala v postýlce, no, nějak jsem to dala, úspěšně naservírovala starší a ta na mě ksicht, že tohle nechce, že chce tu buchtu, co jsme spolu dopoledne pekly. Tak jí říkám, že buchty se na oběd nedávají, že je tohle a jestli to jíst nechce, že to bude mít na večeři. No, prudila u toho slušně, nakonec dala pár soust a že chce samotný kuskus, do toho taky jen párkrát nípla a že už má jako dost… Tak jsem si říkala, jak je to super, hodina a půl v háji a obě děti stále hladový a protivný… uáááááá ![]()