Poradna duly
Jana Čurdová
@Narysa jo jo… hlavně když mu řeknu, že ví zas 💩 a dostane brzo do Dr*žky… 🤣
Dobrý, tak nejsem za exota - k vaření, vytírání, myčce atd si jí taky beru do houpaciho lehátka a děláme to „spolu“. Radši jsem se zeptala - jak tchýně, tak moje mamina, že si vynucuje pozornost. Sice jsem jim vysvětlila, že je by taky nebavilo jemom ležet a čumět, že je to normální, ale zahlodal ve mě červík pochybností, takže holky dík, jsme normální
👍
@Narysa píše:
U nás se přes den skoro nespí… takže buď mladší drncám při práci v postýlce, zatímco starší řádí kdesi za rohem a dělá binec, a nebo jsme u starší v pokojíčku, mladší tam vždycky hodím na její postel podložku a dám jí tam hrazdičku a hrajeme si tak nějak všichni tři dohromady… to samé během aktivit v přízemí, někdy malá řve, že chce chovat nebo si sosnout, tak si ji vezmu, zatímco levou rukou pokračuju např. v malování štětcem se starší. Ta má aspoň pak radost, že to má hezčí než já, protože nejsem levák a podle toho to taky vypadáTakže já tak nějak celý den improvizuju
@papousekkakadu no tak jako nevím no…ale myslím si, že takhle malý děti si prostě nevydrží jen tak sami „hrát“ a nebo ležet bez povšimnutí…chtěla bych vidět tchýni jak celý den leží a čumí do stropu a je jí tak fajn…to by už muselo být podle mě s tím dítětem neco špatně, kdyby mu to tak vyhovovalo…
@Pavla.kd jj, jsme se s kamarádkou shodly, že maminky, tchýně a ostatní starší generace v průběhu života přišly o část vzpomínek a ty ostatní maj dost pokroucený. K lepšímu samozřejmě 😂… minule tady vytasila story, jak její synek, můj muž, v 15 měsících s ní odcupital z bodu X do Y. Ten věk ví přesně a vidí to jako dnes. A Pavel jenom: „mami, dyť to co říkáš je přes 5 km, to asi těžko!“ Ale stála si furt za svým. Možná u toho ještě přednášel Vergilia v originále 😂
@Pavla.kd píše:🤣 🤣 🤣 to snad ne😂 😂 😂
@Narysa jo jo… hlavně když mu řeknu, že ví zas 💩 a dostane brzo do Dr*žky… 🤣
@Pavla.kd Milá holka
Mě zase „baví“, když manžel přijde domů, tak mu dcera vždy hlásí, co se dělo. Jako dneska - Máma je naštvaná, že dlouho nejedeš! Bonzák jeden
Ale ona klidně napráská i sebe, jako třeba když si nesla ke stolu talířek s obědem a nedávala pozor a upustila ho… střepy všude, jídlo všude… ještě tím vzbudila mladší, no děs… do toho ještě naběhl králík, jestli není něco k žrádlu, protože on je děsný somrák, normálně číhá pod stolem nebo rovnou pod dceřinou židličkou vždy, když ona jí, a čeká, co spadne na zem… hlavně má rád buchty, to vždycky vyluxuje všechny drobečky… popelnice hadr, hlavně že mu kupuju prémiové granule…
Holky a vy máte taková ta lehátka, jak vibrují či houpají? Já mám obyč jen polohovací do roviny nebo do sedu, dost se mi šiklo hlavně při zavádění dokrmů, skvěle se v něm krmilo. No a taky jsem v něm měla často starší na lince, aby na mě viděla (to jsem neměla půjčenou tu postýlku od Linetu jako teď). Ale na zabavení to jinak moc není, ani hračky na tom žádné nejsou. Já mám stejně pocit, že malá neřve ani tak z hladu nebo z prdů, ale že chce prostě chovat a nosit (ideálně přicuclá k prsu…). Jako dneska spala za celý den snad jenom hodinu, jinak střídavě řvala a kňourala, pokud jsem ji teda nechovala nebo nekrmila nebo si s ní nehrála. Kde je těch 16 hodin spánku, co má teď mít?
A to jsem šla zrovna spát až ve dvě ráno, pač jsem vařila dvě jídla, jedno z toho bohužel hovězí, tak to bylo na dýl. Kolem půl čtvrtý se malá vzbudila na krmení, tak jsme opět spolu usnuly během kojení na pytli, kolem šestý jsem se vzbudila, tak jsem prohodila prsa a zase jsme zdřímly do půl osmý, kdy mě vzbudila s řevem starší. Dám mimi do postýlky, vřítím se ke starší do pokojíku (má ho hned vedle ložnice), čekám, co za hrůzu se jí děje a ona na mě - Mamííí, já mám hlad na šneka! Den předtím jsme totiž upekli jablkové kynuté šneky… Jsem myslela, že ji zakousnu… No, den byl jinak na pytel, protože jsme nemohly ven, kde by mladší snad aspoň v kočáru spala, nevím, jak u vás, ale tady šílený fičák, to fakt nešlo. Takže na konci dne starší neutahaná a protivná, malá nevyspalá a uřvaná a já šílící, protože manžel přijel až někdy kolem sedmý i s pečivem, co jsem potřebovala na večeři. O tom, že jsem měla sto chutí mu nacpat obě děti a prchnout do lesa ani nemluvě… Nejhorší je asi ten řev mladší, je mi z toho vždycky totálně blbě od žaludku a mám z toho návaly horka… taky děsnou chuť si dát něco sladkého na uklidněnou, ale zatím stále odolávám. A to mám ve špajzu čokošku od manžela k našemu výročí… 15 let od svatby, jak ten čas letí…
@Narysa ja mam lehatko, ktere jde nasadit na rostouci drevenou zidlicku, takze je mimco hezky vysoko. Kdyz varim/pecu, tak si ho dam k sobe a jde to
ale vecnost v tom taky nevydrzi
koupila jsem takovou tu univerzalni hrazdicku s hrackami, jak se da kamkoliv pripnout ![]()
Jinak gratuluji k vyroci
to je skvely
Taly jsem zvykla davat mrnouse na balkon do kocarku ale posledni dobou se docela naucil pres den spinkat i v postylce… jen je to vetsinou tak trictvrte hodinka
no lepsi nez nic
@Narysa já mám to vibrační lehátko, ale vibrace se jí nelíbí, takže to nezapínám… Zatím ji v tom mám jen, když potřebuji něco dodělat, nebo když vidím, že potřebuje změnu od ležení a podobných aktivit v leze…jinak malá celkem i spí přes den. Večer jde spát v 8 +-, a spí celou noc až tak do 8-9… Vzbudí se na jídlo mezi 3-4 a pak kolem 6.,ale to si jen cucne a pokračuje ve spaní.
V kočárku spí jenom když se s ním nejede…stejně tak v autosedačce…my teda ještě žádný velký trasy nejeli, ale u těch krátkých to je max na pár minutek a už musí být fakt unavená. Jinak musím zatukat, že malá vůbec nebrečí, rev jako takový byl jen u dr.kdyz ji Pichla injekci.
Jinak synator sondoval, kdy už bude mluvit, když jsem mu říkala kdy začínají první slova a že taková ta smyslu plná věta je až fakt někdy ve dvou letech, tak říkal, že myslel že dřív, když jsem mu řekla, že čím dřív bude mluvit, tím dřív ho ve všem na praská, tak se smál, že to teda ne, že určitě nebude Áda taková 🤣 🤣 🤣. Mu říkám, hlavně nesmíš říct, ať to neříká mamce či komukoliv jinému, že to je hotový impuls pro ty děti hned běžet a vyklopit to dál 🤣 🤣 🤣 🤣
Po pár dnech flákání jsem se do toho dnes opět pustila 💪 😀…jinak já mám to houpací a vibrační lehátko. Jde zaaretovat a pak je stabilní. Malá ho má docela ráda, ale právě potřebuje mít ty vibrace puštěný. Když se samy po pár minutách vypnou, spustí řev. S tim je asi spojený, že jízdu autem a kočárem má fakt ráda. A mám vymakanej takovej fígl - v kuchyni mám velikej červenej lesklej květináč. Když to lehátko dám před něj, tak je na něj schopná koukat třeba 10 min v kuse 😂 👍
@marti.sucha Díky ![]()
Já bych brala všema deseti i ty krátké spánky, u nás stále špatenka, pořád hází rukama a cuká sebou a chrouní akorát u prsa. Pak zase řve, že má hlad, je to boj… ![]()
Jinak jsem za pětistovku koupila mobilní hrazdičku: https://pro-nejmensi.heureka.cz/…-57x53x50cm/ a zatím to vypadá, že se malé líbí. Používám ji hlavně u starší na posteli, když jsme tam všechny tři. Tenhle víkend se chystám smontovat ohrádku do přízemí, tam bude mít hrací kobereček s hrazdičkou po starší dceři, tak třeba ji to zabaví, že nebude už tolik řvát jako v té mobilní postýlce… aspoň doufám, jinak ta moje dieta vezme zase rychle za své, protože tohle bez cukrů dlouho nedám ![]()
@Pavla.kd Jo, to mě taky kolikrát fascinuje, kolik toho ty děti hned zatepla nabonzujou (včetně sebe)… A to mám občas pocit, že mě starší ani neposlouchá… ![]()
Jinak koukám, že s těmi lehátky to taky není zaručený úspěch… manžel mi zrovna dneska říkal, když jsem úpěla, že jsme u první měli koupit vibrační, že při mém štěstí by obě děti vibrace nesnášely. Je to možné, zatím shodně nesnáší hrací kolotoč nad postýlku i toho hracího motýlího medvídka od Fisher Price.
Teda… starší se obě ty hračky líbí teď, pořád si to chce pouštět, tak jí toho medvídka půjčuju do pokojíku, protože když si ho pouští v ložnici, když je tam malá, tak ta hned spustí řev. Jo a dudlík u mladší stále bez úspěchu, jakýkoli, pořád si dumlá pěstičku ![]()