Poradna duly
Jana Čurdová
@Narysa píše:
Holky, jak jsou na tom vaše mrňata se spánkem? Ta naše dnes od sedmi ráno do půl jedenáctý večer dala jen jeden asi dvouapůlhodinový spánek, jinak byla vzhůru a převážně řvoucí. Jako v tom se nedá ani věnovat staršímu dítěti, ani nic kloudně udělat, jen ji průběžně chovám, přikojuju a vozím. Jako v noci spí pak celkem slušně, ale přes den je to každý den zhruba takhle
Teď mě napadlo! Zkus si někde půjčit přesnou váhu a zvaž malou před a po kojení. (Třeba moje pediatrička jí na vyžádání půjčí, jestli nemáš kde jinde). Možná máš opravdu nespavce a vzteklounka, ale! U nás to před cca 4 týdny bylo to samé - malá najednou přes den spala párkrát jen max 10 minut. Jinak byla vzhůru, vzteklá, uplakaná. (V noci pořád ale spala krásně!). Já už nevěděla co s ní. Říkala jsem si „aha, máme jeden z růstových spurtů, to za pár dní přejde“. Na prsu jsem jí měla každou půl hod, to jediný jí trochu zklidnilo. Pila, pak se vztekala i tam, propínala se do luku, pěstičkama mlátila jako šílená, kolikrát i sebe do obličeje. Já z toho brečela a taky byla vzteklá. A když jsem si po kojení zmáčkla bradavky, mlíko vystříklo, tak jsem si říkala, že ho mám dost a o co jí teda jde. A ono prd! Měla jsem ho málo a ona chudák celou dobu řvala hlady. Přidala jsem ke kojení UM a najednou je to zase andílek.
Za zkoušku nic nedáš, ale radši to moc neodkládej, jde to pak celkem rychle, moje malá už pak byla strašně zesláblá a apatická… Tim tě samozřejmě nechci strašit, uvidíš, ale třeba přidat UM vám pomůže. A spokojený miminko je spokojená maminka ![]()
@papousekkakadu tak když budeš dávat malou spát večer v 8 tak sme na tom fakt skoro stejně 🤣
Teď jsme se vrátili od Dr. Po očkování ani moc nebrecela, tak jsem zvědavá na reakce po očkování teď během těch dvou dnů…jinak za 14 dní nás čeká prevenar 13. Malá má 5.5kg a 55.5 cm…aby se to asi dobře pamatovalo 😁
@papousekkakadu Díky za tip, váhu máme už od první dcerky, kterou jsme právě taky musely dokrmovat. Holt jsou to sestřičky, obě líný a spavý u prsa ;-D Zatím dávám dokrm 60 ml UM po každém kojení kromě nočního a přibývá na váze, jak má. Spíš mi připadá, že ji pořád trápí to bříško. Ale dneska se na mě několikrát tak krásně usmála, až mi bylo ještě víc líto, že takových pohodových chvilek nemá víc. Příští týden už zkusíme ten BabyCalm+Biopron, třeba to pomůže… Jinak mi připadá, že dost často brečí jen proto, že chce chovat, protože jakmile ji vezmu, tak ztichne a ani se mě nesnaží žužlat, jen se tulí. Jako upřímně mám nejradši noční kojení, protože to jediný je v klidu, máme na sebe čas a nikdo nás neruší… Fakt obdivuju mámy, které píšou, jak u kojení zvládají staršímu děcku chystat sváču a utírat zadek, ale já to nedávám, navíc chci malé dopřát na to jídlo taky trochu klidu, i proto, že dost s tím přisátím bojuje, a navíc tohle je prostě takový čas jen pro ni…
@Narysa ty úsměvy a žblebty jsou boží
… já obdivuju i tebe, když už máš doma jedno starší dítě. teď jako prvomatka si to neumim představit, jak bych to stíhala. Teď si to docela i užívám, ale jak to bude za pár let s druhým se neodvažuju ani představit ![]()
@Pavla.kd krásný fotky nádherný holčičky jsi ráno přidala
!!! Mojí malý jsou 2 měsíce dneska, málem jsem na ní zapomněla ![]()
Holky, jak počítáte teď věk dětí? Podle týdnů a nebo datumem, jako že když se narodilo dejme tomu 5.2., tak 5.4. má dva měsíce?
@Pavla.kd Fotečky opravdu krásný, malá je parádnice ![]()
@papousekkakadu Já si teď občas zase říkám, jaká to byla s jedním děckem pohoda (samozřejmě že tehdy mi to tak ani náhodou nepřišlo)
Člověk mohl během dne dělat, když malá spala, a nebo si schrupnout s ní. Tak nějak jsem aspoň doufala, že druhá bude hezky spinkat… a ono houby. Takže si říkám, jaká je to paráda… jsem o tři roky starší než tehdy, přes den se nevyspím a ještě mám k tomu prckovi na starosti zpruzenou vzdorovitou příšerku
Ale zvládají to jiné, dám to taky. Ale na to cvičení už mi aktuálně energie fakt nezbývá a ani čas ostatně. Teď si tu popíjím kojící čajík, než se vrhnu na haldu žehlení, blééé. A pak do hajan, protože máme zítra návštěvu zubaře, už se „těším“ na obvyklé ranní manévry. Už vypravit se s jedním děckem byl thriller, se dvěma to hraničí s hororem kolikrát
Kdybych se aspoň mohla ládovat rychlými sacharidy, abych ten den lépe přežila, ale to bych se za chvíli neunesla. A kofeinové kafe si troufnu maximálně jedno hned po ranním kojení. A to jsem, když jsem chodila do práce, dávala klidně i šest za den… (obvykle jsem zaléhavala kolem půlnoci a budíček jsem měla ve čtyři kvůli dojíždění). Jo, už se těším, až malá bude pohyblivější a se zájmem o hračky, bude si štrachat v ohrádce a konečně nebude celý den řvát… snad ![]()
@Narysa děkuji ❤️️… Já to počítám podle datumu, já se znám, tě ty týdny bych za chvíli zapomněla 🙈…jinak já pijí 2-3 kafe denně a prý to je v pohodě. Nejvíc kofejnu v mlice je prý hodinku po vypití ![]()
@Pavla.kd Fakt? Tak že bych si odpol po obědě přidala ještě jednu dávku kofeinu? To by mi možná mohlo zachránit život
Už takhle si dávám zelený čaj až druhý louh, abych snížila tein.
@Narysa já je piju, sice slabší, ale piju. A na malou to na spanek vliv nemá. Samozřejmě, že jsem se na to ptala pana googlu. A nic negativního jsem nenašla ![]()