Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, jaké jste měli hodnoty kyčlí při kontrole v 6ti týdnech? Nám totiž opět doktor řekl, že máme až do další kontroly (za více než měsíc) nosit peřinku. Jenže malá v ní teď dost trpí kvůli kolikám, tak se mi to moc nelíbí. Dnešek byl vyloženě libový… nespala od poledne až doteď (11 večer), maximálně sem tam na pět minut. Enticon je zjevně nanic, takže zkusíme BabyCalm + Biopron. Ale jestli je Miška jako starší dcerka, tak nezabere nic. Ještě se chystám zkusit vyměnit UM, ale to až ve druhém kole. Jo, jsou to radosti. Do toho starší dneska vyloženě na zabití, no, prostě den blbec… Tak doufám, že u vás je větší pohoda.
@Narysa mala měla naštěstí kyčle v pořádku už v porodnici, takže jsem dávala široké balení jen občas na doporučení rehabilitační doktorky, že to je pro ty holky lepší. A v 6 týdnech bylo vše v pořádku, tak zas kontrola ve 3 měsících. Na prdíky naštěstí moc zatím netrpime a když už tak dávám simethicone baby a pomáhá. A jaký dáváš vitamin D?
@Pavla.kd A kolik jste měly v těch šesti týdnech hodnoty? Vitamín D dávám Vigantol, ale zvažuju zkusit přejít na ten Baby D od Jamiesona, co tu holky doporučují. Ale to až ve třetí fázi, teď zkusím ten Baby Calm + Biopron. Starší trpěla na prdíky taky, ale až od večera, Miška to má tak nějak celodenně :´-(
@Narysa hodnoty čeho? Asi mám mlíko na mozku 🙈… Já dávám vitamín D od nature via a dobrý
@Narysa na kyčle v 6.t (resp. v 7t) jdeme až ve středu, tak pak dám vědět. Je to ale už druhá návštěva, ve 3.t měla 1B, tak předpokládám, že i teď to bude dobrý. Jinak D dávám od Terezie. Bříško cca každý druhý přebalování mažu a minutku/dvě masíruju olejem „větříček“ od Econey. Občas se ráno/večer kroutí a vzteká u prdění, ale trvá to max pár minut, takže za mě dobrý.
Holky já ve zprávě žádný hodnoty nemám…ani z porodnice ani v šesti týdnech z těch kycly…
To jsem jediná, která dává Vigantol, jo?
A vy jste ty kapky dostaly od pedi a nebo jste si je vybraly samy?
@Pavla.kd Nám ortoped kroužkuje stav kyčlí na té zprávě, co jsme dostali v porodnici (žádanku na kyčle). Aktuálně máme IIA+ na obou, což by mělo být celkem v normě…
@papousekkakadu Teda to gratuluju, to máte krásné kyčle. Snad se nám to taky zlepší a budeme mít od té peřinky konečně klid…
@Narysa píše:
Ahoj, jaké jste měli hodnoty kyčlí při kontrole v 6ti týdnech? Nám totiž opět doktor řekl, že máme až do další kontroly (za více než měsíc) nosit peřinku. Jenže malá v ní teď dost trpí kvůli kolikám, tak se mi to moc nelíbí. Dnešek byl vyloženě libový… nespala od poledne až doteď (11 večer), maximálně sem tam na pět minut. Enticon je zjevně nanic, takže zkusíme BabyCalm + Biopron. Ale jestli je Miška jako starší dcerka, tak nezabere nic. Ještě se chystám zkusit vyměnit UM, ale to až ve druhém kole. Jo, jsou to radosti. Do toho starší dneska vyloženě na zabití, no, prostě den blbec… Tak doufám, že u vás je větší pohoda.
Ahoj, tak mi v porodnici měli vše v pořádku a až v 6. týdnech nám řekl doktor, že máme dávat široké balení. Nález byl také II. a+ Po doporučení neuroložky a rehabilitační jsme ale nebalili vůbec a ve 12. týdnech nás doktor pochválil ![]()
@Narysa nám vigantol napsala Mudra, ale dlouho jsem čekala na RL malé a bez rodného čísla nám v lékárně vigantol nedali. Já ji chtěla koupit tu Terezii, ale tu neměli a doporučili nám ten jinej místo toho.
@Narysa Ja dávám vigantol, doplňkum stravy moc nevěřím. Malému začaly koliky den před nasazením vigantolu, takže z nej to určitě nemá.
Včera měl malý 2 měsíce a koliky ustavaji. Začíná být úžasný, směje se na mě, krásně pase koníčky, spí v noci i 6 hodin v kuse. No všechno je to teď tak růžové, ze čekám, kdy se zase co po*ere ![]()
Verunka mela na kyclich Ia a IIa rekla nam ze mame davat siroke ale je to stara breca co se teto metody stale drzi(jeste me sjela ze jdeme pozde kdyz ji jsou dva mesice pritom v proposteci zprave z nedonosencu mame ze mame jit na kycle ve trech tydnech od predpokladaneho data narozeni a nase dr mi to taky rekla takze jsme se tam trochu postekali) takze nic nedavame do nalezu IIb je zo normalni nalez
Moc díky všem za reakce
Já si právě říkám, že koupím malé abdukční kalhotky a budu jí je dávat na noc na spaní, jinak ji chci nechat na volno, ať může nožičkami hýbat a trénovat pasení koníčků. Samozřejmě pravidelně cvičíme žabičky a zatím je ten nález v normě, tak ji nechci zbytečně týrat. Ale samozřejmě trochu na vážkách jsem, abych tímhle přístupem něco nepokazila. Jinak přes noc spinká celkem dobře, naopak ji musím vždy tak kolem třetí, čtvrté ranní budit, abychom měly aspoň jedno noční kojení, protože ona má poslední krmení vždy tak kolem osmé, deváté večer a pak by nejspíš chrouněla až do rána, než ji začnou zase trápit prdíky. Pak ale zase skoro vůbec nespí přes den, od osmé ranní do třeba šesti večer naspí třeba jen hodinku, jak ji bolí bříško. Dneska jsme najely na UM Hipp, tak uvidím, zda nastane nějaké zlepšení, moc bych si také přála usměvavé spokojené mimi a ne ten nešťastný kroutící se a vřeštící uzlíček, chjo chjo. :´-(
Tak ať vaše miminka bříška moc nezlobí ![]()
@Dysis1 Nevím jistě, zda problém je v UM, ale prostě trpí celý den na prdíky, tak zkouším nejdřív změnu v tomhle. Měla od porodnice Beba Comfort, protože ho dostávala i tam, teď dávám Hipp, protože ten jsem používala na dokrmy i pro starší dcerku a prdíky ji trápily jen večer. Zatím dostává Enticon, za 14 dní to zkusím změnit na BabyCalm + Biopron. Jako aktuálně je to fakt šílené, protože se kroutí a brečí skoro celý den, takže ji hodně chovám, ale když je člověk doma sám a má k tomu ještě starší dítě a domácnost, kterým taky potřebuje nějaký čas věnovat, tak se to moc nedá. A hlavně mě trápí ji vidět takhle nešťastnou. Stejně nechápu, že na ty dětské koliky už konečně něco účinného nevymysleli, chuďátka mimča, takové trápení skoro hned od narození ![]()