Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, ja mam taky doma starsiho synka a ted miminecko. Honzik (starsi, 2,5let) je zlaty. Hlasi, kdyz Mikulasek zabreci, nebo asistuje u prebalovani. Ale bohuzel taky zarli, kdyz se mazlime, kdyz chovam ebo k nemu porad chodim. Kdyz kojim, hladi mi druhe prso
ale tak alespon necha maleho najist, no. Rano me Honzik odmita a chce tatku a breci a rika,,mimi neeee, mimi neee''. Jako by si obcas uvedomoval ze uz tu neni jen on. Samozrejme ja pak bulim jako zelva. Do toho ty hormony poprdeny…
Nadruhou stranu Mikulasek je zlate miminko. Naji se, pomazli, chvili kouka, kdyztak si rekne jeste o pridavek a jde spinkat. Noci jak kdy…vcera party od pulnoci do dvou. Jinak spal az do sesti. Vydrzi spat 3 i 4-5hodin, kdyz je dobre najedeny. Tak uvidime, jaka bude noc dneska.
Jinak ale chod domacnosti moc zatim nedavam. Mam doma sice chlapa, ale ten ma, zda se, veget. Kolikrat si pripadam, ze tu mam spis deti 3. Do toho mame ovecky a musim 2× denne jeste chodit krmit. Barak jak hrom, napul stavba…no, zadna sranda.
Takze holky klidek, ono si to nejak sedne, az se ten rezim spani a krmeni trochu ustali ![]()
Jinak gratuluji vsem maminkam, co uz maji sve lasky na svete ![]()
@nnikuskaa To nezní zrovna moc povzbudivě… Tady i dnes šílený frmol, u toho starší dělá pořád nějaké scény a schválně dělá kravál, když se snažíme mladší uspat. Do toho si pokračuje ve svém vzdorovitém období, takže nespolupracuje vůbec v ničem. O tom, že by se nějak chtěla zapojit do dění kolem mimi, si taky můžeme nechat jen zdát. Navíc ji zjevně štve, když malá pláče, to vždycky na protest odchází. No, mám z toho fakt děsné pocity, hlavně výčitky, že se ani jedné nevěnuji tak, jak bych měla. Doufám, že to bude lepší, až mladší začne lízt a tak, ale zatím je to vážně na palici. A k tomu je mimi spíš nespavec, děsně často se budí, zato u prsa by spala pořád. Zatím si vážně nedokážu představit, jak budeme do budoucna fungovat a je mi z toho dost úzko :´-(
@Martduza Mně je zase líto, když za mnou přijde starší, ať s ní jdu něco tvořit nebo si hrát, a já zrovna nemůžu od malé. Pořád ladíme kojení, zatím je to spíš boj, dokrmujeme Bebou, tak kdoví, jak to nakonec dopadne. Jinak jsme taky v baráku, tak se celkem obávám, jak budu stíhat úklid a taky zahradu, už s jedním dítětem to byla dost často fuška. Jinak starší teď koupe a ukládá manžel (prostě pokračují v režimu, co měli, když jsem byla v porodnici) a ode mě nechce na dobrou noc ani pusu. Prostě režim, co jsme doteď měli, je totálně v háji, zatím nefunguje vůbec nic, totální chaos a dva nevyspalí dospělí. No nic, jdu si radši rychle lehnout, kdoví, jaká bude noc…
Držím palce, ať u vás brzo zavládne pohoda, a pro nás si přeju totéž… ![]()
Ono se to holky ustali jen to chce cas a pozitivni mysl 😁 😁 oni si deti nakonec zvyknou nam Vojta zasr zezacatku zacal kricet vzdy kdyz mala zacla brecet a vcera konecne prestal a jen na ni kouka akorat kojeni jsem vzdala na to jsem nemela mala jak se narodila driv tak byla 14 dni v inkubatoru tak jsem za ni jezdila jednou dene a zkouseli jsme kojit ale doma jsem ji u toho prisavani proste nemohla nechat rvat uz kvuli Vojtovi aby se vyspal takze jsme na UM a moje mamka nas mela po 4,5 letech a brachove maji rozdil 1,5 a trvalo nam pry neco prez 2 mesice nez si to sedlo tak ja se tim utesuju
@nnikuskaa Když pozitivní mysl poslední dobou zrovna moc nemám, hlavně kvůli tomu covidu
Jako o kolik by bylo jednodušší, kdyby nám sem párkrát do týdne zajela babi, jako tomu bylo dřív. Pohrála by si se starší a já bych se mohla věnovat mladší a domácnosti. Fakt mám obavu, jak to tu bude vypadat za ten týden, až půjde manžel zase do práce… Jinak kojení u nás stále boj, takže něco nakojím, něco přikrmím UM, ale asi budu muset malou občas taky převážit, abych věděla, kolik toho ode mě vlastně vypije. V pondělí máme ko u pedi, tak doufám, že bude vše v pořádku.
Jo a včerejší noc byla taky „zábavná“, zrovna jsem kojila malou, když se vzbudila starší s řevem mami, mami! Poslala jsem tam manžela, aby ji uklidnil, ten na ni vyjel, co zase řve, takže jsem tam stejně nakonec musela, protože po jeho „citlivém“ zákroku ječela ještě víc. No, fakt parádní situace. Bych se potřebovala naklonovat ![]()
@Narysa to je mi líto, že tak „bojujete“… Snad bude brzy líp… ![]()
@Narysa já taky trochu bojuju, starší syn má 27 měsíců, miminko prijal hezky, porad za nim chodi a chce se s ním mazlit. OznamujUe mi, kdyz pláče. Ale ja mam pocit, ze se nevěnuju ani jednomu pořádně. Malého nakojim a hned bezim za starsim nebo varit/uklizet. Starsiho jsem vzdycky uspavala a povidali jsme si co jsme ten den delali, rikali rikanky..ted proste není čas, uspává manžel. Pres den na nej byvam casto vzteklá. Strašně me to mrzí, pripada mi, ze ho ted zanedbavam. Vím, ze je to normální, ze se nemuzu obema venovat na 100procent, ale je to těžké
@Haleyy Jo, přesně takhle to právě cítím taky. Nestíhám se pořádně věnovat ani jednomu dítěti a domácnost zvládám jen taktak. Se starší jsme během dne, když jsem zrovna neměla nějaké domácí práce, dělaly spoustu věcí, teď jsem ráda, když s ní zvládnu aspoň jednu aktivitu. Zatím je s námi doma manžel, ještě příští týden, ale ten na tyhle věci stejně není, že by s ní třeba dělal zažehlovací korálky a různé sešitky s úkoly a tak. Nejvíc mě bolí, když za mnou starší přijde, že si se mnou chce něco zahrát, a já jí musím říct, že zrovna nemůžu, jako jasně, snažím se jí to vynahradit později, ale s miminkem fakt nikdy netuším, kolik máme na to času. Jinak ona se o mimi zatím moc nezajímá, akorát párkrát se podívala jako třeba při koupání, přebalování, kojení, ale pak si šla dělat svoje, navíc jí vadí, když malá křičí, to vždycky rychle mizí. A přitom ona je sama teď tak uřvaná, že to není možný. Asi jí vrcholí období vzdoru, protože celý den dělá všechno natruc, huláká tu jako na lesy a akorát dělá bordel. To už tedy dělala před příchodem mimi, ale teď je to vážně výživný. Vážně závidím těm, co píšou, že jsou jejich tříleťáci parťáci, se kterými se dá rozumně domluvit, a kteří se ochotně a rádi zapojují do péče o mimi. To u nás se zatím nedá domluvit nijak, fakt blázinec hadr… ![]()
Ahoj holky,
jak se máte vy a vaše mimča? Já hlásím, že u mě ani malý se covid nakonec neprokázal (možná nákaza od jiné maminy v porodnici). Takže uffff a užíváme si. Malá teď teda měla totálně uplakanej víkend, dneska už je ale dobrá. Tak si myslim, jestli to nebyl jeden z těch růstových spurtů (mají být mezi 4. až 6. týdnem). V sobotu jí totiž byly 4 týdny. Já už se taky dávám do kupy a stehy po šití skoro nebolí. Už jsem byla relativně fit, ale min týden jsme byly v nemocnici na kontrole na kyčlích a jela jsem tam sama s malou, zaparkovala docela daleko od pavilonu a nesla jí jenom ve vajíčku - nechtěl se mi balit do kufru i kočár pod vajíčko. No a hned odpoledne jsem začala krvácet a i to šití mě začalo zase fest bolet. Od pátku už je to zase ale lepší a bez krvácení, tak snad už bude konec. Jsem si v těhotenství libovala, jak je to super bez menstruace a teď ty 4 týdny mi to teda zase pěkně „vynahradily“… Snad se máte všechny fajn, určitě se někdy ozvěte ![]()
@papousekkakadu Ahoj, to jsem ráda, že jste pobyt v porodnici ustály ve zdraví, už jsem se začínala bát, když jsi tak dlouho nepsala. U nás se stále ještě sžíváme s nejnovějším „přírůstkem“, hlavně starší dcera. Zpočátku to bylo dost drsný, ale už to snad je na dobré cestě… Jinak kyčle máme už taky za sebou, bohužel IIC na jedné nožičce, takže jsme nafasovali peřinku
Tenhle týden máme ve čtvrtek kontrolu, tak doufám doufám, že se to za těch 14 dní zlepšilo, protože kšírovat do toho malou mi fakt láme srdce a jí se v tom taky ani trochu nelíbí :´( Ale jako dávám jí to poctivě a pravidelně cvičíme nožičky, tak snad… Přeji co nejméně uplakaných dní a ať jsi brzy opět fit ![]()
Milé maminky, u nás si také ještě režim s miminkem úplně nesedl. Pořád se sžíváme, ale určitě je to už na lepší cestě, než na začátku. Měli jsme trochu starosti se starším synkem. Jak píšou ostatní maminky, co mají starší děti, hodně nám žárlil a vyváděl hlouposti. Vyžadoval nadměrnou péči a mou pozornost, zejména, když jsem kojila, malého nosila nebo se s ním mazlila. Jakmile miminko spinkalo, starší synek po mě ani potopa… Teď už je vše lepší, snažím se pozornost rozdělit, když kojím, tak si staršího Honzíka beru k sobě a taky ho hladím a tak…
Jsou dny, kdy jde vše hladce a kluci mají naprosto stejný režim. A pak jsou dny, kdy mi od rána prakticky všechno padá na hlavu.
Miminko (Mikulášek) taky teď ten měsíc nebyl úplně v klidu, dost nám plakal. V nemocnici to bylo takové zlaté miminko a jen, co jsem přijela domů, tak pláč, bolesti bříška a problémy s kakáním… Prakticky vše, co sním, ho nadýmá. Bylo podezření i na alergii na kravskou bílkovinu, protože mi začal kakat zeleně a s hleny. Ale zdá se mi, že tam ten problém nebyl, protože teď zkouším mléčné výrobky zase vracet do mé stravy a horší to nemá. Spíše se mi prejídal předního mléka asi…
Miluje kočárek a díky bohu je to vcelku spáč, když nemá ty bolesti. Je to jedlík a chce ve dne i v noci kojit cca co 2 hodiny. Přiznávám se, že jsem jako spráskaný pes a kafe se stalo mou jedinou záchranou 🙈
Ale roste nám jako z vody, vyřazují nejmenší velikosti a každý den se nám mění před očima 🤩
My jsme měli minulý týden měsíc. A taky nám pěkně holka roste. Bolení bříška má naštěstí málokdy, sem tam ji prdík trápí, ale není to nic strašného. Pupík ji mazu krémem na bolení bříška a myslím, že ji to pomáhá. Kapičky jsem dávala jen párkrát. Jinak ji co tři hodiny. A zatím i dost spinká přes den. Takže musím zaklepat, že je zatím zlaté Miminko a doufám, že ji to i dlouho vydrží ☺️️