TP únor 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5421
17.2.21 12:09

@papousekkakadu děkuji, snad to půjde rychle… 🙏 🙏 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
17.2.21 12:25

Já jsem dneska 39+5 a to pobolívání, lehký křeče v podbřišku/kříži už mám pár dní. Včera už to byl ale fakt mazec, asi 2-3 hod, ale nic pravidelnýho a pak se to zklidnilo. Už jsem si nainstalovala apku na měření pravidelností kontrakcí, zatim jsem jí teda ještě na ostro nesputsila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
17.2.21 12:32

@papousekkakadu já jsem 39+0… Poslíčky mám skoro dva měsíce, kolikrát jsem si myslela že by už schylovalo k porodu a pak nic…(posledních 14 dní)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
17.2.21 13:47

No uvidíme, kdy to přijde :D… posledních pár dní jsem si vzpomněla, jak člověk párkrát do roka čte případy, že budoucí mamina neměla tušení, že je těhotná, v noci jí vzbudila bolest břicha a porodila dítě skoro do WC mísy. Sakra, jak to mohly necítit?! Já už posledních pár dní třeba zametu podlahu, na konečné nametení na lopatku ale volám manžela, protože se prostě k tomu neohnu. A to vstávání z gauče? Jako hroch africkej uvízlej v nahně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
17.2.21 14:09

@Narysa radsi se hlidej :palec: ja mela mit cs pro kp vcera a v sobotu mi praskla voda. Dojela jsem do hodiny do porodnice a byla jsem uplne otevrena a malem se cs nestihnul, musela jsem do celkove narkozy, no proste hnus :,( tak hodne odpocivej at vydrzite do terminu :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
17.2.21 14:12

@marti.sucha ahoj, jak je ti po CS? Už by tě dnes měli pouštět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
17.2.21 16:30
@papousekkakadu píše:
@marti.sucha ahoj, jak je ti po CS? Už by tě dnes měli pouštět?

Dnes je prvni den kdy se jakz takz citim lepe ;-) cs jsem mela v sobotu vecer a jelikoz teprve od vcerejska od vecera se zacinam rozkojovat, tak jsem na propusteni nespechala. Ale zitra uz bych rada sla :palec: uz jsem schopna fungovat, zvladam zachod, sprchu, zvednout se z postele, maleho vykoupat atd ale i tak jizva porad boli. No ale za ten uzlicek to stoji :srdce: a domu se tesime za segrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
17.2.21 16:30

@marti.sucha Jo, kéž by to šlo, ale se vzdorující tříleťačkou a bez jakéhokoli hlídání si fakt dáchnu až večer, když ji uložíme. A přitom bych si přes den tak ráda aspoň na chvilku zdřímla… K tomu začala ráno vstávat podstatně dřív než předtím (místo tak 9,30 mě tahá z postele už před 8), což vzhledem ke kvalitě mého spánku v noci taky moc nepomáhá. Ale tak snad to nějak do té neděle vydržím… Spíš mě teď znervozňuje to zhoršování covidové situace, jako by jednomu nestačila hospitalizace a CS, ještě trnout, jak to tam v nemocnici bude v tu dobu vypadat… :(
Tak hlavně že jste to stihli do nemocnice včas a že jsi ty i mimi v pořádku. Kdepak jsi rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
17.2.21 16:32
@Narysa píše:
@marti.sucha Jo, kéž by to šlo, ale se vzdorující tříleťačkou a bez jakéhokoli hlídání si fakt dáchnu až večer, když ji uložíme. A přitom bych si přes den tak ráda aspoň na chvilku zdřímla… K tomu začala ráno vstávat podstatně dřív než předtím (místo tak 9,30 mě tahá z postele už před 8), což vzhledem ke kvalitě mého spánku v noci taky moc nepomáhá. Ale tak snad to nějak do té neděle vydržím… Spíš mě teď znervozňuje to zhoršování covidové situace, jako by jednomu nestačila hospitalizace a CS, ještě trnout, jak to tam v nemocnici bude v tu dobu vypadat… :(
Tak hlavně že jste to stihli do nemocnice včas a že jsi ty i mimi v pořádku. Kdepak jsi rodila?

No my jsme cekali take na hlidani asi pul hodky, pak 20min cesta do porodnice a ja prijela uplne otevrena :roll: ale muzu ti rct, ze v den porodu jsem byla doma hrozne unavena, manze vzal dceru ven a ja asi dvakrat vytuhla, takze telo asi vedelo :think: jinak jsem v Nachode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
17.2.21 16:35

@papousekkakadu To mi povídej, taky nechápu :) První dcerka byla v příčné poloze, to byla celkem pohodička, sice tlačila do boků, ale ohýbání bylo v pohodě. Teď ta KP je oproti tomu děs, pupek jako hroch a kopance do citlivých míst, až občas vyhrknou slzy. A to jsem si ještě na konci minulého týdne říkala, že to celkem jde, ani spaní na zádech nebyl problém. A teď už se nemůžu dočkat, až bude malá venku… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
17.2.21 16:43

@marti.sucha To já poslední týdny vytuhávám večer celkem pravidelně :-D Ale tak snad to ještě těch pár dní vydrží… A jak vy jinak, oba v pořádku? Už půjdete brzy domů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
17.2.21 16:48
@Narysa píše:
@marti.sucha To já poslední týdny vytuhávám večer celkem pravidelně :-D Ale tak snad to ještě těch pár dní vydrží… A jak vy jinak, oba v pořádku? Už půjdete brzy domů?

Doufam, ze zitra :palec: ja mela akorat problem s krvi, byla jsem bila jak smrt a desne unavena, tak jsem musela dostat 2 transfuze a u mrnouse se jim nezdal selest na srdci, ale podrobnejsi vysetreni dopadlo dobre :palec: ted se akorat zaciname szivat u kojeni tak snad to pujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
17.2.21 17:40

@Narysa moje malá byla dlouho v KP a když se otočila, tak to pro mě byla obrovská úleva. Přesně - ty kopance od ní dole byly dost bolestivý. Tak držim palce ať ti čas do termínu CS rychle uteče a vše je OK.
@marti.sucha přeju zítra pohodovou cestu domu a už jen krásný společný čas s mrňousem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
17.2.21 18:49

@marti.sucha Tak to je moc dobře, že to nakonec nic nebylo, a že už vás brzo pustí, doma to s tím kojením bude určitě větší pohoda. :hug: Já měla při posledních dvou kontrolách krve nižší hemoglobin, tak doufám, že to nezpůsobí žádné komplikace. A jednou měla malá šíleně málo plodovky, jen nějaké 2 cm u hlavičky, kvůli tomu mě doktorka předala na rizikové do nemocnice, tam to 2× po sobě zkontrolovali, to už to bylo ok a od té doby se na to nikdo nedíval, takže budu rozhodně klidnější, až už bude malá venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
17.2.21 19:04

@papousekkakadu Moc díky :-) Musím říct, že teď to utíká celkem neskutečně… pořád měl člověk před sebou měsíce, týdne a najednou je to tady a já mám pocit, že jsem totálně nepřipravená a že už jsem od prvního dítěte všechno zapomněla… O víkendu jsme smontovali postýlku a připravili kočár a vajíčko a jak ty věci vidím, tak začínám kapku vyšilovat, jak to tady v tom našem blázinci všechno zvládnu. Pač malá je vyloženě poděs, kterého musím pořád jedním očkem sledovat. Když to porovnám s tím, jakou jsem měla pohodičku, když jsem čekala ji a pak když byla mimi, tak si říkám, jak budu mít vůbec čas malou nakojit a tak. Jako nějak to jít bude muset, to je jasný, ale kdo říkal, že tříleťáci jsou rozumní parťáci, kteří pomůžou a se kterými se člověk domluví, tak asi neměl podobné dráče, s nímž i rutinní věci jako ranní a večerní hygiena jsou takřka nadlidský výkon… Doufám, že malá aspoň bude spavec :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí