Poradna duly
Jana Čurdová
Ja už jsem jak na trní. Už skoro před třemi týdny dr říkala, jak je mimi pěkně sestouple a že určitě porodim před termínem, klidně každým dnem. Ještě mě ujistovala, že by to bylo v pořádku, že už je vše vyvinuté atd. No, v neděli mám termín a pořád nic ![]()
Navíc jak je prcek nacpany úplně dole, tak děsně tlačí při každém kroku na celý spodek, což je hodně neprijemne.
Každopádně jsme se už asi domluvili na jménu, bude to Daniel ![]()
Ahoj holky, ja mam dnes termín. Vcera jsem skoncila na pohotovosti. V neděli večer jsem měla slabé nepravidelne kontrakce do zad, uz jsem se radovala, ze se porod pomalu rozjíždí. V noci jsem sla na wc a vsimla jsem si, ze jsem cela od krve jak pri ms, no dost mě to vydesilo, takze jsme jeli na pohotovost, tam si mě 3 hodky nechali, protoze sami nevěděli co to bylo. Krvácení nakonec ustalo, bolesti se protahly, otevrena jsem jen na prst..uz jsem doma od včerejška, porad mam nepravidelné bolesti, tak 4 kontrakce do hodiny, špinim..porod se porad nemuze rozjet
je to už strašně vyčerpávající
@Haleyy jejda… hlavně že je vše v pořádku ☺️️ přeji ti, aby se to nakonec samo brzo rozjelo
@Haleyy držím palečky, aby se to brzy rozjelo a hlavně aby bylo vše v pořádku
@Pavla.kd @Lucicek1988 Děkuju vam moc holky. Tak nejak jsem si myslela, ze druhy porod bude rychlovka a ne takova hruza. Ale bolesti se zacinaji trochu zkracovat, tak snad uz to prijde ![]()
@Haleyy myslím na tebe, hlavně ať jsi ty i miminko v pořádku a brzy se radujete doma z vašeho malého štěstíčka ![]()
@Haleyy držim palce ať to už jde rychle a brzy se pochlub, až budeš mít sílu a chuť se s náma podělit o novinky
!!!
Já si teď v pátek zažila pár minut hrůzy, ani jsem moc nechtěla se tady vypisovat… Vše ale OK nakonec!!! Asi to bude trošku delší na napsání, předem se omlouvám ![]()
Minulé úterý jsem byla v kanceláři dokončit všechny věci atd, se to nakonec protáhlo a domu jsem přijela až v půl 11 v noci, úplně KO. Středu jsem celou prospala a proválela na gauči, malá v břiše byla extrémně aktivní. Říkala jsem si, že mi vrací ten předchozí den. No a ve čtvrtek úplný opak. Ráno se trošku protáhla a celý den nic. Už mi to bylo divný, přemýšlela jsem, jestli ject do porodnice na kontrolu, nechtěla jsem ale zase být za plašana. Kord, když plánovaná prohlídka byla druhý den ráno. Večer před spaním se zase trošku protáhla, ale proti jiným dnům to bylo úplné minimum pohybů…
V pátek ráno jsem byla v porodnici na kontrole (ve 38+0) a během svlékaní se pani doktorka klasicky ptala jak mi je, jestli vše v pořádku. Tak jsem jí řekla, jak mě ve čtvrtek zarazil skoro nulový pohyb, ale od rána už zase v břiše celkem tancuje, že asi jen měla unavený den v ten čtvrtek. Že to hlásim jenom pro svůj klid a vyčítala bych si, kdybych se o tom nezmínila. Pani doktorka že i mimča mají ospalý dny, kdy se moc nehýbou.
No ale při UTZ to začalo. Pani doktorka zvážněla, pořád vše přeměřovala a že za ty 2 týdny (předchozí kontrola v 36+0) je skoro nulový váhový přírůstek. Plus ta má zmínka o minimu pohybů. A už to jelo… Kontroloval mě i hlavní porodník, pořádně malou neviděli a nemohli změřit, já se na lehátku kroutila z boku na záda a zpět dle jejich pokynů. Nemohli pořádně změřit průtok v pupečníku. A pan doktor, že jestli odumírá placenta, mimčo musí okamžitě ven. Nakonec vše přeměřili, poslali mě ještě na 20 min na CTG a vše absolutně v pořádku. Závěr takový, že v tom 36+0 tt, kdy mě měřila jiná doktorka - a skokově naměřila (vypočítala) vyšší váhu než můj gynekolog, pravděpodobně špatně měřila. Proto jim vycházel skoro nulový přírůstek. V porovnání s mým gynekologem 3 týdny zpět vše odpovídalo. No bylo to krutých pár minut…
@papousekkakadu takový šoky, by mě asi mrsklo. Hlavně že je nakonec vše v pořádku ![]()
Tak ja uz mam miminko od 6.1. a ted uz ji mam 2 tydny doma je to zlaticko
@Haleyy kdyz jsem zakrvacela tak jsem nasledne i bez jakykoliv znamek porodu porodila ani na monitoru nic nebylo a za 5 minut byla mala na svete ![]()
@papousekkakadu jako bych znovu prožívala to, co před dvěma a půl lety, když to čtu…jen s tím rozdílem, že jsem hned šla na akutní císařský řez a přivedla na svět hypotrofické miminko (hodně malé, neodpovídalo tt).
Jsem ta tebe ráda, že jste obě v pořádku a malá ma v bříšku dost živin a roste ![]()