TP únor 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
38
18.2.21 01:08

Mikuláš 38+3

Ahoj holky,
hlasime, ze na svet 17.2. v 16:57 prisel muj nadherny (druhy) chlapecek Mikulas. Mrnousek po me - 2465g a 46cm.
Po predchozim cisari jsem chtela porodit normalne - i kdyz se to tahlo a nerikam, ze to byla brnkacka, vse jsme nakonec zvladli a maly prisel na svet, jak se ma :)

Kontrakce jsem mela od 2hodin od rana a moc se neotevirala. Moznosti, jak mi to urychlit, moc nebylo (kvuli 1.cisari), a tak se cekalo a cekalo… Na 5 cm mi pichly plodovku. Kontrakce uz pak byly tak silny, ze jsem nedokazala ani stat na nohach. Nabidli mi epiduralni anestezii. Holky, reknu vam - to je hotovy zazrak!! Me to strasne moc pomohlo, kontrakce pak byly snesitelne a uvolnilo mi to to stazene panevni dno, a pak uz to slo, rekneme, relativne rychle.
Splnili mi tak sen, privest na svet miminko normalni cestou.

Holky, vy se drzte a budte statecne, at uz jdete na cisare nebo na normalni porod, ci vyvolavacky… protoze, ac si mozna sahnete na krajicek svych sil, to, co prichazi potom, za to proste stoji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
18.2.21 01:19

@Martduza Velká gratulace!!! :kytka: To je paráda, že se ti povedlo porodit přirozeně, tak ať se vám oběma daří! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
18.2.21 04:00

@Narysa jo první těhotenství to byla pohoda toto druhé těhotenství byl mazec mám ještě sem nechodí takže honosit s tím pupkem to bylo a když se malá narodila tak by ní furt sahal ale ještě nemá ten cit a ublížil by ji takže se furt vzteká a když jí držím tak žárlí ať mi nikdo neříká že jedenáctiměsíční děti nežárli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
18.2.21 05:31

@Martduza veliká gratulace :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
18.2.21 07:49

@Martduza moc gratuluji :srdce: hlavne ke splneni prirozeneho porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
18.2.21 09:50

@Martduza taky moc gratuluju :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
18.2.21 10:48

@Pavla.kd Tak co Pavli, jak to u tebe vypadá? Něco nového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
18.2.21 10:57

@nnikuskaa Koukám, že se sourozencem je to jiná liga bez ohledu na věk :-D U nás sice malá chodí, ale párkrát jsem ji stejně musela táhnout, např. z procházky domů, pač se mi venku šprajcla, práskla sebou na zem a hotovo. Taky rutinní úkony jsou dost často boj, prostě bojkotuje poslední dobou snad všechno a pořád se to stupňuje. Babi na hlídání tu nebyla kvůli covidu už přes půl roku, manžel jezdí domů tak kolem šestý, takže tu mám přes den veselo. Jo, v prvním těhotenství to byla pohodička, když jsem mohla odpočívat, kdykoli si tělo řeklo, a vstávat si, jak jsem chtěla :-) Do toho mám celkem problém tu pro mimi něco nachystat, pač mi to naše dráče do všeho leze a i když ji nechám, aby si to prohlídla, tak do toho vleze klidně druhý den zas a pořád tu tak mám všechno od ní rozhrabané. Takových hraček dostala k Vánocům, ale ne, nejzajímavější jsou kousátka a chrastítka pro mimi… ;-) Jsem fakt zvědavá, jak to pak bude fungovat v tandemu s mimi, za jak dlouho si to všechno nějak sedne, pokud teda vůbec :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
18.2.21 16:30

Ahoj holky…tak kontrakce mi začali už včera, nejdřív po hodině a pak po půl…takže jsem spala jen na půl…ale moc jsem to k porodu nepriklanela, protože to už tu bylo mockrát a pak nic… akorát cca od 4 se začali zkracovat a po 6 byli po 5 minutách.. Udělali monitor a pak přišla na řadu lahůdka… tyčinky 🤦 no u toho jsem brečela jak malá holka…pak mi hned naskočili bolesti po ani ne minutě…opět monitory a na těch jsem musela být skrz špatně ozvy pořád, bolesti nehorázný až jsem si každou kontrakci prozvracela, zabrali nějaký léky do žíly, ale u bolesti jsem si v duchu nadávala, že jsem nešla raději do CS 😔, chlap z toho úplně v pr… když mě viděl a nemohl nejak pomoct, požádala jsem si o léky na bolest, ty za chvíli na chvíli zabraly… Kontrakce pak tolik nebolely, ale pak místo bolesti přicházel šílenej pocit na tlačení… Moc se mi to nezdálo, tak chlap běžel pro sestru…ta naznala že rodíme 🤣 dítě mě vyslyšelo 🙏 🙏 🙏… A tak na nás Áda v 11:16 vykoukla s 48 cm a váhou necelý 3 kilca, takže u nás se i trefili do odhadu…a dokonce mě nemuseli ani sit nebo tak… Teď už si tu spolu ležíme a je nám fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
18.2.21 16:33

❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
18.2.21 16:42

@Pavla.kd :srdce: No to je princezna. Moc gratuluji. Prosím tě co to jsou ty tyčinky? Mě chtějí vyvolávat tabletkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
18.2.21 16:53

@Nemo78 já nastupovala včera ráno a dali mi tam nějaký tyčinky do rána. Prý tím dozrává hrdlo nebo čípek teď nevím.. 🙈 a pak mi tam ráno po vyndání těch tyčinek dali tabletu…cca v 7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
18.2.21 17:07

@Pavla.kd aha. Děkuji za info. To jsou teď vymoženosti, tyčinky, balónky celý hračkářství. Tak uvidím co tam narvou mě. Zatím mluvil jen o tabletě tak se nechám překvapit, ale mám porodit ten den tak asi jen tu tabletku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
18.2.21 17:55

@Pavla.kd strašně moc gratuluju, krásná zpráva :srdce:!!! A princezna je kouzelná, ať ti dělá jen radost!!! Já mám ofiko termín zítra a zatim to teda vůbec nevypadá, že by něco mělo v nejbližší době přijít. Už nás tady stále těhotných je jako šafránu koukám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
18.2.21 17:57

@Pavla.kd Ježíši, to je nádherný kulíšek! :srdce: Moc gratuluju, i když užila sis teda svý, uf uf, ale hlavně že to všechno dopadlo dobře a ty i malá jste v pořádku :hug: Tak ať se vám spolu daří, ať můžete brzo domů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí