TP únor 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
434
23.3.21 09:25

Holky, co máte už doma starší mimča, držim palce, ať si to brzy sedne a jsou to ti praví starší bráchové a ségry. Chce to ale asi čas… Já jsem právě nad tim přemýšlela, jaký by to bylo, kdybych už tady jedno starší měla a popravdě, kdyby třeba nechodilo alespoň na půl dne do školky, tak si to neumim představit. Takže před Vámi rozhodně klobouk dolu! Mě by teď přes den malá nejradši úplně vysála, hlavně dopoledne - to chce cca každou hodinu, teď i po půl. Prsa mi zrovna teď visí jak dva prázdný pytlíky :lol:. V noci ale pořád vydrží těch 5 (6) hodin, takže se vyspim celkem krásně a dopoledne to hold doháníme. Snad jí to zase brzy přejde, ještě do pátku to měla přes den po těch 3 hodinách, jsem si podle ní mohla řídit budíka…
@Narysa kyčle se určitě srovná, kord když to takhle poctivě dodržuješ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
23.3.21 09:42

Ahoj holky, tak to mam presne ja, mam dceru 6 let a jak zavreli ry skolky, tak je to sileny :roll: ona je uzasna, doma hrozne pomaha, brachu miluje ale proste me mrzi, ze se ji tolik nemuzu venovat 8o hodne chodime ven a koukame na pohadky ale jinak si hodne musi hrat sama :? Uz aby ty skolky otevreli. Jinak Davidek je hodne miminko, staci prijit na to co mu vyhovuje, snazit se dodrzovat rezim a jde to. Brisko ho trapi taky ale ne nijak moc, myslim ze uplne normalne. A jinak mam pocit, ze me taky vysaje. Chce prso snad co hodinu, taky mel pred tydnem uz 4,6kg puclik jeden :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
23.3.21 14:13

@papousekkakadu Jo, kolikrát teskně vzpomínám, jak jsem si po uložení mimi mohla dřív zdřímnout s ním ;-) Dneska mimi nespí už od šesti hodin, zabrala až asi před hodinkou, jinak baštila a nebo řvala. Super den, zvlášť když se u toho člověk snaží něco udělat… Ale v noci to u nás taky celkem jde, někdy nám vyjdou dvě kojení, někdy jen jedno, tak doufám, že kvůli tomu nepůjde mlíko úplně do háje. Jinak ty kyčle nám vyšly hraniční, tak nám tu peřinku radši dali, ale je to fakt hrozný opruz. Prý v šestinedělí se ty kyčle vyvíjí rychle, ale kdoví, jestli nám na spravení bude těch 14 dní stačit. Fakt se bojím, že to budeme muset dávat dýl. No, uvidíme… Aspoň že je teď chladno, nedokážu si představit, kdyby se v tom Miška musela pařit např. v létě. Jinak já musela malou na kojení nějakou dobu budit, protože špatně přibírala, teď zkouším bez buzení, ale ona je na sání lenoška, u prsa mi dříme a pak se vesele dokrmuje na UM. Ostatně i se starší jsme měly MM a UM po celou dobu (2 roky, pak ještě rok jen UM), tak jsem víceméně smířená s tím, že i tentokrát to tak nejspíš bude. Takže za sebe bych pořádnýho savce brala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
23.3.21 14:18

@Martduza A jaký máš věkový rozdíl? U nás už se to pomalu taky lepší, ale záleží dost na tom, jak to má mimi zrovna se spaním. Když nespí a řve, tak je den samozřejmě nanic a starší se chová pak taky šíleně. Venku to ještě celkem jde, malá v kočárku spí hezky a starší se zatím ráchá ve všech možných loužích a skáče v blátě… :zed: Jinak mám taky pocit, že v porodnici u sestřiček byla malá hodná a jakmile mi ji daly, tak se nejspíš „rozbila“ :mrgreen: - v noci spánek všelijaký, bolení bříška atd… no, jako u vás :-D Tak držím palce, ať je u vás co nejvíc klídek a pohoda :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
25.3.21 20:23

@papousekkakadu Ahoj, tak kyčle na dnešní kontrole byly obě IIA, tedy normální nález (jupííí!), přesto nám doktor řekl, že peřinku dál 23 hodin denně a za 14 dní kontrola, což byla pro mě dost studená sprcha, protože jsem fakt doufala, že když se nám to takhle krásně zlepšilo, že už se té příšernosti zbavíme. Jako pochválil nás, že je vidět, že nosíme a cvičíme poctivě, ale že když už se to předepsalo, tak že to prostě už víc sledujou. Štve mě to, protože IIC jsme měli hraniční (jen o dva body), doktor tehdy říkal, že kdybychom přišli třeba o dva dny později, tak už by byl nález nejspíš v normě. A jinak starší tam v ordinaci děsně vyváděla, až jsem se za ní styděla :oops: Fakt horší než pytel blech… A jinak mladší dneska saje jako o život, až jsem si říkala, jestli na ni nepřišel nějaký růstový spurtík. A vřeští teda od rána, moc toho zatím nenaspala a teď taky nechce zabrat. Uf uf. A jak bojujete vy? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
26.3.21 04:42

@Narysa těch 14 dní ještě vydržíš a pak budes mít klid… hlavně že se to spravilo, nás čekají kyclicky v 6 týdnech ve středu, tak jsem zvědavá, do teď jsme nemuseli teda dávat nic, tak snad u toho i zůstaneme, ale rehabilitujeme s kotnickama, jak měla málo místa v bříšku, tak se jí stočili dovnitř ty nožky, tak několikrát denně masiruju a cvičím s kotnickama. Jinak malá ji pravidelně po těch cca 3 hodinkách. Jsem zvědavá o kolik vyrostla a přibrala, k dr. jdeme v úterý, ale je to už pěkný macik. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
26.3.21 08:12

@Narysa vydrž a vše bude absolutně super! U nás je to teď blbý, ale snad se to zlepšuje! Už od minulého víkendu byla malá plactivejsi a najednou daleko víc vzhůru, přes den zabrala několikrát max na 15/20 minut. Dřív po kojení usnula krásně na 3 hod. Začala se i u prsa strašně vztekat. Nejdřív začala pít, pak začala vřískat, pěstičkou vzteky máchat až se bouchala do hlavy, mě do prsa, pak se zase přisála, cucla a celý do kola. Ona brečela, já brečela a přiznám se, byla na ní i trochu naštvaná, proč se jako (zbytečně) vzteká? V noci ale pořád spala krásně. Ve středu už to byl extrém. Včera jsme byly na plánované kontrole na pediatrii a za dva týdny nepřibrala skoro vůbec nic! Celou dobu chudinka řvala hlady a že jak ztrácela sílu, tak si vycucla úplný minimum a na víc neměla sílu. Kontrolní vážení před a po kojení: vypila 45, měla by 90-100 dle věku. Takže včera začal kolotoč po 3hod: zvážit, nakojit, zvážit, dodat (nejdřív umělou, protože jsem až odpo rychle jela koupit odsavacku/umělou/lavičky a proto jsem neměla odsato svoje) co zbývalo do těch 90, a zase odsát. A ona konečně zase spala!!! Dneska ráno už si sama vytáhla 55, já v noci odsala 60. Za chvíli jdeme zase k pani doktorce, ale po telefonu teď byla optimista a že se ro zvyšuje a že se zase rozkojí. No probrečela jsem celej včerejšek a noc, když jsem si uvědomila, jak jsem jí vlastně týrala hlady. Holky, všem držim palce ať jste vy i prťata v pořádku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
26.3.21 09:06

@Pavla.kd Tak držím palce, ať máte nožičky v pořádku :palec: Já si říkala, jestli u nás nebyl třeba problém to, že byla malá hodně dlouho KP. Ale kdoví. Tak hlavně že krásně rostete. My přibíráme zhruba těch 30 g denně, doktorka říkala, že když budeme mít přírůstek 150 g týdně, tak je to ok a nemusím malou budit na jídlo. Ale ona se teď stejně budí dost sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
26.3.21 09:14

@papousekkakadu Je to někdy trápení to kojení, co? :hug: Kolikrát si říkám, jaká by to byla pohoda mít jen UM, dáš lahvičku a víš, kolik vypila… Ale zase ji nechci ochuzovat o MM. My tedy stále kojíme a dáváme UM (teď zhruba 45 ml na dávku, máme BEBA), ale vážím jen jednou za dva dny před koupáním, abych zkontrolovala přírůstek. Se starší jsme fakt vážily před každým kojením a po a dokrmovaly jen určité množství do dané dávky pro její věk/váhu. Teď dokrmím, malá to někdy vypije, někdy ne, ale poslední dva dny je i tak nějaká bečivá a nespavá. A dudlík příšerka zatím odmítá. Tak držím palce, ať u vás už nabíráte krásně a ať se brzy zbavíte toho dokrmu. Jak bude větší, tak si zvládne nasosat víc a s tím, jak ještě odsáváš, tak by se ta laktace taky mohla krásně navýšit, moc vám to přeju! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
26.3.21 09:29

Mala taky byla dlouho kp otočila se cca 14 dní před porodem. Jinak já byla ze začátku taky zoufalá z kojení, přišlo mi, že nemám dost mlíka, tak jsem to nevydržela a vytáhla odsávačku, a musím říct, že se mi to mlíko tím pěkně rozjelo postupně, už teda nekojim a krmim jen odsatym mm, ale aspoň um, který jsme koupili a použili jen dvakrát nemusím dávat. Je to sice práce navíc to odsávání, ale zase to má i výhody, že nemusím před každým vytahovat kozy a zase i vím, že jedla dost a i to spaní je takový jednodušší sní teď. No vše má své pro a proti. Ale jsme tak spokojené obě dvě. Byla asi lina si vytáhnout to zadní mlíko nebo nevím…na prsu byla i hodinu a chtěla pořád i když mi přišlo že vlastně nejí a jen tam spí. Do toho distanční výuka s pubertakem. Vysvětlovat chemii nebo fyziku, angličtinu…takhle vezmu lahvičku a je. A ani ty prsa vlastně nebolí, určitě by se to pak srovnalo po delší době kojení, ale já u toho taky brečela. A tu nervozitu jsem určitě přenášela i na malou. Takže holky klid, nejste sami kdo bojuje a nebo bojoval :wink: chce to jen najít si ten svuj systém, který bude každé z nás vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
26.3.21 18:56

@Pavla.kd Tak to je super, že vám to nakonec takhle funguje ku spokojenosti vás obou :palec: A jakou máš odsávačku? Ruční nebo elektrickou? Já s první dcerkou nahrazovala jedno noční kojení právě odsáváním, abych ji nemusela budit, ale měla jsem ruční, takže nic moc se toho nevytáhlo, tak 30-40 ml max, pokud si dobře pamatuji. Teď jsem zatím odsávačku nevytáhla, protože malá se budí všelijak a upřímně se potřebuji vyspat, abych na ty dvě dračice měla přes den energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
27.3.21 08:11

@Narysa mám elektrickou, předtím jsem měla ruční a z toho mě bolely akorát prsa, protože to funguje jenom na jeden tlak. U té elektrické se to dá regulovat. Já odsavam naposledy před spaním, takže mám nachystáno na noc a pak až ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
27.3.21 17:17

@Pavla.kd takže máš zkušenost s oběma, super, tě hned vyzpovídám 😁. Jaký jsou další výhody elektrický? Myslíš, že možnost změny tlaku (tahu), pomůže i k většímu odsátí? Jakou značku máš? Zvažuju, jestli tu elektro nepořídit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
27.3.21 17:32

@papousekkakadu vzhledem k tomu, že mě to tou elektrickou nebolí, tak určitě. Navíc to máš v podstatě bez „práce“. Já si ji koupila ještě v těhotenství na vova, takže obyč. Čína, ale zatím dobrý a neměnila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
28.3.21 13:00
@Pavla.kd píše:
@papousekkakadu vzhledem k tomu, že mě to tou elektrickou nebolí, tak určitě. Navíc to máš v podstatě bez „práce“. Já si ji koupila ještě v těhotenství na vova, takže obyč. Čína, ale zatím dobrý a neměnila bych.

Super, moc děkuju za info!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital