Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno holky, tak já už to mám za sebou. Anička se narodila 17.2 po 22 hodině s váhou 3700 g a 50 cm. Možná nás už dneska pustí domů. Bylo to bolestivé ale s tím jsem počítala, měla jsem to celkem rychle za sebou, ani přípravu nestihly a ani mi dát nic od bolesti ( že prý už bylo pozdě).
Jinak sem musela rodit v rouše a to mě i vytírali. Na pokoji ji nemám, jen když jdu na chodbu nebo někdo přijde.
Všem vám moc přeji ať to máte také brzy za sebou!!
@Alllca Velká gratulace!
Tak ať se vám oběma daří!
Já doufám, že v pondělí půjdu na řadu brzo, vůbec netuším, kolik maminek tam na ten den mají domluvených, ale snad půjde všechno hladce…
… protože někdy po páté vyrážím směr nemocnice. Žaludek mám teda stažený, uf uf. Přišlo mi to lepší minule, když člověk ještě nevěděl, co to všechno obnáší. Plus jsem nervózní, jak to tam bude kvůli tomu covidu vypadat :-/
Malá dneska hodila ráno budíček obzvláště brzo, ale jinak se zdá být v pohodě, tak snad to tady s manželem v pohodě zvládnou. Já se teda moc nevyspala ani tak, protože mimi si udělalo v břiše snad hodinu aerobiku, který trval skoro hodinu, a boulilo se na všechny možné strany úplně neskutečně (hlavně do mých žeber). Ale zase aspoň vím, že je v pořádku ![]()
Tak se tu zatím mějte a těm, které mají teď termín, přeju hladký a rychlý porod. Ostatním pohodičku a žádné komplikace. ![]()
@Narysa nam ted Vojta rve kdykoli zabreci Verunka tak je to radost a to jak je clovek na ty deti furt sam je zahul me manzel chodi v pul 6 jeste se psem a jdeme rovnou koukat ten den je nejak keatky ted si ho teda uzijeme ja mam kovid tak jsme 15 dni v karantene a asi nam z toho Vojty revu oboum hrabne (jeste jsem dnes nahmatala zub tak to zas bude zazivne nez se proruzne 😔) jikak preji mnoho zdaru v porodnici ![]()
Holky, v noci jsem začala trochu spinit/krvácet a poprvé cítím i posly, tak se třeba konečně něco rozjíždí ![]()
Ahoj holky!!! Omlouvám se, ale byl to fofr, teprve teď se začínám rozkoukavat a odepisovat. V pátek, v den termínu, jsem měla kontrolu v poradně. Nakonec mě nechali jen sjet domu pro věci a do hodiny nástup zpět na akutní vyvolání. Nezdála se jim opět váha malý (odhadovali 2.5 až 2.6kg. Nakonec měla v realu krásných 2.850/45cm), že má málo plodovky a kvůli nízké váze asi už nefunkční placenta. Vyvolávat začali oxytocinem + balonky v pátek ve 14h. Malá se narodila v sobotu v 17h. Teď trochu bojujeme s kojenim a slabou žloutenkou, snad nás ale zítra už pustí domu. Horší je, že na pokoji vedle nás byla bezpříznaková covid maminka, kterou ani vstupní antigen testy neodhalily. Ona to ani nevěděla, až v den propuštění ji vytrasovala hygiena (tzn. včera). My 3 maminy na pokoji jsme s ní sice přímo do styku nepřišly, ale pro náš a jejich pokoj je společná místnost pro hygienu mimin (přebalování, mytí, vážení,..) a ten používala zároveň s námi. Teď nemocnice moc neví co s námi. Část personálu se k nám chová jako k pozitiv, část naštěstí normálně. Bude nás kontaktovat hygiena a nejspíš nás čekají PCR testy a karanténa. Takže to pěkně začíná
. Všem, co to mají před sebou moc držim palce a co už mají mimča u sebe gratuluju 😍!!!
@Narysa myslim na tebe a držim palce, ať vše proběhne rychle a hladce 🙃!!!
@papousekkakadu moc ti gratuluji a doufám, že jste ten covid nechytli… ✊ ✊
Ahoj holky, tak od včerejška už jsme doma, bylo to nahonem, hádám, že to odlifrovávali rychle kvůli covidu, a od té doby je to celkem mazec. Až si říkám, jestli na to vůbec mám, zvládnout dvě děti :´-( A to tu mám zatím manžela doma a stejně si přes den nestihnu ani na chvilku sednout. Takže zatím z toho mám dost depku a vůbec netuším, jak si to všechno zorganizovat. A upřímně mě děsí, jak to tu budu dávat, až tu budu sama. Vy co máte dvě děti, jak to u vás přes den funguje? A za jak dlouho si to zhruba všechno sedlo? Jinak já i malá jsme v pořádku, zatím se snažíme nějak poladit kojení, noční spaní stojí zatím za houby a i přes den je to dost nevyzpytatelné… no, musím letět, nahoře už je zase rušno…
@papousekkakadu Moc gratuluju a doufám, že jste v pořádku? Dej určitě vědět! ![]()
Ahoj holky,
tak nás už dneska taky pustili domu. V úterý jsme měli nástup na vyvolání, tak to malý asi vycítil a o půlnoci mi začaly kontrakce. Tajze jsme přijeli na vyvolání a doktorka řekla, že se to pěkně rozjíždí, že to je nakonec porod spontánní. Za to jsem moc ráda, ale i tak to byl velice výživný porod
Naštěstí všechno dobře dopadlo a Danik na nás vykoukl ve 21.02 hod, 3420g a 50cm. Je nádherný a dělá nám s taťkou jenom radost.
Všem gratuluju k miminkum a přeji jen to dobré. A pokud tu je ještě nějaká cekateoka, tak ať se taky brzy dočká toho svého štěstíčka ![]()
@Narysa ono se to zlepsi u nas je to uz take lepsi mala je s nami doma uz 5 tydnu a uz to docela jde doma jsem byla s detma sama tyden a slo to sice jedine jidlo co stihnu je obed a rano a vecer vypiju caj ale jinak to jde ted tu jen zase manzel mame kovid tak jsme v izolaci 🤪 ale manzel je uz ze syna dost na prasky nejak nemuze prez den spat a furt buli ze je unaveny do 9 mesicu spal pekne a pak se neco zvrhlo a ma to jak na houpacce tak snad se i ten spanek az mu bude rok zlepsi 🙃 ![]()