TP únor 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1866
10.4.21 22:11

Ještě jeden dotaz - taky vaše miminka trápí novorozenecké akné? K tomu už jí začaly padat vlasy, takže je to fakt fešanda ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
11.4.21 05:35

@Narysa mě se fakt osvědčila biogaia jednou denně 5 kapek a před každým jídlem 8kapek espumizanky malé dávám kendamil a jestli ji to trápí jednou za týden hodinu tak to je moc :) ale babycalm si holky taky tady hodně chválí ale to jsem ještě nezkoušela nebylo proč :) a decko mám v té biogaie a ještě dávám kapku od Terezie.. Kdyby nepomohlo mlicko zkus něco třeba budeš také spokojená.. Ještě mám dotaz na tebe jak často ti kadi po tom umělém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
11.4.21 12:35

@Dysis1 Díky moc za tipy :-) Babycalm a Biopron už mám koupené, takže to otestuji v další vlně. Ale jestli bude Miška jako starší dcerka, tak té nepomohlo nic, až pohyb. Ale beru každé zlepšení :-)
Stolici má po UM tak jednou za dva, tři dny, ale pořádnou nálož. Ale my máme UM jako dokrm, k tomu kojím, zpravidla dělám 4 dokrmy za den, tak 50-55 ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
11.4.21 20:00

@Narysa tak to máš stejný taky za 2 dny tak nějak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
11.4.21 21:07

@Narysa syn to mel taky tak prez den si hodil par desetiminutovych chrupek a pak se zase kroutil a pomohl az cas a vecer byl unaveny a spinkal celou noc a teda nebudila jsem byl to jedlik takze nestradal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
11.4.21 23:38

@nnikuskaa Já bych nejradši taky nebudila, ale snažím se, abychom měly aspoň to jedno kojení za noc. Ona je navíc bohužel strašně líný savec, takže kdoví, jak dlouho to kojení vůbec udržíme. Jako u prsa by byla nejradši pořád, ale spíš žužlá, než že by pořádně tahala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
13.4.21 22:52

Tak my dnes máme za sebou očkování Rotavix. Odpoledne byla trochu uplakaná a kroutila se, asi jí to bříško bolelo. Už ale spí a zdá se, i já se vyspim. Holky, jak to máte s hexa vakcínou? Necháte jí už v těch 9 týdnech věku, nebo budete chtít odklad? V obou případech se klidně rozepiště proč jste se rozhodly tak či onak. Případně, jestli už jí máte za sebou - jaká byla reakce? Předem děkuju za názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
13.4.21 23:03

@papousekkakadu Nás čeká příští týden Hexa dle očkovacího kalendáře + k tomu pneumokok. U starší to bylo v pohodě, tak doufám, že teď bude taky. Ale trochu nervozní jsem stejně ;-) A pořád nevím, zda dát očkování proti meningokokovi nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
13.4.21 23:46
@Narysa píše:
@papousekkakadu Nás čeká příští týden Hexa dle očkovacího kalendáře + k tomu pneumokok. U starší to bylo v pohodě, tak doufám, že teď bude taky. Ale trochu nervozní jsem stejně ;-) A pořád nevím, zda dát očkování proti meningokokovi nebo ne…

@Narysa Nám to vychází na 1. dávku v těsně necelých 10 týdnech věku, takže taky dle očk. kalendáře. Všechny „koky“ určitě taky nechám naočkovat, takže meningokok/pneumokok. Ten pneumokok Mudr chtěla dát najednou s hexou, ale radši ho nechám píchnout jindy, ať to pro ní neni taková nálož najednou. Koukám, že dnes se už automaticky očkuje tou „šetrnou hexou“, dle diskuzí byla ještě relativně nedavno novinkou a musela se platit. No tak snad to bude vše ok.
Teď jsem malé kontrolovala teplotu - normálně má 36.6 až 36.8 a teď má 36.9, takže i ten Rotavix snáší fajn.
První očkování prvního dítka a já jsem z toho vyplesklá jako fík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
14.4.21 06:05

@papousekkakadu to jsou ty kapičky? Na ty rotaviry? Jinak malá by měla jít na hexu v úterý. To bude mít dva měsíce podle datumu narození jinak necelý 9 týdnů podle týdnů narození. Jinak přemýšlím o těch na meningokoky a jak je proti zánětu středního ucha a zápalu plic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
14.4.21 09:37

@Pavla.kd jj, byla to nějaká sladká emulze, kterou jí sestra kapala do pusy. Malá si na tom fakt pochutnala a chtěla ještě přídavek 😂. Noc nakonec úplně v pohodě. Já ten meningokok a streptokok dám určitě, ty následky jsou strašný a postupuje to šíleně rychle. Ony jsou ještě vakcíny proti zánětu ucha? Tyjo, to si pozjišťuju, děkuju za info! Já na to jako dítě trpěla, pořád jsme byli na ušním na píchání. Do teď, když fouká vítr a nemám čepici, tak mě pár dní bolí uši a hlava. Dneska jedeme pro změnu do nemocnice na 2.kontrolu kyčlí a pak na 2 týdny snad bude od doktorů klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
14.4.21 11:09

Taky vám připadá, že se s těmi prťaty pořád někam lítá? ;-) A to jsme si k tomu ještě přidali 2× extra převážení u Pedi a extra kontroly kyčlí… Manžel už z toho šílí, protože nás tam vozí a pak má v práci hoňku, aby to napracoval… Mě zítra pro změnu čeká kontrola na gyn po šestinedělí. Příští týden máme to očkování mimča a den předtím mám já, manžel i starší dcerka zubaře :lol:
Ale aspoň se zdá, že se malé konečně zlepšily ty koliky… kdybych ji včera v jednu v noci nebudila na krmení, tak spala od devíti večer do sedmi do rána… Na jednu stranu je to fajn, na druhou stranu se mi moc nelíbí ji budit, protože pak je stejně docela líná sát a já se bojím, jak dlouho se nám takhle udrží mlíko. Jo a vzhledem k tomu, že jsem zvýšila dávku Enticonu z jedné denně na dvě, tak ani teď nevím, zda to zlepšení je díky tomu a nebo díky změně UM…
Ohledně očkování - co jsem tak četla a slyšela, tak ty první dávky jsou většinou OK a bez reakce. Ale my ani u starší zatím neměli nikdy žádné větší potíže krom zvýšené teploty. Ale ty meningokoky zatím nemá, teď v květnu ji čeká druhá dávka žloutenky. Já u těch meningokoků fakt nevím… jako není to tak časté onemocnění, ale když to dítě chytne, tak je to dost často zlé… Jenže zase je několik typů, takže se musí očkovat několik vakcín, aby to mělo smysl…
Jinak my rotaviry nedávali, po vyhodnocení rizik nám to nepřišlo úplně nezbytné. Ale to je i díky tomu, že jsme zatím mimo dětský kolektiv.
Tak držím palce, ať očkování proběhne hladce a i ty kontroly kyčlí! :hug:
Já koupila malé ty abdukční kalhotky, ale zatím schnou po vyprání, tak jsem zvědavá, jaký budou mít úspěch… a samozřejmě doufám, že zastanou svou funkci a že ta kontrola kyčlí po měsíci a něco bude už ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
14.4.21 11:21

@papousekkakadu já na to pravé taky trpěla a dost si pamatuji jak to píchání pak bolí. Já se pak mrknu jak se ta vakcína jmenuje a dám ti vědět, ale hradí to pojišťovna :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
14.4.21 11:25

@Pavla.kd A není to zrovna to očkování proti pneumokokům? Synflorix je hrazená od ZP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
14.4.21 11:27

Mám tu leták od toho Synflorixu od Pedi - píšou, že je proti zánětu mozkových blan, středního ucha, otravy krve a zápalu plic. To jsme dávali i starší. A někde jsem četla, že očkování proti pneumokokům snad zmírňují i průběh Covidu u dětí a starších lidí, ale nevím, nakolik je to fakt pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí