Poradna duly
Jana Čurdová
@Narysa já jsem naštěstí měla štěstí, že dcera bráchu brala v pohodě, když byl malý. Jsou od sebe 3 roky. Ona měla období vzdoru až když šla do školy. Vadilo ji, že ona musí dělat úkoly, zatím co on si mohl hrát. Takže to těžce sabotovala a úkol na deset minut jsme dělali klidně dvě hodiny.
Holky, krásné dobré ranko. S cvičením se přiznám, že jsem to odsunula pondělí. Jenom doufám, že to zítra nebude probíhat takhle:
@papousekkakadu a sakra, na tom obrázku jsem já 🙈 🙈 🤣… Jinak knížka o pilates přečtená a uklizena zpět v knihovně 😁 se ani nedivím, že byla za pár kaček ve výprodeji…není tam nic, co bych neznala, jen to má svůj název 😁
Tak ja se hlasim do party cvicicich. Mam uz pres 2 mesice od porodu CS, takze vccera uz jsem vlezla poprve na orbitrek
mela jsem trochu strach kvuli jizve ale byla to pohoda. Zacinala jsem jen na lehkou zatez. Pak jsem si dala nejake protahovani. Dnes jsem vyuzila toho, ze manzel vzal deti ven a dala ksem dalsich 21minut na tezsi zatez plus par cviku. Snad se do toho poradne dostanu, leto se blizi ![]()
@papousekkakadu To je krásný!!!
Já to zatím na cvičení nevidím, spíš úpravu jídelníčku. Jako dneska jsem šla spát v půl druhý ráno, do pěti minut se vzbudila malá na kojení, do postýlky jsem ji dala kolem čtvrtý a ona se před půl sedmou opět vzbudila, takže ráno nevím, kdy bych stíhala cvičit, a jakmile jsou obě dráčata vzhůru, tak je to bez šance… A když večer uložíme, tak mám ještě zpravidla nějaké domácí práce jako vaření a úklid… navíc večer už jsem urvaná, že jsem ráda, že si můžu po tom všem na chvilku sednout. Takže asi až bude mimi starší a starší dcerka ve školce (chceme dát od září, ale radši bych mimospádovou školku a tam nevím, zda ji vezmou…). Stejně si chci zajít za OL, aby mě poslala k fyzioterapeutovi kvůli diastáze, a to prý se mám zastavit tak za půl roku kvůli tomu, že jsem měla CS. Jo a navíc mě za chvíli čeká plení naší „úžasné“ obrovské zahrady a mytí oken, to bude hnedle pohybu. Jen zatím netuším, jak to dám časově, snad až začne zase jezdit babi. Protože starší jak je na zahradě chvíli bez dozoru, tak tam začne dělat ilegální činnosti ![]()
@Pavla.kd Já lituju, že nám nevyšlo druhé dítě dřív (měla jsem dva spontánní potraty za sebou), protože tenhle věkový rozdíl je fakt náročný. Tak uvidíme, jestli to školka zlepší nebo zhorší, zatím se do ní těší. Akorát je blbý, že není moc zvyklá na děti, tady u nás na vesnici na hřišti málokdy někoho potkáme a herničky a Sokolík kvůli covidu nevyšly ![]()
@Pavla.kd To jo, jen jsem si přála jí to trochu ulehčit. Ale třeba si dělám zbytečné obavy a zvládne to líp, než čekám… kéž by ![]()
Holky, jak jsou na tom vaše mrňata se spánkem? Ta naše dnes od sedmi ráno do půl jedenáctý večer dala jen jeden asi dvouapůlhodinový spánek, jinak byla vzhůru a převážně řvoucí. Jako v tom se nedá ani věnovat staršímu dítěti, ani nic kloudně udělat, jen ji průběžně chovám, přikojuju a vozím. Jako v noci spí pak celkem slušně, ale přes den je to každý den zhruba takhle ![]()
Mně malá spí pořád hezký…vždy ji dám po probuzení zas za hodinu spát, nesmí přesáhnout tu hoďku, pak je přetažená a nemůže usnout. A vždycky ty dvě hodiny spí. Až odpoledne dá tak po hodince. To už se jí ten spící interval krátí. A v noci vstává většinou ve 2-3 ráno a pak se budí po 3 hodinkách. Ji po 3 hodinách. Takže to tak vychází i s tím spánkem přes den. V neděli měla dva měsíce. Dneska nás čeká očkování hexou.
Já mám s Pavlou stejný nejen váhový přírůstek a následné shazování, ale evidentně i dítě 😁. Malá taky přes den spí po ty hodince, max hod a půl od probuzení. A je to tak na půl až 3/4 hod. Dopoledne je to delší, odpo zkracuje. V kočáru spí ale klidně i hodiny 4 a pak se teda ihned dožaduje krmení, nazýváme to krmení dravé zvěře 😂. Večer jí dávám spát kol 19h, do půl hod max spí a první buzení má mezi půlnocí a 1h, pak kol 4. A kadí jednou denně (výjimečně 2×) a zásadně po tom ranním krmením, když přebalim plenu. Přece nebude kadit do počurany, počká si, až dám čistou. Takže zadek pod umyvadlo a to mytí i když jí probudí a nadšeně hejká a směje se na celý kolo, tak zase hned usne. Jinak teda včera jsem cvičila, pak jsem ještě tahala štafle ze sklepa do 2.patra a dneska skoro nemůžu chodit ![]()
Tak co cvičenky?
Ja mam dnes svoji pul hodinku na orbitreku splnenou
postupne si chci zvysovat intervaly, ale kvuli jizve to nechci prepisknout ![]()
@marti.sucha dobře ty
. Nakopávač jako ty je potřeba!!! Já po včerejšku vůbec nemůžu na stehna
. Za chvíli půjdeme s kočárem ven a u vstupu do lesoparku máme obří krpál - jsem zvědavá, jak tu cestu dolu dám. Dolu je to po cvičení vždycky horší, než do kopce
… ale po návratu se chci aspoň protáhnout na karimatce…
@papousekkakadu ja potrebuju aby nekdo nakopaval me
tak jsem rekla manzelovi, ze uz mi nesmi rikat jak mi to slusi ale ze mam previs na brise, muj zadek uz se mu nevejde do ruky a at se zvednu z gauce at se za me nemusi stydet a at jdu neco delat
no moc mu to nejde, vzdy mi radsi rekne, jestli nechci jit spat s mrnousem ![]()