Poradna duly
Jana Čurdová
Tak dneska jsme úspěšně absolvovali zubaře se starší dcerou, zítra nás čeká s mladší první očkování Hexa + Synflorix, tak snad to bude v pohodě… Jinak malá dnes celkem přes den i spala, takže jsem měla konečně pořádně čas i na starší, a i méně řvala, takže i v bdělém stavu jsme dokázaly nějak dohromady fungovat, jupííí
Kojení je ale stále boj, dost se mi přitom vybavuje podobné trápení se starší dcerkou, to bylo úplně to samé a nakonec jsme s dokrmy vydržely kojit do jejích dvou let a kousek. Držím si palce, aby to i tentokrát dopadlo aspoň takhle…
@Narysa tak držím palce a ať máte zítřejší očkování v poho. 🤗
Ahoj holky, tak očkování máme za sebou, včera teda malá prořvala de facto celý den, teplotu měla nejvíc 38,3 před odečtením, takže jsem nemusela nic dávat. Dneska už byla teplota nižší a i řvaní bylo v obvyklé normě, tak snad už to bude zítra dobré. Dávali jsme Hexu+Synflorix. V květnu čeká starší dcerku druhá dávka proti žloutence a mám se do té doby rozhodnout, zda dát mladší první dávku Bexsera. Problém je v tom, že já pořád nevím… starší jsme nedávali, ale když teď půjde od září do školky, tak je zase určité riziko, že by mohla něco přitáhnout domů, ne?
@Narysa to máš těžké s tím očkováním, já malé očkování dát chci, ale teď se nám rozjel atopický ekzém takže nám to zrušila na dobu neurčitou.. ale už teď se bojím jak na to bude reagovat.
Jinak všichni co máte druhé dítě máte můj obdiv! Já jsem vyřízená z jednoho
.. a ještě mi hrůzu věcí zakázali jíst kvůli tomu ekzému, tak nemám ani jak dobít baterky
.. ale kafe piju jednou denně, tak aspoň něco ![]()
@Alllca Kafe musí být
Taky si říkám, jak máme fungovat, když nic „dobíjecího“ vlastně nemůžeme konzumovat. A já mám problém i s vařením, když jako nemám jíst zelí, kapustu, brokolici, květák, luštěniny… svědomitě jsem to všechno vyřadila z jídelníčku a malou stejně prdíky trápí… ![]()
@Narysa píše:
Ahoj holky, tak očkování máme za sebou, včera teda malá prořvala de facto celý den, teplotu měla nejvíc 38,3 před odečtením, takže jsem nemusela nic dávat. Dneska už byla teplota nižší a i řvaní bylo v obvyklé normě, tak snad už to bude zítra dobré. Dávali jsme Hexu+Synflorix. V květnu čeká starší dcerku druhá dávka proti žloutence a mám se do té doby rozhodnout, zda dát mladší první dávku Bexsera. Problém je v tom, že já pořád nevím… starší jsme nedávali, ale když teď půjde od září do školky, tak je zase určité riziko, že by mohla něco přitáhnout domů, ne?
Ahoj Naryso, já nechám malou očkovat jak Bexserem (meningokok), tak Synfllorixem (pneumokok). Jenom už jsem předem doktorce hlásila, že to nechci zároveň s Hexou, ale v jiný termín, ať nemá takovou nálož najednou…
@Narysa no právě, půlku věcí nesmíme kvůli nadýmání, další kvůli alergii a já skrz ten ekzém nemůžu ani mléčné, oříšky, med, vejce a čokoládu, takže toho moc nejím no
… Ale říkám si že to nějak zvládnu, hlavně aby byla malá v pořádku
Holky a dávali jste někdo rotavity? Já je dát chtěla, ale vypadá to že je asi nestihneme skrz ten ekzém
@Alllca Já je chci dát, budem ji to dávat zároveň s prevenarem.
@Alllca jj, minulý týden první dávka… bez reakce, jenom teda odpoledne prděla jako fík a teplota 36.9. Druhý den vše v normálu.
@papousekkakadu Já se taky spíš přikláním k tomu naočkovat, ale upřímně mám obavu, jak to bude snášet… Pedi říkala, že máme vzít Paralen čípek s sebou a dát ho už před očkováním…
Jinak teď to vypadá, že už máme teploty úspěšně za sebou, tak hurá ![]()
@Narysa super že už je bez teplot ❤️!!! mě naše pedi nic neříkala, ale kamaradce ta její, přesně to co tobě - dát předem kousek čípku (paralen/nurofen,…), klidně už doma před cestou na očkování. Teď jsi dávala něco předem?
@papousekkakadu Díky ![]()
Teď ne, měli jsme dát 1/2 čípku při teplotě nad 38,5 (před odečtem) a naštěstí jsme měli max 38,3.