TP únor 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5421
14.4.21 11:57

Jo jooo, to je ono…teď jsem koukala na tu brožurku od Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
15.4.21 12:49
@Narysa píše:
Taky vám připadá, že se s těmi prťaty pořád někam lítá? ;-) A to jsme si k tomu ještě přidali 2× extra převážení u Pedi a extra kontroly kyčlí… Manžel už z toho šílí, protože nás tam vozí a pak má v práci hoňku, aby to napracoval… Mě zítra pro změnu čeká kontrola na gyn po šestinedělí. Příští týden máme to očkování mimča a den předtím mám já, manžel i starší dcerka zubaře :lol:
Ale aspoň se zdá, že se malé konečně zlepšily ty koliky… kdybych ji včera v jednu v noci nebudila na krmení, tak spala od devíti večer do sedmi do rána… Na jednu stranu je to fajn, na druhou stranu se mi moc nelíbí ji budit, protože pak je stejně docela líná sát a já se bojím, jak dlouho se nám takhle udrží mlíko. Jo a vzhledem k tomu, že jsem zvýšila dávku Enticonu z jedné denně na dvě, tak ani teď nevím, zda to zlepšení je díky tomu a nebo díky změně UM…
Ohledně očkování - co jsem tak četla a slyšela, tak ty první dávky jsou většinou OK a bez reakce. Ale my ani u starší zatím neměli nikdy žádné větší potíže krom zvýšené teploty. Ale ty meningokoky zatím nemá, teď v květnu ji čeká druhá dávka žloutenky. Já u těch meningokoků fakt nevím… jako není to tak časté onemocnění, ale když to dítě chytne, tak je to dost často zlé… Jenže zase je několik typů, takže se musí očkovat několik vakcín, aby to mělo smysl…
Jinak my rotaviry nedávali, po vyhodnocení rizik nám to nepřišlo úplně nezbytné. Ale to je i díky tomu, že jsme zatím mimo dětský kolektiv.
Tak držím palce, ať očkování proběhne hladce a i ty kontroly kyčlí! :hug:
Já koupila malé ty abdukční kalhotky, ale zatím schnou po vyprání, tak jsem zvědavá, jaký budou mít úspěch… a samozřejmě doufám, že zastanou svou funkci a že ta kontrola kyčlí po měsíci a něco bude už ok…

super, že se malý ty koliky zlepšily!!!
Já se teď snažim objednat na kontrolu po šestinedělí, nějak se ale nemůžu dovolat. Zubaře už máme s manželem domluvenýho. Mě ještě čeká trhání obou spodních osmiček na stomatochirurgii :,(. Žádanku už mi loni na jaře zubař vypsal, ale pak jsem otěhotněla. Teď po porodu mě chytly už 2× a žádnej med, fakt chtěj ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
15.4.21 12:50
@Narysa píše:
Mám tu leták od toho Synflorixu od Pedi - píšou, že je proti zánětu mozkových blan, středního ucha, otravy krve a zápalu plic. To jsme dávali i starší. A někde jsem četla, že očkování proti pneumokokům snad zmírňují i průběh Covidu u dětí a starších lidí, ale nevím, nakolik je to fakt pravda.

jeee, super, že už je to v tom Synflorixu, pěkná zpráva, děkuju za info ;)!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
15.4.21 19:54

@papousekkakadu Tak jsem to asi zakřikla, protože dnešek je totální horor. Od desíti do teď (osm večer) malá nespí a řve. Ach jo. Takže starší je extra protivná, protože se jí nemůžu pořádně věnovat. Fakt miluju ty články, jak se miminu člověk vlastně nemusí věnovat, protože pořád spí, takže je režim de facto pořád při starém, aniž by byl starší sourozenec nějak zvlášť ochuzen…
Já měla tu kontrolu po šestinedělí dnes, asi vše ok, rovnou to spojili i s roční prohlídkou. Tak aspoň mám od toho zase na čas pokoj. Zubaře teda nezávidím, držím palce, ať je to brzy zahojené. Já mám zase „restík“ v podobě tetanovky, nejdřív jsem byla těhotná, pak kojila, pak těhotná a teď kojím… Takže pak mě čeká odběr na zjištění protilátek, který si budu muset uhradit, a pak se uvidí. Jsou to radosti ti doktoři, co? Pořád něco, když ne s píďatama, tak aspoň my ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
15.4.21 21:52

@Narysa to teda 😕… mě teď malá překvapila - teď večer začala ze spaní křičet, plakat, kňučet. Přitom celou dobu spí. Dočetla jsem se, že je to normální. Ale je to teda strašný to poslouchat… tak tady sedim vedle postýlky a hladim jí, kočičku malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
15.4.21 22:38

@papousekkakadu To chápu, u první dcerky jsem to taky zažila, ale to už byla starší. Mně se konečně podařilo mladší uspat u prsa - zhruba kolem půl desáté - uf uf. Nejradši bych si teď po tak náročném dni dala něco sladkého na nervy, ale zatím odolávám, přece jen mi po porodu nějaké kilčo zůstalo, tak bych se jich do konce roku ráda zbavila. A bohužel kojením jsem nikdy nic moc nezhubla. Mimochodem děsně se mi líbí doporučení, že se po porodu má často lehat na břicho, aby se děloha dobře zavinula a bříško zploštilo… jako kdyby byl snad přes den na nějaké polehávání na břiše čas… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
16.4.21 02:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
16.4.21 02:14

Já se odhodlávám začít každej den trochu cvičit, zatim aspoň pozvolna. No snad dneska se to třeba i povede 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
16.4.21 07:24

@papousekkakadu Já si říkám, že taky začnu cvičit.. ještě v tehu jsem si koupila knížku pilates, jsou tam i cviky na balónu, tak jsem si říkala pozvolna bych mohla začít. No, jediný pokrok byl, že jsem ji vytáhla z police a leží na stole 🤣 🤣 🤣. Chtěla jsem si ji pročíst aspoň 🤣 🤣 🤣 a ani k tomu jsem se ještě nedokopala 🙈 🙈 🙈 🙈. Aspoň starší dcera si ji prolistovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
16.4.21 09:02

@Pavla.kd častý osud těhle knížek 😂… já mám v knihovně už asi dva roky knížky od Břicháče Toma (zdravá rychlá jídla). Pro jistotu hned první i druhej díl, když už jsem platila poštovný, že? Myslim, že jsem je ještě ani neprolistovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
16.4.21 09:33

@papousekkakadu i tuhle knížku jsem si kdysi koupila, přečetla a pouzila asi dvě tři jídla…teď jsem si vzpomněla, že se na ni práší u švagrové 🤣…taky jsem nutně potřebovala knížku hubneme s katchabou nebo tak nějak…přečetla, zkusila pár receptů a teď je jí fajn na poličce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
16.4.21 09:40

Já mám zase krásný eliptical, na který akorát sedá prach :-D Naposled použit před příchodem prvního děcka… Stejně to není fér, celý den se člověk nezastaví, večer urvaný, ale nic tím nezhubne. Jo a dobré jsou i knížky ohledně výchovy… první dvě jsem ještě stihla přečíst, ale tu třetí zatím ne… a ony ty rady na tu starší dračici stejně zatím vůbec nefungují, je to prostě poděs a obávám se, že nejlepší rada je ta, že se tohle období prostě musí nějak přetrpět a přežít. A že pokud dítě neutrpí fyzickou újmu a rodič psychickou, tak se to může považovat za úspěch ;-D
Chi, mě pobavila včera sestřička na gyndě, co mi chválila, jak vypadám rozzářeně a spokojeně… já sotva lezla, jak toho teď moc nenaspím, ale fajn, každý kompliment dobrý ;-D
Jak jste na tom vůbec s váhou? Kolik vám zůstalo? Já se zvážila až po šestinedělí, během kterého jsem se trošku rozmazlovala, takže ani netuším, co zůstalo po porodu a co jsem mohla během té doby nabrat nového ;-D Ale v zásadě mám navrch pět kilo, což by nebylo tak zlé, kdyby mi nezůstaly ještě tři po první dítěti, které se mi nějak dosud nepodařilo dát dolů. Takže moc spokojená s tím teď nejsem… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
16.4.21 10:35

@Narysa náhodou eliptical je dobrý věšák 🤣. Mám ho taky…strašně jsem chtěla hubnout a kdysi před sto lety na něm i zhubla a jako jedina věc, na které mě to bavilo…tak jsem si ho před lety koupila znovu. No, chvíli jsem na něm cvičila, pak ho dala k dceři do pokoje, pak zase dolů do obýváku, že budu jako cvičit, že, a teď se zas stěhoval k dceři do pokoje. Ale jako je to celkem dřina ho tahat pořád z patra dolu a zpět 🤣 jinak já měla nadváhu ještě před tehu, v tehu jsem přibrala cca 8 a vše jsem nechala v porodnici, jen ty tři kilca jsem si vzala domu v autosedačce zpátky. A dolů jsem po porodu dala 8. Každej týden cca jedno kilco. Takže celkem 16 kilo plus mínus. Doufám, že to tak půjde dál. tech 15 bych ještě brala…ale nezlobila bych se ani za 10. Ale moc tomu nevěřím, nemám pevnou vůli. Největší problém je u mě strava. Ne že bych jedla nějaký prasárny, ale nedonutim se jíst tak nějak pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
16.4.21 12:26

@Pavla.kd tak to jsme na tom dost stejně. Nadváhu jsem měla ještě před otěhotněním. Přibrala jsem taky cca 8kg, z porodnice přijela na svojí původní váze (možná už o 2kg míň) a pak každý týden 1kg dolu. Už se to ale zastavilo. Už 3.den ani neodstřikuju, nebyla už ani kapka. Tak je to asi i tim. Probírala jsem muj jídelníček s kamarádkou výživovou poradkyní a jim málo proteinů i na běžný život, natož aby se zvládlo tvořit mlíko. Doporučovala mi objednat si kvalitní protein a co neujim, tak doplnit. Ale už se to stejně zastavilo… tak se aspoň vrh nantoa cvičení a pak si můžu dát večer sklenku vína :lol:. Holky, tak se hecneme a dneska začneme, což?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
16.4.21 12:34

Jinak se stroji držim basu - mám stepper a veslovač. Ten stepper jsem docela i využívala. Je dobrý, že je malej a tolik nepřekáží. Mám ho v obýváku zasunutej pod stolem a jednim pohybem se vytáhne. Zato ten veslovač - je to kráva veliká a ještě si na to člověk ani nic nepověsí, úplně k prdu 😂. Takže se jen převlíct do cvičícího a vytáhnout ten stepper. Podle videí jsem ráda cvičila s Jillian Michaels. Záhul, ale bylo to na postavě brzy znát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí