Poradna duly
Jana Čurdová
@Djciwo
Určitě měli
… ale s tou ovulaci jsem si jistá, byla cca v poledne, bodlo mě v podbřišku ve vaječníku, tak jsem to poznala a překvapilo mě to, měla být až za pár dní (dle aplikace v tlf). Víc ti s určením bohužel neporadim…
@papousekkakadu je fajn, že to takhle poznáte
to bych měla vyreseny hned😃 ja si delala ten ovulacni test a byl pozitivni 27.5. prave no. Me nejde jen do hlavy, ze vydrzi ty spermie cekat klidne 4 dny😃 ale budeme mit holcicku, takze si asi pockaly no
@Djciwo a můžu se zeptat, proč je přesné datum tak důležité? Jestli nejde o sex s 2 různými muži, tak bych se jen radovala z těhotenství/porodu a nějaký přesný dny vůbec neřešila. Moje kamarádka měla před pár lety dilema: během krátké doby měla sexik právě s dvěma různejma. První její už v tu dobu ex (vztah ukončili v klidu jako „kamarádi“ a tohle byl jejich „poslední rozlučkovej“) a druhý byl úlet. S ex se o mimčo strašně dlouho snažili a doktoři jí řekli, že ona přirozeně nikdy neotěhotní. Tak se v tomhle případě ani jednou nechránila. Ehm a najednou to bylo
… Jo a jinak teď má 2 krásný děti ![]()
@papousekkakadu tyjo jako vazne?
Moc gratuluji… a citila jsi pretoceni?
Ja byla dnes v porodnici a jsem vazne zklamana
chytla jsem hroznou doktorku a ta mi ani ultrazvuk nedelala proste rekla, ze je to zbytecny, jen me prohlidla vaginalne a cau
divny pristup kdyz cekam kazdym dnem zda se maly otoci ![]()
@marti.sucha to je mazec, že nedělali UTZ! Která nemocnice?
Přetočení jsem cítila, ale až pak jsem si uvědomila, že to bylo vlastně ono. Ve čtvrtek, den před kontrolou, jsem se doma vrhla na kartáčování koberce - všude máme dlažbu, jenom u gauče takovej malej tepich, asi 2×1.5 m. Má takový blbý chlupy, vysavač ho pořádně nevezme, takže ho jednou za čas vezmu ručně kartáčem a pěnou… A to jsem právě udělala ve čtvrtek. Zabralo mi to asi 20 min, pak jsem se z toho pozvracela a večer malá strašně v břiše tancovala, až mi to bylo divný a fakt to chvílema bylo dost nepříjemný. No a druhej den v nemocnici už byla otočená, takže ten její tanec asi bylo ono
…
@papousekkakadu píše:
@marti.sucha to je mazec, že nedělali UTZ! Která nemocnice?
Přetočení jsem cítila, ale až pak jsem si uvědomila, že to bylo vlastně ono. Ve čtvrtek, den před kontrolou, jsem se doma vrhla na kartáčování koberce - všude máme dlažbu, jenom u gauče takovej malej tepich, asi 2×1.5 m. Má takový blbý chlupy, vysavač ho pořádně nevezme, takže ho jednou za čas vezmu ručně kartáčem a pěnou… A to jsem právě udělala ve čtvrtek. Zabralo mi to asi 20 min, pak jsem se z toho pozvracela a večer malá strašně v břiše tancovala, až mi to bylo divný a fakt to chvílema bylo dost nepříjemný. No a druhej den v nemocnici už byla otočená, takže ten její tanec asi bylo ono…
Tyjo
no cumim, uz jsem ani nedoufala, ze by se ti mohla pretocit vazne gratuluji ![]()
Ja chodim do nachoda, jsou tam skvely, jsem vazne moc spokojena ale dnes mi ta doktorka proste nesedla
byla jsem presvedcena, zvlast kdyz je maly kp ze to zkontroluji. Bych tam ani nemusela chodit kdybych to vedela
no ted mam ve zprave, ze pristi pondeli uz se rozhodne co a jak. Tak snad. To budu 37+5 takze uz bych chtela vedet co a jak ![]()
@papousekkakadu píše:
@Djciwo a můžu se zeptat, proč je přesné datum tak důležité? Jestli nejde o sex s 2 různými muži, tak bych se jen radovala z těhotenství/porodu a nějaký přesný dny vůbec neřešila. Moje kamarádka měla před pár lety dilema: během krátké doby měla sexik právě s dvěma různejma. První její už v tu dobu ex (vztah ukončili v klidu jako „kamarádi“ a tohle byl jejich „poslední rozlučkovej“) a druhý byl úlet. S ex se o mimčo strašně dlouho snažili a doktoři jí řekli, že ona přirozeně nikdy neotěhotní. Tak se v tomhle případě ani jednou nechránila. Ehm a najednou to bylo… Jo a jinak teď má 2 krásný děti
Věříš, že mě to taky napadlo, že jde možná o 2 tatínky🤣 🤣 🤣
@marti.sucha děkuju a držim palce i tobě!!! Záměrně jsem to kartacovani koberce nedělala, ale měla jsem zde na hlídání sousedky pesana a už jsem se na ty chlupy nemohla koukat… až v ten pátek na kontrole, kdy jsem byla nejdřív jen u sestry a ta mi měřila tlak, mimču srdíčko atd, tak jsem řekla, že je KP a ona že na otočení pomáhá kleknout si na všechny 4 a jako ručně vytírat. Říkám si „tyjo, to jsem vlastně skoro včera dělala“, a za pár minut mi právě doktorka potvrdila, že už je pretocena. A je teda obrovskej rozdíl, že už po moč. měchýři neskáče jak na trampoline, jen občas lehce zavadí ručkou/hlavou. Ty pohyby zadkem a nohama už vůbec nebolí jako předtim v KP, to byl fakt mazec…
@papousekkakadu taky gratuluji k přetočení, doufám, že se také dočkám…
@Pavla.kd děkuju!
Holky, já asi pomalu dostávám depresi z porodu…
Na předporodní ani na šestinedělní nesmí žádná návštěva. Manžel (popř. osoba ze stejné domácnosti) může čistě jen k porodu. Respirátor povinně nasazený celou dobu, až na úplně final se může odložit! Takže když budu 4 hodiny hekat na předporodním, tak bude čekat na chodbě, v autě?! Takže mám v plánu tam ject opravdu až na poslední chvíli a co největší část z první doby porodní přečkat doma ve sprše. Což snad se nepřepočítám a neporodim na parkovišti…
Manžel je teď pracovně na druhým konci republiky, takže cesta mu nějakej čas zabere. Když to k porodu nestihne (ne že by se tam nějak nadšeně hrnul), tak malou uvidí až při propuštění.
Porod sám o sobě neni procházkou růžovou zahradou (no pro někoho asi jo, ale třeba za řeči tipu „těhotenství je nejkrásnější období ženy“ bych upalovala na hranici!!!) a ještě takovýhle opatření k tomu, chjo…
@papousekkakadu to je strašný, jsem zvědavá jak to bude u nás v porodnici…jdu tam ve čtvrtek tak dám pak info. Jinak otec je zákony zástupce a ne návštěva, takže toho by pustit správně měli!!!
@Pavla.kd otec může k porodu, ale ne pak na pokoj/chodbu. MUDr mi teď v pátek říkala, že když mi bude něco chybět nebo budu chtít něco přinést, tak ho dovnitř rozhodně nepustí. Domluvim se se sestrou a ta si to od něj u vstupu převezme a mě to pak předá… takže dítě může vidět fakt jen u toho porodu… dej ve čtvrtek info, jsem zvědavá, ja to teď funguje jinde, děkuju!
@papousekkakadu píše:
@Pavla.kd otec může k porodu, ale ne pak na pokoj/chodbu. MUDr mi teď v pátek říkala, že když mi bude něco chybět nebo budu chtít něco přinést, tak ho dovnitř rozhodně nepustí. Domluvim se se sestrou a ta si to od něj u vstupu převezme a mě to pak předá… takže dítě může vidět fakt jen u toho porodu… dej ve čtvrtek info, jsem zvědavá, ja to teď funguje jinde, děkuju!
Tak to proste je. Podle me v kazde porodnici co procitam…
Nektere porodnice nabizeji nadstandard, ze tam otec muze zustat po celou dobu, ale nesmi odejit
zkus se poptat jeste na tohle
No budeme to muset zvládnout nějak samy
… Spíš si říkám, že to ještě všechno zpřísní, jak se budou bát těch mutací. Holky, stejně to ale všechny všechno dáme levou zadní a na všechno budeme s úsměvem vzpomínat ![]()