TP únor 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1499
4.1.21 20:41

@papousekkakadu jj, na plátno. Teď je projektem obraz pro mrňouse.

Mám nosítko storchenwiege, je vhodné pro novorozence. V tom babymoov ti půjde hůř podsadit, je to dost pevný materiál. A velikostně bude asi na větší mimina. Já šátek nechci, vadí mi to tahání cípů po zemi, než to navážu. Ale budeme mít RS, to si vybral manžel a hrozně se na nošení těší. Babyvak se nedoporučuje kvůli kyčlím, špatně se v tom mrňous polohuje. ;)
Na fb skupina nosíme děti. Holky skvěle poradí a je tam i bazar, já to nosítko sehnala oproti běžnému bazaru min. o 500 levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
8.1.21 11:51

34+0

@Martduza
Držim palce, určitě tentokrát mimčo vydrží v bříšku až do termínu!!!
Já tašku ještě sbalenou nemám, ale věci do ní bych už snad měla mít dle seznamu všechny. Jen to prostě sbalit :)… Za chvíli teda vyrážim pro poslední věci do drogerky - vložky do podprsenky a XS plenky na první dny, páč moje mimčo bude mít nejspíš pod 3kg. Jo a vlastně ještě v lékárně líh na pupečník a Therezia vit. D3. A snad už to bude vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
8.1.21 11:57

@Oneilka Krásnej obraz!!! Pohádky O krtečkovi jsou nejvíc :)!!!
JJ, mě se podařilo sehnat pár drahých věcí za úžasný ceny na Vintedu, taky není špatný se tam po něčem kouknout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
8.1.21 12:00

Jo a ještě 😁… Jestli vás pálí žáha, tak mě skvěle zabírá prášek z červeného jilmu:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1499
8.1.21 12:02

@papousekkakadu jj, tatínek krtečka miluje. Tak máme peřinku s vyšitým krtečkem, muchláčka. Později bude povlečení a pyžamko. Ještě máme půlmetrového plyšáka. Ten ale patří tatínkovi a těžko říct, jestli ho propůjčí :lol: spíš budu muset koupit ještě jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
8.1.21 12:09

Já dnes peru oblečení na mimco a vyzehlila jsem plinky a zbytek dne už se budu asi jenom válet. O víkendu nejpozději příští týden už začnu balit do porodnice, teoreticky bych měla mít vše, vytiskla jsem si ty papíry do porodnice tam to vyplním a dám do kupy a ostatníma papirama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
8.1.21 12:11
@Oneilka píše:
@papousekkakadu jj, tatínek krtečka miluje. Tak máme peřinku s vyšitým krtečkem, muchláčka. Později bude povlečení a pyžamko. Ještě máme půlmetrového plyšáka. Ten ale patří tatínkovi a těžko říct, jestli ho propůjčí :lol: spíš budu muset koupit ještě jednoho.
:lol: :lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
8.1.21 12:19
@Pavla.kd píše:
Já dnes peru oblečení na mimco a vyzehlila jsem plinky a zbytek dne už se budu asi jenom válet. O víkendu nejpozději příští týden už začnu balit do porodnice, teoreticky bych měla mít vše, vytiskla jsem si ty papíry do porodnice tam to vyplním a dám do kupy a ostatníma papirama…

Já žehličku od Ježíška včera vyndala z krabice, pochválila jí jak je hezká a zatim jí zase odložila :mrgreen:. Mě to žehlení taaaak nebaví…

Po víkendu jdu naposledy k mému gynekologovi a pak týdně na poradny a monitory do porodnice. Jsem zvědavá, jestli si budou objednávat na konkrétní čas, nebo bude příchod libovolnej v určitým čas. rozmezí. Ráno prý bývá volno a nemusíš čekat, tak zatim jsem odhodlaná vstávat a být tam brzo ráno :D

Takže kromě papírů, co mi dají tam, už mám taky snad všechny dokumenty po kupě. Manželovo RL teda stále nenalezen, ale stačí Oddací list + mám sken jeho RL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
8.1.21 13:18
@papousekkakadu píše:
Ahoj holky, přeju všem krásný nový rok 2021 ;)!!!
Jak se celou dobu máte? Jestli sem teda ještě vůbec někdo chodí…

Mě dnes ofiko začala MD, ještě teda doma dodělám pár věcí na PC a pak už se konečně vrhnu na sestavování postýlky a hlavně vyžehlit ty hordy plen a oblečení - Ježíšek mi chytře přinesl novou žehličku :lol:

Tak ať to tady trošku rozjedeme - co Vám pod stromečkem udělalo největší radost, nebo naopak :D?

Ahoj, taky hodne stesti do noveho roku 8) ja uz jsem od stredy taky na MD, ale hodne odpocivam, protoze vsechno obleceni jsem si chystala drive, kdy jsem mela vic energie. Ted jsem opravdu rada, ze muzu lezet. Tasku do porodnice mam taky nachystanou, uz mam i prvni kontrolu v porodnici, jdu 18.1. a to budu 35+5. Akorat malicky je stale hlavou nahoru tak porad doufam, ze se umoudri :srdce:
Jinak ja mam manducu a od manducy i satek, ale obavam se, ze se satkem nebudeme moc velci kamaradi :mrgreen: tak uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
8.1.21 14:04

@papousekkakadu mně žehlení nevadí, ale musím mít na to náladu, takže nejsem taková ta akční co se na to vrhne hned 😁 jinak RL otce je taky nezvěstný..ale pokud stačí oddací list tak ten vím kde je 🤣ještě jsem detailně nezkoumala co ta porodnice vlastně chce za doklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
9.1.21 17:50

TP 2.2.

Ahoj holky, tak jak se Vam dari? Jak se citite? Me dnes ukazuje aplikace, ze zbyva 3tydny a 3dny a je mi z toho zle 8o :lol: Posledni 4 dny uz mam sem tam nejaky poslicky, neni mi uz uplne nejlip a energie ze me taky uplne nesrsi :mrgreen: V noci nespim a cumim.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
9.1.21 20:21

@Xanti taky teď moc nespím, i když jsem unavená…😒 Ale já mám ještě čas cca 7 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
10.1.21 00:52

Ahoj holky, tak ja už mam tašku sbalenou, veci vyprané, zítra mě čeká žehlení. Ještě že jste tu připomněly ten líh na pupík, úplně bych na něj zapomněla. TP mám 9.2., ani ne za měsíc uff :)..popravdě nechci na porod moc myslet, protoze jde na mě trošku strach, první trval 38 hodin, tak snad to teď bude rychlovka…
Uz se tesim az si tu budeme za pár týdnů gratulovat k miminkum :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
10.1.21 09:34

@Haleyy já mám tašku tak na půl, ještě musím pobalit kosmetiku a co budu potřebovat na malou. Ale vypsala jsem už aspoň papíry a okopírovala oddací list a prohlášení o jménu a tak. Oblečení na malou už mám taky vypráno, jen vyžehlit a dát do skříně, nachystat do sedačky v čem pak pojede domu a pomalu začnu chystat postýlku. Vyperu ještě zavinovačky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
12.1.21 09:04

34+4

Ahoj holky, tak se hlásim po včerejší kontrole. Včera měla malá 1.9 kg, odhad porodní váhy je 2.8 kg. Ale prďucha je už zase hlavou nahoru, koncem pánevním dolu. Jestli se neotočí, tak mě čeká císař. U mě porod KP nepřichází v úvahu. Prý, že menší děti jedině císařem, že mají pánev daleko menší než hlavičku - pánev by prošla ven a hlavička by se zasekla v porodních cestách. Koncem pánevním nechají spíš rodit větší děti, což mě teda dost překvapilo. No má čas se ještě otočit - o Vánocích jsem i cítila, že se otočila. Cca 3 dny byla „na štorc“, 4. den se otočila hlavičkou dolu, ale pokračovala v rotaci a zase skončila hlavičkou nahoru… tak uvidíme :)
@Pavla.kd - Pavlo, „prohlášení o jménu“ ti dali na 1.poradně v porodnici, nebo sis ho stáhla někde na netu? Děkuju!. Mě první poradna čeká příští pátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí