TP únor 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
583
19.11.20 21:50

Když jsme u té mateřské a řešíte zda jít 6 nebo 8 týdnů před porodem… Počítá se termín porodu podle MS nebo podle ultrazvuku? Liší se to sice jen pár dny, ale počítám, že chci jít 6 týdnů před, ale teď nevím, odkdy to počítat 😅 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
19.11.20 22:08

@Lenulli01 podle termínu porodu mi to rekli u doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
20.11.20 04:41
@Lenulli01 píše:
Když jsme u té mateřské a řešíte zda jít 6 nebo 8 týdnů před porodem… Počítá se termín porodu podle MS nebo podle ultrazvuku? Liší se to sice jen pár dny, ale počítám, že chci jít 6 týdnů před, ale teď nevím, odkdy to počítat 😅 😅

Mělo by to být podle ultrazvuku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
20.11.20 06:11

@Lorelay.cz podle ultrazvuku by mi to pasovalo lépe, protože je to o pár dní dříve. Ale teď fakt nevím. Zkoušela jsem to vyhledat, ale zatím neúspěšně. Budu se na to muset zeptat asi přímo doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
20.11.20 08:28

Mně to počítají podle ulz ten termín porodu, a ten mám později jak podle ms, dokonce mi i podle ulz to upravila v prukazce ten nástup na mateřskou později o těch pár dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
20.11.20 11:19

Tak já dnes na kontrole vše v pořádku, jen mi vzala krev na jaterní testy, malá má 930 g v 26+2… Akorát fotku nemám, jak se začlo mluvit o focení tak začala zdrhat ještě rychleji než normálně, takže by to byl jen nějaký flek…ale před tím takový pěkný obličej 😇…ale nahrála jsem si aspoň video na telefon, když nešla zmrazit fotka. Jinak skrz ty poslíčky a tvrdnutí mám hodně odpočívat s magneskem pokračovat, čípek se naštěstí nezkracuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
20.11.20 12:08

@Pavla.kd gratuluji ke kontrole, dobré zprávy! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
20.11.20 12:38

@TER2312 děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
20.11.20 15:11

@TER2312 i @Pavla.kd gratulace ke kontrolám :srdce:!!! Já musim vydržet ještě do příštího pondělí a snad už se nám mrňous ukáže a budeme vědět pohlaví. I když už si začínám zahrávat s myšlenkou, že když jsme to tak dlouho vydrželi, tak jestli si to nenechat jako překvapení na porod… Pohlaví jsem chtěla vědět ať vim jak prťouse oslovovat a taky kvůli nákupu věcí a všechno už vlastně máme, tak už jenom vydržet poslední 3 měsíce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.11.20 16:54

@papousekkakadu my si také nenecháme říct pohlaví miminka. Ze začátku jsem si pohrávala s představou, že si to říct nechám, jen to neřeknu nikomu kolem sebe, ani příteli, ale jak čas plynul a já se kulatila, začlo mi to být úplně jedno, co to bude - stejně to neovlivním. A jestli mám mít doma dva divoký kluky, tak prostě budu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
21.11.20 07:41

27+1

@Martduza
Já to původně vědět chtěla, už i kvůli tomu, že je to naše první, takže plus mínus vědět, v jakých barvách co pořizovat. Sehnat něco neutrálního dá totiž docela fušku, buď je všechno růžový, nebo modrý. Ale nějakej kompromis jsem snad sehnala a teď mě naopak baví, jak tipujeme 😁… Holky, se Vám pochlubim s naší fotkou z minulého 3D ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
21.11.20 09:43

@papousekkakadu jak je tam pěkně schouleny bobisek… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
22.11.20 17:53

@papousekkakadu krásná fotečka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
22.11.20 18:41

Holky, jak to máte s televizí v místnosti s miminkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
23.11.20 13:11

@TER2312
ahoj, TV určitě nenechám „řvát na plný koule“ když bude spát, ale nijak hrotit to nechci. Stejně asi nebude moc čas jí pouštět :D… Naštěstí máme 3+1, takže třeba večer buď přemístim sebe, nebo naopak mímo, ať ho nerušim. Třeba kolega: bydleli s malým v garsonce a on se ženou si televizi pouštěli jen se sluchátkama, aby mimčo mohlo spát. Ta představa, jak tam sedí oba se sluchátkama, potichu si šeptaj, mi přijde strašně k smíchu (nebo spíš k pláči?). Rozhodně nechci prťouse naučit na absolutní ticho když spí, takže pračka/sušička/myčka/sporák atd prostě pojede. Nebudu mu vysávat kolem postýlky, když si bude dávat dvacet, ale rozhodně nechci sedět v koutě a klepat se, aby ho náhodou něco neprobudilo… Teď pomalu dokončujeme rekonstrukci chalupy, tak snad od jara do podzimu budeme pořád tam a si tak naivně představuju, že ho na zahradě zaparkuju s kočárem pod hrušku, kde ho bude uspávat ševelení listů a zpěv ptáků a já budu mít čas hrabat se v záhonech - uvidíme, jak to vůbec bude :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí