Poradna duly
Jana Čurdová
Když jsme u té mateřské a řešíte zda jít 6 nebo 8 týdnů před porodem… Počítá se termín porodu podle MS nebo podle ultrazvuku? Liší se to sice jen pár dny, ale počítám, že chci jít 6 týdnů před, ale teď nevím, odkdy to počítat 😅 😅
@Lenulli01 píše:
Když jsme u té mateřské a řešíte zda jít 6 nebo 8 týdnů před porodem… Počítá se termín porodu podle MS nebo podle ultrazvuku? Liší se to sice jen pár dny, ale počítám, že chci jít 6 týdnů před, ale teď nevím, odkdy to počítat 😅 😅
Mělo by to být podle ultrazvuku ![]()
@Lorelay.cz podle ultrazvuku by mi to pasovalo lépe, protože je to o pár dní dříve. Ale teď fakt nevím. Zkoušela jsem to vyhledat, ale zatím neúspěšně. Budu se na to muset zeptat asi přímo doktorky.
Mně to počítají podle ulz ten termín porodu, a ten mám později jak podle ms, dokonce mi i podle ulz to upravila v prukazce ten nástup na mateřskou později o těch pár dní
Tak já dnes na kontrole vše v pořádku, jen mi vzala krev na jaterní testy, malá má 930 g v 26+2… Akorát fotku nemám, jak se začlo mluvit o focení tak začala zdrhat ještě rychleji než normálně, takže by to byl jen nějaký flek…ale před tím takový pěkný obličej 😇…ale nahrála jsem si aspoň video na telefon, když nešla zmrazit fotka. Jinak skrz ty poslíčky a tvrdnutí mám hodně odpočívat s magneskem pokračovat, čípek se naštěstí nezkracuje
@TER2312 i @Pavla.kd gratulace ke kontrolám
!!! Já musim vydržet ještě do příštího pondělí a snad už se nám mrňous ukáže a budeme vědět pohlaví. I když už si začínám zahrávat s myšlenkou, že když jsme to tak dlouho vydrželi, tak jestli si to nenechat jako překvapení na porod… Pohlaví jsem chtěla vědět ať vim jak prťouse oslovovat a taky kvůli nákupu věcí a všechno už vlastně máme, tak už jenom vydržet poslední 3 měsíce ![]()
@papousekkakadu my si také nenecháme říct pohlaví miminka. Ze začátku jsem si pohrávala s představou, že si to říct nechám, jen to neřeknu nikomu kolem sebe, ani příteli, ale jak čas plynul a já se kulatila, začlo mi to být úplně jedno, co to bude - stejně to neovlivním. A jestli mám mít doma dva divoký kluky, tak prostě budu ![]()
@Martduza
Já to původně vědět chtěla, už i kvůli tomu, že je to naše první, takže plus mínus vědět, v jakých barvách co pořizovat. Sehnat něco neutrálního dá totiž docela fušku, buď je všechno růžový, nebo modrý. Ale nějakej kompromis jsem snad sehnala a teď mě naopak baví, jak tipujeme 😁… Holky, se Vám pochlubim s naší fotkou z minulého 3D ❤️
@TER2312
ahoj, TV určitě nenechám „řvát na plný koule“ když bude spát, ale nijak hrotit to nechci. Stejně asi nebude moc čas jí pouštět
… Naštěstí máme 3+1, takže třeba večer buď přemístim sebe, nebo naopak mímo, ať ho nerušim. Třeba kolega: bydleli s malým v garsonce a on se ženou si televizi pouštěli jen se sluchátkama, aby mimčo mohlo spát. Ta představa, jak tam sedí oba se sluchátkama, potichu si šeptaj, mi přijde strašně k smíchu (nebo spíš k pláči?). Rozhodně nechci prťouse naučit na absolutní ticho když spí, takže pračka/sušička/myčka/sporák atd prostě pojede. Nebudu mu vysávat kolem postýlky, když si bude dávat dvacet, ale rozhodně nechci sedět v koutě a klepat se, aby ho náhodou něco neprobudilo… Teď pomalu dokončujeme rekonstrukci chalupy, tak snad od jara do podzimu budeme pořád tam a si tak naivně představuju, že ho na zahradě zaparkuju s kočárem pod hrušku, kde ho bude uspávat ševelení listů a zpěv ptáků a já budu mít čas hrabat se v záhonech - uvidíme, jak to vůbec bude
![]()