Poradna duly
Jana Čurdová
Při kontrole ve 29+0 měla malá 1086 g. Podle dr. je menší. Já přibrala kupodivu jen 3 kg, ale začínala jsem na 82 🙈.
@Haleyy Já se toho balení docela děsím. Musím sebou mít plenky pro malou, vložky pro sebe, toaleták, ručníky i košile atd. Tady toho moc asi nepůjčí. Jen pro malou věci přiveze přítel až při odchodu. Blbé je, že jdu na císaře, tak tam strávím asi 5-6 dní, co jsem tak různě četla, takže všeho budu potřebovat dost a přítel mi to třeba teď v době covidu nebude moci vozit postupně. To abych si vzala lodní kufr ![]()
@Lorelay.cz ja jsem rodila na zacatku nouzoveho stavu v breznu a i prez zakaz navstev tak partner mohl donest veci akorat sis musela jit ke dverim ![]()
@Alllca
tak kromě termínu máme stejnou i váhu navíc ![]()
K tý dubový kůře - určitě si s sebou připravim odvar do malý petky a ve sprše tim budu partie polívat. Před pár lety jsem měla operaci v sedací části, docela naprd místo, rána cca 5 stehů. A sestřička u praktický mi odvar z dubový kůry poradila. Doktor v nemocnici se na to tvářil tak nějak všelijak, že i když to neuškodí, že to určitě nepomůže. A pak se sám divil jak se to krásně hojí a že to začne pacientům doporučovat. Takže já mám s dubovou kůrou skvělý zkušenosti a fakt doporučuju!
Na mateřskou půjdu od 1.1.2021, i když reálně to v práci zabalim před Vánocema, akorát mi vyjde dobrat si dovolenou.
Do porodnice jdu taky s cestovním kufrem a pak menší přiruční taškou, kterou budu mít jen na porod a tu pak manžel hned odveze domu.
Místo županu si vezmu jen nějaký kardigan svetr - ty jsem si poslední dobou zamilovala a oproti županu mají 105× menší objem, takže tim se ušetří dost místa…
@papousekkakadu ten kardigan je super nápad, asi se taky inspiruji ![]()
@possibility86 píše:
Holky a jak jste na tom s vahou, kolik jste zatim nabraly? A cca vahy miminek? Mam jit 26.11.na mereni a vazeni…
Ahoj, ja jsem byla v 25+2 a nas chlapecek mel 880g
a ja 9 kg nahore, ted jsem na 71kg
a to jsem si rikala, ze za cele tehotenstvi priberu tak max 7kg. No nic, zas to nevyslo ![]()
@papousekkakadu píše:
@Alllca
tak kromě termínu máme stejnou i váhu navíc
K tý dubový kůře - určitě si s sebou připravim odvar do malý petky a ve sprše tim budu partie polívat. Před pár lety jsem měla operaci v sedací části, docela naprd místo, rána cca 5 stehů. A sestřička u praktický mi odvar z dubový kůry poradila. Doktor v nemocnici se na to tvářil tak nějak všelijak, že i když to neuškodí, že to určitě nepomůže. A pak se sám divil jak se to krásně hojí a že to začne pacientům doporučovat. Takže já mám s dubovou kůrou skvělý zkušenosti a fakt doporučuju!
Na mateřskou půjdu od 1.1.2021, i když reálně to v práci zabalim před Vánocema, akorát mi vyjde dobrat si dovolenou.
Do porodnice jdu taky s cestovním kufrem a pak menší přiruční taškou, kterou budu mít jen na porod a tu pak manžel hned odveze domu.
Místo županu si vezmu jen nějaký kardigan svetr - ty jsem si poslední dobou zamilovala a oproti županu mají 105× menší objem, takže tim se ušetří dost místa…
Tyjo kardigan je bozi napad
taky ho zabalim. Nesnasim zupany, proste je nepouzivam. Mam jeden satenovy, ktery snesu, tak jsem si rikala, ze zabalim alespon ten
nechapu, ze me kardigan nenapadl ![]()
Já kardigan nemám žádnej, nějak jsem nikdy nenarazila na barvu, která by mě uchvátila
takže si beru svůj tlustý, chlupatý župan s hvězdičkama
holt zabere třetinu kufru.
@marti.sucha taky jsem si rikala, ze priberu max 7 kg
no a zítra začínám 29 tt a už mám těch 7 kg nahoře.
Já teda župan nebalím, jen teplé ponožky. Pamatuju si, že bylo na šestinedělí děsné vedro. Musely jsme u každého přebalování zapínat ten přímotop co tam mají a strašně se tam natopilo.
Já teda dubovou kůru taky doporučuji. Zachránila mi kojení jinak bych se na to vyprdla. Měla jsem vpáčené bradavky takže mi je malej rozkousal do krve, šílená bolest. Kloboučky, mastičky k ničemu. Sestřička bylinkářka mi poradila dát si do nějakýho víčka dubovou kůru a normálně to v tom jako koupat. Fakt funguje. A na ten spodek dobrý typ ![]()
Já byla na ulz naposledy ve 24 TT a malá měla půl kila, teď mě čeká kontrola v pátek, tak jsem zvědavá jestli mi udělá ulz…jinak jsem teď v 27 a mám nahoře 5 kg, uvidím nakolik to ještě naběhne za ty cca 3 měsíce… Jinak co se týká kosmetiky na mimco tak mi tenkrát doporučovali koupat v heřmánku
28+1
Ahojte, tak jsem se na tu mateřskou dnes samozřejmě úplně zapomněla zeptat
moje doktorka je už víc jak mesic na neschopence, tak si mě tam ostatní doktoři prehazujou jak horky brambor, ve vsem je zmatek. Dneska mi doktorka jen řekla, ze mám mekky cipek, tak mam brat hořčík a mam se setrit. Mimi má skoro 1300g, což je dost, tak se prý nemám moc cpát
. Ale u nás je to asi geneticky..já i první syn jsme měli pri narození 4 kg. V prosinci jdu na 3.screening na genetiku. Ten jsem si musela vyžádat, moje dr na něj posílá automaticky, ale tehle dr se to moc nelibilo, pry je to drahé a radsi by byla aby mi ho udelal nejaky nahodny doktor na ktereho tam příští kontrolu natrefim ![]()
@Haleyy gratuluji ke kontrole…no mimco pěkně přibývá… A ty se nějak prejidas? Ptám se proto, že mě zarazilo, že ti Dr řekl ať se necpes…
@Pavla.kd nee hlídám se. Teda do 25 tt jsem se hlidala hodně, protože jsem se bála, ze bych mohla mít zase cukrovku, ale test dopadl dobře, tak jsem sladkemu trochu povolila uzdu, ale pořád se snažím jist stridme. Ona se ani nedivala na to kolik jsem pribrala, proste asi u nekterych doktoru velke dítě rovná se prejidajici se matka
![]()
@Haleyy mně zas tvrdila dr. u druhýho tehu, že mám velké dítě skrz vitamíny co jsou pro těhotné…