Poradna duly
Jana Čurdová
@papousekkakadu to taky nechci zvykat na úplný ticho jen tu telku zruším. Taky plánuju vegetovat na chatě, ale spíš později.😁
Kam jste se všechny poděly? To už je tato diskuze opravdu,,mrtvá"? Zrovna teď, když jdeme všechny do finiše?
@Martduza Asi mají teď hodně starostí a zařizují vše možné 😁 Ale letí to teda, já si pamatuju když jsem to zjistila že mám pozitivní test a najednou budeme pomalu rodit 😊
Ahoj holky,
taky Vás po dlouhý době zdravim a jsem ráda, že se někdo ozval!!!
Už máte za sebou III. velký UTZ? Pochlubte se! Já byla v pátek v 31+0 a malá je malá, měla odhadem 1.4kg (měla by mít tak 1.8). Nemám ale plašit, holt to je menší prďucha a aspoň půjde lépe ven
… Kolik cca váží Vaši drobci? Jo a ještě jako bonus se zase otočila dolu koncem pánevním. Od včera už jí cítím, že je v břiše „na štorc“, si tam dělá pořádnou diskotéku a tancuje
…
Na poslední screening se chystám teď ve středu. Také už jsem napnutá jako kšandy u kalhot. Těším se, že zase miminko uvidím.
Jinak se cítím vcelku dobře, trochu už funim do schodů, nebo při delších procházkách, ohýbání a zavlažování bot také není nejlepší, ale jinak je mi ještě dobře, vcelku doma všechno zvládám. Záda mě jako mávnutím kouzelného proutku přestala bolet. Miminko v bříšku též tancuje a protahuje se, někdy je to uz i nepříjemné, když do mě zanori tu svou nožičku a tlačí
spí se mi špatně. Do toho ty bláznivý sny
vsichni se doma už těšíme na Vanoce, napečeno je, úklid tolik nehrotim, protože žijeme napůl na stavbě, a to bych mohla prach otírat klidne třikrát denně a furt by to bylo málo. Prehoupnou se Vánoce a už nám to všem uteče ![]()
@papousekkakadu mě čeká 3. Screening 29.12… a teď v 30+2 měla malá 1850 g… Jinak taky funim jak lokomotiva, jsem zvědavá co budu dělat třeba za měsíc 🤣
@Martduza určitě dej pak vědět, jak to dopadlo - fakt mě ta váha u ostatních zajímá
… Palec nahoru za pečení atd, já se na to letos úplně vykašlala a mám jen na stole věnec se svíčkama. Na Vánoce budeme u mých rodičů, vlastně až příští rok poprvý zůstaneme u nás doma jako rodina. Do teď jsem si neuměla Štědrý den představit bez mojí mamky, babičky… Rekonstruujete barák? My už rok chalupu, ještě před 2 týdny jsem nosila ytongy ze zahrady na půdu co zbyly, aby nezmokly a nepřemrzly. Manžel den předtím zapíjel se zedníkem dokončenou podlahu a než vyspal kocovinu, odnosila jsem 1/3 palety
… Když vstal, tak mi teda hned vynadal, ale nosila jsem to po 1 a nejvíc zápřah to byl na zadek a nohy - ty schody na půdu. Jak se pak v noci ale pěkně spalo
!!! Neuměla bych nic nedělat a jenom koukat, jak osatní makaj, tak jsem ráda, že můžu normálně fungovat. Zatim, už se teda pomalu začínám valit a každej tejden je znát ![]()
@Pavla.kd krásný miminko s ukázkovou váhou
, děkuju za info!!! A už všechny máte prďuchy hlavičkou dolu?
@papousekkakadu no prý je skoro o 14 dní větší, tak jsem zvědavá příště…teď je malá hlavičkou dole, tak uvidíme jestli tak už vydrží, byla i přes měsícem a pak se zas otočila nahoru a během 14 dní zas dolů
@Pavla.kd jsou prý i případy, kdy se pár dní před porodem komplet otočí. Takže jásat se asi nedá nikdy. Což ale určitě nebude tvůj případ
!!! Ty jsi 14 dní napřed, já 14 pozadu. Prckové ještě mají čas to srovnat a nikdo neví, jestli malý půjdou ven o týden dva dříve, nebo zase naopak později…
Holky, asi Vás teď zavalim pár otázkama… Díky, když některá odpovíte nebo se podělíte o názor
!!!
1) Už máte vybranou (video) chůvičku?
Co a proč Vás vedlo právě pro tu Vaší?
Já váhám mezi: Philips Avent SCD 841, Motorola a TrueLife (vůbec nevim jakej typ).
Být čistě v bytě, tak to řešim druhým telefonem s aplikací a jedu přenos přes data na wi-fi, ale asi budu s malou celý léto na chalupě a tam neomezený data nemám a objednávat ani nechci, proto koukám po chůvičce.
2) Mají Vaše porodnice také zrušené předporodní kurzy (osobní účast)? Prvorodičky - budete řešit nějaký online kurz?
Já budu rodit poprvý, vlastně ani nevim jak dýchat atd. Nevim nic
!!! Ale říkám si - sakra, zvládla to spousta žen před tebou, proč hysterčit? Přistupuj k tomu s přesvědčením „to dáš, poslouchej svoje tělo a doktory a půjde to samo“. Jak to máte vy?
3) Jaký máte názor na AniBall? Budete používat?
Já nad ním dost přemýšlím a nejspíš ho pořídím a od 36.tt budu trénovat.
4) Bude Váš partner/manžel u porodu? Už má(te) jasno?
Můj se na to tváří dost rozpačitě teda… Viděl kousek „Malých lásek“ v TV když to na podzim běželo a tvářil se jak přejetý vlakem. Ač ho tam chci, nutit ho rozhodně nebudu. Mám kamarádku (sousedku) jako záložního řidiče (manžel je dost často pracovně třeba 200km daleko) a máme variantu: buď tam bude se mnou ona - *) celou dobu, *) než přijede manžel, *) nebo zase až manžel bílozelenej uteče. Taky ale jak to vůbec v únoru bude s doprovodem
…
Ahoj, ja jsem ted uz 33+4, ale na 3.screeningu jsem byla ve 30+6 a miminko melo cca 1600g a bylo hlavou dolu.
Bohuzel minulou stredu uz pry bylo zase otočene na štorc. Tak uvidíme po Vanocich na kontrole. Jdu tedy az 6.1.
@papousekkakadu píše:
@Pavla.kd jsou prý i případy, kdy se pár dní před porodem komplet otočí. Takže jásat se asi nedá nikdy. Což ale určitě nebude tvůj případ!!! Ty jsi 14 dní napřed, já 14 pozadu. Prckové ještě mají čas to srovnat a nikdo neví, jestli malý půjdou ven o týden dva dříve, nebo zase naopak později…
Holky, asi Vás teď zavalim pár otázkama… Díky, když některá odpovíte nebo se podělíte o názor
!!!
1) Už máte vybranou (video) chůvičku?
Co a proč Vás vedlo právě pro tu Vaší?
Já váhám mezi: Philips Avent SCD 841, Motorola a TrueLife (vůbec nevim jakej typ).
Být čistě v bytě, tak to řešim druhým telefonem s aplikací a jedu přenos přes data na wi-fi, ale asi budu s malou celý léto na chalupě a tam neomezený data nemám a objednávat ani nechci, proto koukám po chůvičce.2) Mají Vaše porodnice také zrušené předporodní kurzy (osobní účast)? Prvorodičky - budete řešit nějaký online kurz?
Já budu rodit poprvý, vlastně ani nevim jak dýchat atd. Nevim nic!!! Ale říkám si - sakra, zvládla to spousta žen před tebou, proč hysterčit? Přistupuj k tomu s přesvědčením „to dáš, poslouchej svoje tělo a doktory a půjde to samo“. Jak to máte vy?
3) Jaký máte názor na AniBall? Budete používat?
4) Bude Váš partner/manžel u porodu? Už má(te) jasno?
Já nad ním dost přemýšlím a nejspíš ho pořídím a od 36.tt budu trénovat.
Můj se na to tváří dost rozpačitě teda… Viděl kousek „Malých lásek“ v TV když to na podzim běželo a tvářil se jak přejetý vlakem. Ač ho tam chci, nutit ho rozhodně nebudu. Mám kamarádku (sousedku) jako záložního řidiče (manžel je dost často pracovně třeba 200km daleko) a máme variantu: buď tam bude se mnou ona - *) celou dobu, *) než přijede manžel, *) nebo zase až manžel bílozelenej uteče. Taky ale jak to vůbec v únoru bude s doprovodem…
Tak co se týká té chůvičky tak se mi líbí ta true life, ale přiznám se, že jsem ty chůvičky nějak extra nestudovala, ale říkala jsem si, že časem koupím tuhle, chci takovou, se kterou můžu komunikovat na dálku, protože až bude mimco trochu větší a budu ji dávat spát do patra, tak abych tam nemusela pořád lítat, až začne zdrhat z postýlky a místo spaní kramovat ve skříních 😁, na předporodni kurz bych se nechystala ani kdyby byl…nikdy jsem na něm nebyla a porod nakonec zvládla, ale jsou maminy, který jsou akčnejsi, a bez něj si to nedokáží představit, já jsem spíš stydlivá a vadili mi i hromadné rehabilitace 🙈 🙈 🙈… Anibal asi pořizovat nebudu, ale četla jsem diskuse, že si to holky chválili…a otec při porodu? Ten můj tam semnou chce být, ale jak dlouho tam vydrží a jak to bude zvládat je ve hvězdách 🤣 🤣 🤣
@papousekkakadu já jdu na 3.screening až 6.1.a to budu ve 34.tt tak nechápu proč tak pozdě. U nás v porodnici kurzy zrušili, ale chodím do rodinného centra, co jsem našla na internetu, takže aspoň něco pochytím.
Jinak v nemocnici jsou návštěvy zakázané a když prý taťka nebude u porodu, tak ho tam nechají jen chvilku po porodu a pošlou domů, takže přítel k porodu půjde, aby tam mohl být, co nejdýl. Ale taky koukal na Malé lásky a byl u toho zelenej. ![]()
@papousekkakadu píše:
Ahoj holky,
taky Vás po dlouhý době zdravim a jsem ráda, že se někdo ozval!!!
Už máte za sebou III. velký UTZ? Pochlubte se! Já byla v pátek v 31+0 a malá je malá, měla odhadem 1.4kg (měla by mít tak 1.8). Nemám ale plašit, holt to je menší prďucha a aspoň půjde lépe ven… Kolik cca váží Vaši drobci? Jo a ještě jako bonus se zase otočila dolu koncem pánevním. Od včera už jí cítím, že je v břiše „na štorc“, si tam dělá pořádnou diskotéku a tancuje
…
Ahoj
já jsem byla teď v pátek a to jsem byla 31+2 a maličký měl 1690g. Na chlapečka je prý menší, ale hlídáme spíš váhu kvůli placentě, dr. se zdá, že by mohla odejít dříve
nicméně od 29.týdne mám mrňouse hlavou nahoru a odmítá se hnout… takže se pořád modlím, aby se ještě otočil ![]()